SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu semt pazarlarında Koronavirüs tedbirleri alındı

KÜLTÜR 22.03.2020 - 20:30, Güncelleme: 22.03.2020 - 20:30
 

Zeytinburnu semt pazarlarında Koronavirüs tedbirleri alındı

Ticaret Bakanlığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yaş sebze ve meyvelerin toptan ve perakende satışına yönelik  yeni  tedbirler alarak,  bunların uygulanması konusunda 81 il valiliğine gerekli talimatın gönderildiğini bildirdi.

Zeytinburnu Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri de Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan, yeni tedbirlerin uygulanması için, Semt Pazarı’nda denetimlerde bulundu. Esnafların maskesiz, eldivensiz satış yapmaları yasaklanırken, müşterilerin ürünlere dokundurulmaması gerektiği esnaflara hatırlatan zabıta ekipleri, pazarda tezgah açan esnaflara maske, eldiven ve broşürler dağıtırken, esnafları da koronavirüs'e karşı uyardı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zeytinburnu Pazarcılar Dernek Başkanı Selahattin Sert, “Dünyayı tehdit altına alan bir salgın ile karşı karşıyayız. Biz de bu sebepten dolayı Zeytinburnu Semt Pazarlarında vatandaşlarımızın sağlığı için tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Pazar girişlerimizi genişletiyoruz. Semt pazarlarında tezgah açan tüm pazarcı esnafımız hem eldiven hem de koruyucu maske kullanacak dezenfekte kurallarına uyacak. Pazar Tezgahları Bir metre aralıklarla kurulacak. Gıda ve temizlik ürünleri haricinde hiç bir ürün için tezgâh açılıp satış yapılacak. Pazarlarda Vatandaşlar ürün seçimi yapamayacaklar. Pazarlımızda Ticaret Bakanlığımızın genelgesi çerçevesinde alınan tüm tedbirler anında uygulamaya koyduk. Esnafımızı ve vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum. Dedi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL  
Ticaret Bakanlığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yaş sebze ve meyvelerin toptan ve perakende satışına yönelik  yeni  tedbirler alarak,  bunların uygulanması konusunda 81 il valiliğine gerekli talimatın gönderildiğini bildirdi.

Zeytinburnu Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri de Ticaret Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan, yeni tedbirlerin uygulanması için, Semt Pazarı’nda denetimlerde bulundu. Esnafların maskesiz, eldivensiz satış yapmaları yasaklanırken, müşterilerin ürünlere dokundurulmaması gerektiği esnaflara hatırlatan zabıta ekipleri, pazarda tezgah açan esnaflara maske, eldiven ve broşürler dağıtırken, esnafları da koronavirüs'e karşı uyardı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zeytinburnu Pazarcılar Dernek Başkanı Selahattin Sert, “Dünyayı tehdit altına alan bir salgın ile karşı karşıyayız. Biz de bu sebepten dolayı Zeytinburnu Semt Pazarlarında vatandaşlarımızın sağlığı için tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Pazar girişlerimizi genişletiyoruz. Semt pazarlarında tezgah açan tüm pazarcı esnafımız hem eldiven hem de koruyucu maske kullanacak dezenfekte kurallarına uyacak. Pazar Tezgahları Bir metre aralıklarla kurulacak. Gıda ve temizlik ürünleri haricinde hiç bir ürün için tezgâh açılıp satış yapılacak. Pazarlarda Vatandaşlar ürün seçimi yapamayacaklar. Pazarlımızda Ticaret Bakanlığımızın genelgesi çerçevesinde alınan tüm tedbirler anında uygulamaya koyduk. Esnafımızı ve vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum. Dedi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.