SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

İBB'nin 65 Yıllık Çam ağacını kesmesine tepki yapıyor

KÜLTÜR 09.06.2020 - 17:09, Güncelleme: 09.06.2020 - 17:09
 

İBB'nin 65 Yıllık Çam ağacını kesmesine tepki yapıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Zeytinburnu Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki Marmaray hattının hemen yanında başlattığı park ve yürüyüş yolu düzenlemesi çalışmalarında, 65 yıllık çam ağacını kesmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Zeytinburnu Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde oturan vatandaşlardan Salih Zeki Durmuşoğlu, 27 Mart tarihinde de aynı olayın yaşandığını, mahallelinin itirazı ile o gün ağaç kesimini durdurduklarını söyleyerek, “İBB’yi kınıyorum” dedi. 65 YILLIK ÇAM AĞACINI KESTİLER Olayla ilgili yaşananları aktaran Durmuşoğlu, 27 Mart 2020 tarihinde pandemi nedeniyle evde olduklarını,  evlerinin bulunduğu Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde İBB’nin park ve yürüyüş yolu çalışması yaptığını ve güzergâhtaki ağaçları kesmek sureti ile çalışma yapıldığını görünce müdahale ettiklerini söyledi. Ağaçların kesildiğini görünce hemen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’u aradığını, fen işleri müdürlüğünden gelen ekibin desteği ile ağaç kesimini durdurduklarını kaydeden Salih Zeki Durmuşoğlu, “Pandemi tedbirleri kapsamında uzun zamandan beri evlerimizdeydik. Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte ilçe dışına çıktık. Bu gün komşularımızdan duyuyorum ki, 27 Mart’ta kesilmesine engel olduğumuz 65 yıllık çam ağacı kesilmiş” dedi.   ŞİKÂYETİMİZİ İBB İLE PAYLAŞTIK AMA GERİ DÖNÜŞ OLMADI   27 Mart 2020 tarihinde ağaçların durumunu fotoğraf ve video görüntüleriyle birlikte İBB Beyaz Masa’ya da mail yoluyla ilettiğini, M. Kemal Atatürk’ün ağaçlara zarar vermemek için kendisine yatırdığı evin alanını kaydırdığını da mesajında ilettiğini belirten Durmuşoğlu, İBB’nin de yapılan hizmetleri bu anlayışla yapılmasını temenni ettiğini ifade etti.  27 Mart 2020 tarihinden bu güne İBB’den herhangi bir geri dönüş olmadığını ve aradan geçen 2.5 ay sonra sessiz sedasız bir şekilde aynı ağacın katledildiğini belirten Salih Zeki Durmuşoğlu, “Evde olsaydım o ağacı kesen dozerin önüne yatar, belediyeyi, emniyeti çağırır, komşularımın da desteği ile kesimine engel olurduk inanıyorum. Kurtlar puslu havayı sever misali, oldubitti ile iş yapan İBB’yi kınıyorum” diyerek açıklamalarına son verdi.   ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Zeytinburnu Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki Marmaray hattının hemen yanında başlattığı park ve yürüyüş yolu düzenlemesi çalışmalarında, 65 yıllık çam ağacını kesmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Zeytinburnu Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde oturan vatandaşlardan Salih Zeki Durmuşoğlu, 27 Mart tarihinde de aynı olayın yaşandığını, mahallelinin itirazı ile o gün ağaç kesimini durdurduklarını söyleyerek, “İBB’yi kınıyorum” dedi.

65 YILLIK ÇAM AĞACINI KESTİLER

Olayla ilgili yaşananları aktaran Durmuşoğlu, 27 Mart 2020 tarihinde pandemi nedeniyle evde olduklarını,  evlerinin bulunduğu Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde İBB’nin park ve yürüyüş yolu çalışması yaptığını ve güzergâhtaki ağaçları kesmek sureti ile çalışma yapıldığını görünce müdahale ettiklerini söyledi. Ağaçların kesildiğini görünce hemen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’u aradığını, fen işleri müdürlüğünden gelen ekibin desteği ile ağaç kesimini durdurduklarını kaydeden Salih Zeki Durmuşoğlu, “Pandemi tedbirleri kapsamında uzun zamandan beri evlerimizdeydik. Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte ilçe dışına çıktık. Bu gün komşularımızdan duyuyorum ki, 27 Mart’ta kesilmesine engel olduğumuz 65 yıllık çam ağacı kesilmiş” dedi.
 
ŞİKÂYETİMİZİ İBB İLE PAYLAŞTIK AMA GERİ DÖNÜŞ OLMADI
 
27 Mart 2020 tarihinde ağaçların durumunu fotoğraf ve video görüntüleriyle birlikte İBB Beyaz Masa’ya da mail yoluyla ilettiğini, M. Kemal Atatürk’ün ağaçlara zarar vermemek için kendisine yatırdığı evin alanını kaydırdığını da mesajında ilettiğini belirten Durmuşoğlu, İBB’nin de yapılan hizmetleri bu anlayışla yapılmasını temenni ettiğini ifade etti.  27 Mart 2020 tarihinden bu güne İBB’den herhangi bir geri dönüş olmadığını ve aradan geçen 2.5 ay sonra sessiz sedasız bir şekilde aynı ağacın katledildiğini belirten Salih Zeki Durmuşoğlu, “Evde olsaydım o ağacı kesen dozerin önüne yatar, belediyeyi, emniyeti çağırır, komşularımın da desteği ile kesimine engel olurduk inanıyorum. Kurtlar puslu havayı sever misali, oldubitti ile iş yapan İBB’yi kınıyorum” diyerek açıklamalarına son verdi.
 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.