SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Maske takmayan pazarcının tezgâhı 15 Gün kapatıldı

KÜLTÜR 15.04.2020 - 20:34, Güncelleme: 15.04.2020 - 20:34
 

Maske takmayan pazarcının tezgâhı 15 Gün kapatıldı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle alınan tedbirlere geçen hafta bir yenisi daha eklenmişti. İstanbul'daki pazarlarda, pazarcıların eldiven giyme ve maske takması zorunlu hale getirilmişti. 

Zeytinburnu Semt pazarlarında Ateş ölçümü yapılmadan pazarlara esnaf ve vatandaş alınmıyor. Pazar girişinde maske dağıtımı yapılıyor, maskesiz hiç bir kimsenin pazara girmesi mümkün değil. Tezgâhlar arası sosyal mesafeye dikkat ediliyor. Esnafın maske ve eldiven takması zorunlu, ürünlerin vatandaş tarafından seçilmesi ise yasaklandı. Tüm bu kurallar gün boyu pazarlarda Zabıtalar ve Pazarcılar Derneğinin grevlileri tarafından sıkı bir şekilde denetleniyor.  Zeytinburnu Semt Pazarlarında alınan bu kurallara Zabıtların tüm uyarılana rağmen uymamakta direten ve maske eldiven kullanmayan bir pazarcı esnafı 15 gün süreyle ceza kesilerek pazardan men edildi. Çarşamba Pazarında Pazar esnafının yeri bariyerlerce çevrildi ve alana ‘ Bu Tezgah İçişleri Bakanlığının iller idaresinin Pazar yerlerine dair genelgelerinde belirlenen Covid-19 Tedbirlerine uymadığından dolayı kapatılmıştır’’ yazan tabela asıldı.   ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL  
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle alınan tedbirlere geçen hafta bir yenisi daha eklenmişti. İstanbul'daki pazarlarda, pazarcıların eldiven giyme ve maske takması zorunlu hale getirilmişti. 

Zeytinburnu Semt pazarlarında Ateş ölçümü yapılmadan pazarlara esnaf ve vatandaş alınmıyor. Pazar girişinde maske dağıtımı yapılıyor, maskesiz hiç bir kimsenin pazara girmesi mümkün değil. Tezgâhlar arası sosyal mesafeye dikkat ediliyor. Esnafın maske ve eldiven takması zorunlu, ürünlerin vatandaş tarafından seçilmesi ise yasaklandı. Tüm bu kurallar gün boyu pazarlarda Zabıtalar ve Pazarcılar Derneğinin grevlileri tarafından sıkı bir şekilde denetleniyor. 

Zeytinburnu Semt Pazarlarında alınan bu kurallara Zabıtların tüm uyarılana rağmen uymamakta direten ve maske eldiven kullanmayan bir pazarcı esnafı 15 gün süreyle ceza kesilerek pazardan men edildi. Çarşamba Pazarında Pazar esnafının yeri bariyerlerce çevrildi ve alana ‘ Bu Tezgah İçişleri Bakanlığının iller idaresinin Pazar yerlerine dair genelgelerinde belirlenen Covid-19 Tedbirlerine uymadığından dolayı kapatılmıştır’’ yazan tabela asıldı.  

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.