SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Sıfır Atıkla Temiz ve Çevreci Okullar

EĞİTİM 05.02.2020 - 20:21, Güncelleme: 05.02.2020 - 20:21
 

Sıfır Atıkla Temiz ve Çevreci Okullar

Zeytinburnu Belediyesi, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Biruni Üniversitesi iş birliğiyle ilçede eğitim gören öğrencilere kaynakların korunması, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi ve atıkların geri dönüşümle ekonomiye yeniden kazandırılması için “Temiz Okul Sıfır Atık” seminerleri düzenleniyor.

Zeytinburnu Belediyesi, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Biruni Üniversitesi’nin iş birliğiyle Zeytinburnu Şehit Ömer Cankatar İlköğretim Okulu'nda “Temiz Okul Sıfır Atık” semineri yapıldı. Proje, öğrencilerine yönelik çevre bilincinin oluşturulması, doğal kaynakların hızla tükendiği günümüz toplumunda ortaya çıkan atık miktarının azaltılması ve okullardaki hijyen kurallarını öğretmek amacı güdüyor. İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI “Temiz Okul Sıfır Atık” projesiyle; öğrencilere, çevreyi kirletmeden, geri dönüşüm ürünlerini toplamak, ayırmak ve yeniden kullanıma kazandırmanın yolları ve bunun sonucundaki kazanımlar anlatıldı. Açılış konuşmasının ardından Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Temiz Okul ve Sıfır Atık Projesi” iş birliğine dair bir protokol imzaladı. Öğretim üyelerinin de yer aldığı seminere, öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecileri de katıldı. Seminerin ardından miniklere fidan ve oyuncak dağıtıldı. BAŞKAN ARISOY; “ZEYTİNBURNU ‘SIFIR ATIK’ İLÇESİ OLACAK” Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy projeyle ilgili olarak, “Bugün başlattığımız bu proje iki önemli projeyi bir araya getiriyor; Temiz Okul ve Sıfır Atık. Bu projede okul görevlileri, öğretmenler ve en önemlisi öğrencilerimize eğitim verilecek. Hepimiz biliyoruz ki geri dönüştürülebilecek bir atığın çöpe gitmesi büyük israf. İnşallah el birliği ile Zeytinburnu’nu ‘Sıfır Atık’ ilçesi haline getireceğiz.” ifadelerini kullandı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Zeytinburnu Belediyesi, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Biruni Üniversitesi iş birliğiyle ilçede eğitim gören öğrencilere kaynakların korunması, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi ve atıkların geri dönüşümle ekonomiye yeniden kazandırılması için “Temiz Okul Sıfır Atık” seminerleri düzenleniyor.

Zeytinburnu Belediyesi, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Biruni Üniversitesi’nin iş birliğiyle Zeytinburnu Şehit Ömer Cankatar İlköğretim Okulu'nda “Temiz Okul Sıfır Atık” semineri yapıldı. Proje, öğrencilerine yönelik çevre bilincinin oluşturulması, doğal kaynakların hızla tükendiği günümüz toplumunda ortaya çıkan atık miktarının azaltılması ve okullardaki hijyen kurallarını öğretmek amacı güdüyor.

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

“Temiz Okul Sıfır Atık” projesiyle; öğrencilere, çevreyi kirletmeden, geri dönüşüm ürünlerini toplamak, ayırmak ve yeniden kullanıma kazandırmanın yolları ve bunun sonucundaki kazanımlar anlatıldı. Açılış konuşmasının ardından Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Temiz Okul ve Sıfır Atık Projesi” iş birliğine dair bir protokol imzaladı. Öğretim üyelerinin de yer aldığı seminere, öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecileri de katıldı. Seminerin ardından miniklere fidan ve oyuncak dağıtıldı.

BAŞKAN ARISOY; “ZEYTİNBURNU ‘SIFIR ATIK’ İLÇESİ OLACAK”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy projeyle ilgili olarak, “Bugün başlattığımız bu proje iki önemli projeyi bir araya getiriyor; Temiz Okul ve Sıfır Atık. Bu projede okul görevlileri, öğretmenler ve en önemlisi öğrencilerimize eğitim verilecek. Hepimiz biliyoruz ki geri dönüştürülebilecek bir atığın çöpe gitmesi büyük israf. İnşallah el birliği ile Zeytinburnu’nu ‘Sıfır Atık’ ilçesi haline getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.