SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu’nda Kan Ver, Can Ver Kampanyası

KÜLTÜR 28.02.2020 - 10:21, Güncelleme: 28.02.2020 - 10:21
 

Zeytinburnu’nda Kan Ver, Can Ver Kampanyası

Türk Kızılay, İstanbul’un Zeytinburnu ilçesindeki 15 Temmuz Meydanı'nda, Zeytinburnu Kaymakamlığı, Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde "Kan Ver, Can Ver" sloganıyla kan bağışı kampanyası başlattı.

Türk Kızılay’ın güvenli kan temininde Türkiye'nin tek adresi olduğunu dile getiren Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, kanın yapılamayan tek ilaç olduğunu vurguladı. Vatandaşların, kamu kurum ve kuruluşlarının, STK'ların desteğiyle Türk Kızılay’ın kan ihtiyacını karşılama oranının yüzde 100'e yaklaştığını dile getiren Can, “Hedefimiz olan Türkiye'nin bir yıllık kan ihtiyacını karşılamak için tüm birimlerimizle çalışıyoruz. Kan toplama mobil araçlarımızın sayılarını artırarak 2019 yılında Türkiye'deki kan verme oranını 3 milyonlara yaklaştırdık.” ifadesini kullandı. Can, kan talebinin vatandaşlardan değil, hastaneden gelmesi gerektiğini kaydederken, "Kızılay olarak bizim online sistem ile protokol yapmış olduğumuz hastanelerle bağlantımız vardır. Bu hastaneler bizim kan stoklarımızı görür. Hastanın kimlik bilgileri üzerinden online olarak kan talebini bildirir, bizim kan araçlarımız ihtiyaç olan kanı o hastaneye götürür. Biz şahıslara kan vermeyiz.” bilgisini de sözlerine ekledi. Kış aylarında kan bağışı oranlarının düştüğünün altını çizen Can, vatandaşlardan bu dönemlerde daha duyarlı olmalarını istedi. Zeytinburnu Kaymakam Mehmet Makas, ‘Ben inanıyorum ki bugün gereğini Zeytinburnulular yapacak ve bağış sayısı noktasında da inşallah Zeytinburnu olarak birinci olacağız. Türk Kızılay, milletinin derdiyle dertlenen insanların elinde çok güzel şekilde şekillendi, bugün sadece bizim değil, tüm dünyada yardım kuruluşları arasında bir numaraya oturmuş bir kuruluştur.’ dedi. Kan bağışında bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Başkan Yrd. Yardımcısı Osman Dinç ve Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt'da selamlama konuşması yaptı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Türk Kızılay, İstanbul’un Zeytinburnu ilçesindeki 15 Temmuz Meydanı'nda, Zeytinburnu Kaymakamlığı, Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde "Kan Ver, Can Ver" sloganıyla kan bağışı kampanyası başlattı.

Türk Kızılay’ın güvenli kan temininde Türkiye'nin tek adresi olduğunu dile getiren Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, kanın yapılamayan tek ilaç olduğunu vurguladı. Vatandaşların, kamu kurum ve kuruluşlarının, STK'ların desteğiyle Türk Kızılay’ın kan ihtiyacını karşılama oranının yüzde 100'e yaklaştığını dile getiren Can, “Hedefimiz olan Türkiye'nin bir yıllık kan ihtiyacını karşılamak için tüm birimlerimizle çalışıyoruz. Kan toplama mobil araçlarımızın sayılarını artırarak 2019 yılında Türkiye'deki kan verme oranını 3 milyonlara yaklaştırdık.” ifadesini kullandı.

Can, kan talebinin vatandaşlardan değil, hastaneden gelmesi gerektiğini kaydederken, "Kızılay olarak bizim online sistem ile protokol yapmış olduğumuz hastanelerle bağlantımız vardır. Bu hastaneler bizim kan stoklarımızı görür. Hastanın kimlik bilgileri üzerinden online olarak kan talebini bildirir, bizim kan araçlarımız ihtiyaç olan kanı o hastaneye götürür. Biz şahıslara kan vermeyiz.” bilgisini de sözlerine ekledi. Kış aylarında kan bağışı oranlarının düştüğünün altını çizen Can, vatandaşlardan bu dönemlerde daha duyarlı olmalarını istedi.

Zeytinburnu Kaymakam Mehmet Makas, ‘Ben inanıyorum ki bugün gereğini Zeytinburnulular yapacak ve bağış sayısı noktasında da inşallah Zeytinburnu olarak birinci olacağız. Türk Kızılay, milletinin derdiyle dertlenen insanların elinde çok güzel şekilde şekillendi, bugün sadece bizim değil, tüm dünyada yardım kuruluşları arasında bir numaraya oturmuş bir kuruluştur.’ dedi.

Kan bağışında bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Başkan Yrd. Yardımcısı Osman Dinç ve Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt'da selamlama konuşması yaptı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.