SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Kocasını baltayla öldüren kadına müebbet hapis istemi

KÜLTÜR 06.03.2020 - 16:09, Güncelleme: 06.03.2020 - 16:09
 

Kocasını baltayla öldüren kadına müebbet hapis istemi

Zeytinburnu'nda gayri resmi eşini gece uyurken 15 balta darbesiyle öldüren Fazilet Azimi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Zeytinburnu'nda gayri resmi eşini gece uyurken 15 balta darbesiyle öldüren Fazilet Azimi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Azimi'nin ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edildi. Zeytinburnu'nda 24 Kasım 2019 günü gece saatlerinde Hasan Özbek'i (57) balta ile öldüren Afgan uyruklu Fazilet Azimi (29) hakkında iddianamede hazırlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 24 Kasım 2019'da Zeytinburnu'nda meydana gelen olay anlatıldı. İddianamede maktul Hasan Özbek ile sanık Fazilet Azimi'nin gayri resmi olarak birlikte yaşadıkları ve 2 çocukları olduğu belirtildi. Aralarında şiddetli geçimsizlik olması nedeniyle sanık Azimi'nin balta temin ettiği de iddianamede aktarıldı. Olay günü saat 21.00 sıralarında maktulün eve geldiğinin açıklandığı iddianamede, sanığın çocuklarının ve eşinin uyumasını beklediği, maktulün uyumasının ardından gece saat 03.30 sıralarında eşinin uyuduğu odaya geldiği aktarıldı. Sanığın burada beden ve ruh bakımından kendisini savunmayacak eşine 15 kez balta ile vurduğu ve maktulün olay yerinde hayatını kaybettiği de iddianamede anlatıldı. İddianamede, Sanık Azimi'nin bir buçuk saat eşinin ölümünü beklediği ve daha sonra alt komşusuna giderek olayı anlattığı yer aldı. Cinayetin gerçekleştiği evde yapılan incelemede, odalar arası geçişte herhangi bir kan ve doku bulunmadığının kaydedilen iddianamede, balta darbelerine maruz kalan Hasan Özbek'in Adli Tıp Kurumu raporuna göre beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi. Fazilet Azimi'nin maktul Özbek'e beslediği husumet, balta temin etmesi, maktulün uyumasını beklemesi, kesin bir biçimde öldüğünü anlamak için beklemesi hususlarının değerlendirildiği iddianamede, sanığın 'beden ve ruh bakımından kendisini savunmayacak kişiyi tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edildi. Fazilet Azimi önümüzdeki günlerde Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak. Öte yandan 25 Kasım 2019'da Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren Fazilet Azimi, maktulü öldürmek istemediğini söyleyerek "Ben sadece başına balta ile vurdum ancak bunu yaparken öldürme niyetim yoktu" demişti. Bir gün kendisinin dini nikahlı eşi tarafından öldürüleceği korkusuna kapıldığını da iddia eden Azimi, "Daha öncesinde benim öldürmemin doğru olacağına inandım. Artık aklıma onu öldürme fikri yerleşmişti" şeklinde ifade vermişti HABER MERKEZİ  
Zeytinburnu'nda gayri resmi eşini gece uyurken 15 balta darbesiyle öldüren Fazilet Azimi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Zeytinburnu'nda gayri resmi eşini gece uyurken 15 balta darbesiyle öldüren Fazilet Azimi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Azimi'nin ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edildi. Zeytinburnu'nda 24 Kasım 2019 günü gece saatlerinde Hasan Özbek'i (57) balta ile öldüren Afgan uyruklu Fazilet Azimi (29) hakkında iddianamede hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 24 Kasım 2019'da Zeytinburnu'nda meydana gelen olay anlatıldı. İddianamede maktul Hasan Özbek ile sanık Fazilet Azimi'nin gayri resmi olarak birlikte yaşadıkları ve 2 çocukları olduğu belirtildi. Aralarında şiddetli geçimsizlik olması nedeniyle sanık Azimi'nin balta temin ettiği de iddianamede aktarıldı.

Olay günü saat 21.00 sıralarında maktulün eve geldiğinin açıklandığı iddianamede, sanığın çocuklarının ve eşinin uyumasını beklediği, maktulün uyumasının ardından gece saat 03.30 sıralarında eşinin uyuduğu odaya geldiği aktarıldı. Sanığın burada beden ve ruh bakımından kendisini savunmayacak eşine 15 kez balta ile vurduğu ve maktulün olay yerinde hayatını kaybettiği de iddianamede anlatıldı.

İddianamede, Sanık Azimi'nin bir buçuk saat eşinin ölümünü beklediği ve daha sonra alt komşusuna giderek olayı anlattığı yer aldı. Cinayetin gerçekleştiği evde yapılan incelemede, odalar arası geçişte herhangi bir kan ve doku bulunmadığının kaydedilen iddianamede, balta darbelerine maruz kalan Hasan Özbek'in Adli Tıp Kurumu raporuna göre beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.
Fazilet Azimi'nin maktul Özbek'e beslediği husumet, balta temin etmesi, maktulün uyumasını beklemesi, kesin bir biçimde öldüğünü anlamak için beklemesi hususlarının değerlendirildiği iddianamede, sanığın 'beden ve ruh bakımından kendisini savunmayacak kişiyi tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edildi. Fazilet Azimi önümüzdeki günlerde Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Öte yandan 25 Kasım 2019'da Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren Fazilet Azimi, maktulü öldürmek istemediğini söyleyerek "Ben sadece başına balta ile vurdum ancak bunu yaparken öldürme niyetim yoktu" demişti. Bir gün kendisinin dini nikahlı eşi tarafından öldürüleceği korkusuna kapıldığını da iddia eden Azimi, "Daha öncesinde benim öldürmemin doğru olacağına inandım. Artık aklıma onu öldürme fikri yerleşmişti" şeklinde ifade vermişti

HABER MERKEZİ
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.