SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Emniyetin İlk Kadın Şehidi Zeytinburnu’nda pusuya düşürülmüş

KÜLTÜR 08.03.2020 - 14:06, Güncelleme: 08.03.2020 - 14:06
 

Emniyetin İlk Kadın Şehidi Zeytinburnu’nda pusuya düşürülmüş

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Bizde Zeytinburnu Haber Gazetesi olarak Emniyet Genel Genel Müdürlüğün verdiği ilke şehit olan polis memuru Mürüvvet Akpınar'ı anarak tüm Kadınlarımızın bu özel gününü kutlamak istedik.

Emniyetin ilk kadın şehidi Mürüvet Akpınar’dan Emniyet Genel Müdürlüğünün hazırlattığı İlk şehitlerimiz adlı kitapta şöyle bahsediliyor. Mesleğe 1979'da İstanbul'da başlayan Akpınar'ın, 1984'te, o zamanki adıyla Birinci Şube'ye (Terörle Mücadele Şubesi) ataması yapılınca terör örgütleriyle mücadeleye başladığı kaydediliyor. Kitapta, Akpınar'ın 1992'de İstanbul Zeytinburnu'nda bir sol terör örgütünün militanlarınca kurulan pusuda 2 silah arkadaşıyla birlikte şehit olduğuna dikkat çekiliyor. Terörle mücadelede yer alan bir diğer cesur kadın polis ise Tülay Uçar. Emniyetin arşivlerine dayandırılan kitapta, Türkiye'nin ilk kadın bomba imha uzmanı olan Uçar'ın, 1992 yılında başladığı meslek hayatı boyunca birçok bombayı korkusuzca imha ettiği belirtiliyor. Kitapta, ayrıca Türkiye'nin ilk kadın özel harekat polisinin Emine Yenikalaycı olduğu, terörle mücadelede ve en zorlu görevlerde yer alan Yenikalaycı'nın, birçok ilde terörle mücadele ettikten sonra emniyet amiri rütbesiyle emekliye ayrıldığı anlatılıyor. İlk Kadın Şehidimizin adını 2018 yılında İstanbul Ayazağa'da yapımı tamamlanan Polis Merkezi Amirliğine verildi. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da Ayazağa'daki polis merkezi amirliğinin adını, 1992 yılında şehit olan polis memuru Mürüvvet Akpınar'ın isminin niçin verildiğini şöyle anlattı.  Mürüvvet Akpınar'ın, emniyet teşkilatının terörle mücadelede kaybettiği ilk kadın şehididir. Türk milletinin, tarih boyunca devletin ve milletin bekası için şehit olan kahraman evlatlarını unutmadığını, aziz hatıralarını daima yaşattığını, bunun bir göstergesi olarak şehit Mürüvvet Akpınar'ın adının polis merkezi amirliğine verildiğini ifade etti. HABER MERKEZİ  
Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Bizde Zeytinburnu Haber Gazetesi olarak Emniyet Genel Genel Müdürlüğün verdiği ilke şehit olan polis memuru Mürüvvet Akpınar'ı anarak tüm Kadınlarımızın bu özel gününü kutlamak istedik.

Emniyetin ilk kadın şehidi Mürüvet Akpınar’dan Emniyet Genel Müdürlüğünün hazırlattığı İlk şehitlerimiz adlı kitapta şöyle bahsediliyor. Mesleğe 1979'da İstanbul'da başlayan Akpınar'ın, 1984'te, o zamanki adıyla Birinci Şube'ye (Terörle Mücadele Şubesi) ataması yapılınca terör örgütleriyle mücadeleye başladığı kaydediliyor. Kitapta, Akpınar'ın 1992'de İstanbul Zeytinburnu'nda bir sol terör örgütünün militanlarınca kurulan pusuda 2 silah arkadaşıyla birlikte şehit olduğuna dikkat çekiliyor.

Terörle mücadelede yer alan bir diğer cesur kadın polis ise Tülay Uçar. Emniyetin arşivlerine dayandırılan kitapta, Türkiye'nin ilk kadın bomba imha uzmanı olan Uçar'ın, 1992 yılında başladığı meslek hayatı boyunca birçok bombayı korkusuzca imha ettiği belirtiliyor. Kitapta, ayrıca Türkiye'nin ilk kadın özel harekat polisinin Emine Yenikalaycı olduğu, terörle mücadelede ve en zorlu görevlerde yer alan Yenikalaycı'nın, birçok ilde terörle mücadele ettikten sonra emniyet amiri rütbesiyle emekliye ayrıldığı anlatılıyor.

İlk Kadın Şehidimizin adını 2018 yılında İstanbul Ayazağa'da yapımı tamamlanan Polis Merkezi Amirliğine verildi. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da Ayazağa'daki polis merkezi amirliğinin adını, 1992 yılında şehit olan polis memuru Mürüvvet Akpınar'ın isminin niçin verildiğini şöyle anlattı.  Mürüvvet Akpınar'ın, emniyet teşkilatının terörle mücadelede kaybettiği ilk kadın şehididir. Türk milletinin, tarih boyunca devletin ve milletin bekası için şehit olan kahraman evlatlarını unutmadığını, aziz hatıralarını daima yaşattığını, bunun bir göstergesi olarak şehit Mürüvvet Akpınar'ın adının polis merkezi amirliğine verildiğini ifade etti.

HABER MERKEZİ


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.