SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

'Kadın-Erkek eşitliği Komisyonu kurulsun'

GÜNDEM 03.03.2020 - 21:36, Güncelleme: 03.03.2020 - 21:36
 

'Kadın-Erkek eşitliği Komisyonu kurulsun'

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk toplantısında söz alan CHP’li İBB Meclis Üyesi Düzgün Kaya, yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’n de kutlayarak, ilçelerinde ‘Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu ve Kadın Aile Müdürlüğü’ birimlerinin kurulması önerisinde bulundu.

İdlib’de şehit olan 36 askerimize rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Düzgün Kaya,  Şehitler Tepelerinin boş kalması temennisinde bulunarak, yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Kadın erkek eşitliğinin herkes için temel bir hak olduğunu, demokrasi için de gerekli bir değer taşıdığını belirten Kaya, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nın, yerel ve bölgesel yönetimlere hitaben hazırlandığını, bu şarta imza koymaya, kadın - erkek eşitliği ilkesini hayata geçirmeyi kamusal bir görev kabul etmeye ve kendi yetki alanları dâhilinde Şart'ta öne sürülen taahhütleri uygulamaya çağırdığını söyledi. Kadın erkek eşitliğinin kanunen de hayata geçmesi gerektiğini savunan Kaya, yaşamın her alanında eşitliğe ihtiyaç olduğunu belirtti. Kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlar yaşadığını, politik hayatta ise yeterli temsil hakları olmadığını ve bunun da klişeleşmiş sosyal olguların sonucu olarak değerlendirdiğini belirten CHP’li Düzgün Kaya, İçişleri Bakanlığı'nın 2010 yılında yayınladığı genelgeye atıfta bulunarak; “Zeytinburnu halkının belediye hizmetlerinden eşit ve kalıcı bir şekilde faydalanması için ilk olarak Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nın imzalanması, Kadın-erkek Eşitliği Komisyonu kurulması, Kadın ve Aile Müdürlüğü altında bir birimin de hayata geçirilmesini CHP Gurubu adına öneriyoruz” dedi.
Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk toplantısında söz alan CHP’li İBB Meclis Üyesi Düzgün Kaya, yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’n de kutlayarak, ilçelerinde ‘Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu ve Kadın Aile Müdürlüğü’ birimlerinin kurulması önerisinde bulundu.

İdlib’de şehit olan 36 askerimize rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Düzgün Kaya,  Şehitler Tepelerinin boş kalması temennisinde bulunarak, yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kadın erkek eşitliğinin herkes için temel bir hak olduğunu, demokrasi için de gerekli bir değer taşıdığını belirten Kaya, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nın, yerel ve bölgesel yönetimlere hitaben hazırlandığını, bu şarta imza koymaya, kadın - erkek eşitliği ilkesini hayata geçirmeyi kamusal bir görev kabul etmeye ve kendi yetki alanları dâhilinde Şart'ta öne sürülen taahhütleri uygulamaya çağırdığını söyledi.

Kadın erkek eşitliğinin kanunen de hayata geçmesi gerektiğini savunan Kaya, yaşamın her alanında eşitliğe ihtiyaç olduğunu belirtti. Kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlar yaşadığını, politik hayatta ise yeterli temsil hakları olmadığını ve bunun da klişeleşmiş sosyal olguların sonucu olarak değerlendirdiğini belirten CHP’li Düzgün Kaya, İçişleri Bakanlığı'nın 2010 yılında yayınladığı genelgeye atıfta bulunarak; “Zeytinburnu halkının belediye hizmetlerinden eşit ve kalıcı bir şekilde faydalanması için ilk olarak Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nın imzalanması, Kadın-erkek Eşitliği Komisyonu kurulması, Kadın ve Aile Müdürlüğü altında bir birimin de hayata geçirilmesini CHP Gurubu adına öneriyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.