SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Mevlana Caddesi İmar düzenlemesi Meclisten geçti

GÜNDEM 06.03.2020 - 18:15, Güncelleme: 06.03.2020 - 18:15
 

Mevlana Caddesi İmar düzenlemesi Meclisten geçti

Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi’nde 1999 Yılında G-9 ve G-10 sokaklar kamulaştırılarak İlçemizde prestij caddesi olarak Mevlana Caddesi oluşturulmuştu. Caddenin oluşturulmasının ardından buranın planları değiştirilmiş ve bina bazında yenilenmenin önüne geçilmişti. Vatandaştan gelen tepkiler üzerine bu düzenlemeden 13 yıl sonra vazgeçildi. 

1999 Yılında Zeytinburnu’nda prestij projesi olarak Seyitnizam Mahallesinde G-9 ve G-10 sokakların Kamulaştırılması ile birlikte Mevlana caddesi oluşturuldu. 35 metre genişliğindeki caddeye 2007 yılında imar planında toplulaştırma imar durumu getirilmişti. Bu düzenlemenin ardından Cadde üzerinde bulunan Küçük parsellerde Minimum 600 m2 tevhid olmadan inşaat yapılamıyordu. Aradan geçen 13 yıllık süre zarfında birleşerek inşaat yapılmadığı ve parsel bazında binaların tehlike arz ettiği yenileme yapanların önünü tıkandığı görüldüğünden Zeytinburnu Belediyesi vatandaştan gelen taleplere sessiz kalmadı.  Yaklaşık bir yıl önce Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy yerel seçim çalışması yaptığı dönemde halkın istekleri doğrultusunda G9 ve G 10 Sokakların kaldırılması ile ortaya çıkan Mevlana Caddesi  parsel bazında yapılaşmaya tekrar açılması gündeme alındı. Zeytinburnu Belediyesi İmar Komisyonu konu üzerinde bir çalışma yaptı. Çalışmasının ardından plan değişikliği Belediye Meclisine getirildi.  Zeytinburnu Belediye Meclisi Mart Ayı 2.Birleşimde AK Parti ve CHP’li Meclis üyelerinin oy birliğiyle Mevlana caddesine bakan parsellere 15:50 irtifa, arka sokaklara bakan parsellere ise 12:50 irtifa olarak tekrar inşaat hakkı verildi.  ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL  
Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi’nde 1999 Yılında G-9 ve G-10 sokaklar kamulaştırılarak İlçemizde prestij caddesi olarak Mevlana Caddesi oluşturulmuştu. Caddenin oluşturulmasının ardından buranın planları değiştirilmiş ve bina bazında yenilenmenin önüne geçilmişti. Vatandaştan gelen tepkiler üzerine bu düzenlemeden 13 yıl sonra vazgeçildi. 

1999 Yılında Zeytinburnu’nda prestij projesi olarak Seyitnizam Mahallesinde G-9 ve G-10 sokakların Kamulaştırılması ile birlikte Mevlana caddesi oluşturuldu. 35 metre genişliğindeki caddeye 2007 yılında imar planında toplulaştırma imar durumu getirilmişti. Bu düzenlemenin ardından Cadde üzerinde bulunan Küçük parsellerde Minimum 600 m2 tevhid olmadan inşaat yapılamıyordu.

Aradan geçen 13 yıllık süre zarfında birleşerek inşaat yapılmadığı ve parsel bazında binaların tehlike arz ettiği yenileme yapanların önünü tıkandığı görüldüğünden Zeytinburnu Belediyesi vatandaştan gelen taleplere sessiz kalmadı. 

Yaklaşık bir yıl önce Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy yerel seçim çalışması yaptığı dönemde halkın istekleri doğrultusunda G9 ve G 10 Sokakların kaldırılması ile ortaya çıkan Mevlana Caddesi  parsel bazında yapılaşmaya tekrar açılması gündeme alındı. Zeytinburnu Belediyesi İmar Komisyonu konu üzerinde bir çalışma yaptı. Çalışmasının ardından plan değişikliği Belediye Meclisine getirildi. 

Zeytinburnu Belediye Meclisi Mart Ayı 2.Birleşimde AK Parti ve CHP’li Meclis üyelerinin oy birliğiyle Mevlana caddesine bakan parsellere 15:50 irtifa, arka sokaklara bakan parsellere ise 12:50 irtifa olarak tekrar inşaat hakkı verildi. 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.