SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Milli Görüş Davası Ahmet Sazkaya Ağabeyini kaybetti

KÜLTÜR 21.04.2020 - 21:33, Güncelleme: 21.04.2020 - 21:33
 

Milli Görüş Davası Ahmet Sazkaya Ağabeyini kaybetti

Varyans Araştırma'nın yönetim kurulu üyesi Ahmet Sazkaya 55 yaşında vefat etti. Sazkaya, Varyans Araştırma'nın Yönetim Kurulu Başkanı Recep Sazkaya'nın da ağabeyi idi.

Geçirdiği beyin kanaması sonucu 55 yaşında hayata veda eden Ahmet Sazkaya geride çok sevdiği ailesini ve dostlarını gözyaşları arasında bıraktı. Milli Görüşün emektarlarından olan kendisini milli görüş davasına adayan, aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı, kadim dostu olan Ahmet Sazkaya, Başkan Erdoğan okuduğu bir şiir dolayısıyla Pınarhisar cezaevine girince kendisine mapushane arkadaşlığı yağmış bir isim.  Zeytinburnu eski Belediye Başkanı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın dava arkadaşı ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un çok değer verdiği bir ağabeyi olan Ahmet Sazkaya için Seyitnizam Caminde öğle namazı sonrası Cenaze namazı kılındı. Korona Virüs tedbirleri dolayısıyla cenazeye sadece yakın akrabaları ve az sayıda arkadaşı katıldı. Kılınan Cenaze namazı ve alınan helalliklerin ardından Ahmet Sazkaya Kozlu mezarlığında toprağa verildi.  Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy Ahmet Sazkaya için bir mesaj yayınladı. Mesajında, Bir dostu, bir ağabeyi kaybedince ne hissedilir biliyorum. Ancak her defasında şaşırıyor insan. Aynı değil hiçbirinin acısı. Ahmet Sazkaya, benim ağabeyimdi. Hiç tanımasam, biri bana onu anlatsa da severdim herhalde. Allah işini gücünü rast getirsin derdim. Ne mutlu bana ki akrabaydık, birbirimizi erken yaşta tanıdık. İnsanlığı, teslimiyeti, doğruya doğru yanlışa yanlış deyişi, o inanılmaz iyilik yapma yeteneği... Bir abilik yap deriz ya bazen. Ahmet Sazkaya, bana ve benim gibi nice insana, bir değil bin ağabeylik yaptı. Hem de ne ağabeylik. Aklınıza gelip geçici dünya işleri gelmesin. En önemli, o en lazım anda yanınızda olması, dünyanın her hâlini paylaşması, bunlara paha biçilemez. Ahmet ağabey, emaneti teslim etti. Bende çok hakkı vardı, benim bir hakkım varsa anasının ak sütü gibi helal olsun. Allah rahmet eylesin, cennetiyle şereflendirsin. Başımız sağ olsun. Dedi.  Cenazenin defn edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’u aradı ve başsağlığı diledi. Kardeşimi Ahmet Bozkaya’nın evlatları bize emanettir dedi.  ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Varyans Araştırma'nın yönetim kurulu üyesi Ahmet Sazkaya 55 yaşında vefat etti. Sazkaya, Varyans Araştırma'nın Yönetim Kurulu Başkanı Recep Sazkaya'nın da ağabeyi idi.

Geçirdiği beyin kanaması sonucu 55 yaşında hayata veda eden Ahmet Sazkaya geride çok sevdiği ailesini ve dostlarını gözyaşları arasında bıraktı. Milli Görüşün emektarlarından olan kendisini milli görüş davasına adayan, aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı, kadim dostu olan Ahmet Sazkaya, Başkan Erdoğan okuduğu bir şiir dolayısıyla Pınarhisar cezaevine girince kendisine mapushane arkadaşlığı yağmış bir isim. 

Zeytinburnu eski Belediye Başkanı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın dava arkadaşı ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un çok değer verdiği bir ağabeyi olan Ahmet Sazkaya için Seyitnizam Caminde öğle namazı sonrası Cenaze namazı kılındı. Korona Virüs tedbirleri dolayısıyla cenazeye sadece yakın akrabaları ve az sayıda arkadaşı katıldı. Kılınan Cenaze namazı ve alınan helalliklerin ardından Ahmet Sazkaya Kozlu mezarlığında toprağa verildi. 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy Ahmet Sazkaya için bir mesaj yayınladı. Mesajında, Bir dostu, bir ağabeyi kaybedince ne hissedilir biliyorum. Ancak her defasında şaşırıyor insan. Aynı değil hiçbirinin acısı. Ahmet Sazkaya, benim ağabeyimdi. Hiç tanımasam, biri bana onu anlatsa da severdim herhalde. Allah işini gücünü rast getirsin derdim. Ne mutlu bana ki akrabaydık, birbirimizi erken yaşta tanıdık. İnsanlığı, teslimiyeti, doğruya doğru yanlışa yanlış deyişi, o inanılmaz iyilik yapma yeteneği... Bir abilik yap deriz ya bazen. Ahmet Sazkaya, bana ve benim gibi nice insana, bir değil bin ağabeylik yaptı. Hem de ne ağabeylik. Aklınıza gelip geçici dünya işleri gelmesin. En önemli, o en lazım anda yanınızda olması, dünyanın her hâlini paylaşması, bunlara paha biçilemez. Ahmet ağabey, emaneti teslim etti. Bende çok hakkı vardı, benim bir hakkım varsa anasının ak sütü gibi helal olsun. Allah rahmet eylesin, cennetiyle şereflendirsin. Başımız sağ olsun. Dedi. 

Cenazenin defn edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’u aradı ve başsağlığı diledi. Kardeşimi Ahmet Bozkaya’nın evlatları bize emanettir dedi. 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.