SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Büyükyalı 2019'un Şampiyonu oldu

23.01.2020 - 17:40, Güncelleme: 23.01.2020 - 17:40
 

Büyükyalı 2019'un Şampiyonu oldu

Emlak Konut GYO projeleri arasında 2019 yılında en çok satan proje Büyükyalı oldu. Özak GYO Başkanı Ahmet Akbalık, “Tüketici artık çok bilinçli. ‘Ne yaparsan yap satar’ dönemi son buldu” dedi

Özak GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada Emlak Konut GYO’nun ‘2019 Yıl Sonu Satışı Tamamlanmış Bağımsız Bölümler Raporu’na göre en çok satan projenin Özak-Yenigün-Ziylan Adi Ortaklığı tarafından İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme sahil hattında geliştirilen Büyükyalı projesi olduğunu açıkladı. Projede yılın son çeyreğinde KDV hariç 317 milyon 568 bin lira değerinde 84 adet bağımsız bölümün ön satışı, 2019 toplamında ise KDV hariç 645 milyon 838 bin lira değerinde 185 adet bağımsız bölümün ön satışı yapıldı. ‘OTURMAK İÇİN ALDILAR’ Tüketicinin birkaç yıldır gayrimenkul alımında bilinçlendiğini vurgulayan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, bu nedenle gayrimenkul sektörü için zor geçen 2019’da satışlarda sorun olmadığını söyledi. Akbalık, “2013’e kadar sadece ev sahibi olmak tüketici açısından çok önemli bir olguydu. Gayrimenkul firmaları ne yaparsa sattı. Şimdi artık o ‘ne yaparsam satar’ dönemi bitti. Tüketici sadece ev almıyor; yaşam biçimi; eğitim, kültür ve spor içeriği, ulaşım, ihtiyaçlarına tam yanıt ile hizmet alıyor” dedi. ‘BENZER PROJELER İLGİ GÖRÜYOR’ Projede yapılan alımların yüzde 95 oranında oturum için yapıldığını belirten Akbalık, yatırım için alanların oranının çok düşük olduğunu söyledi. Akbalık, “Bu da gösteriyor ki; hayatında bir kez, en fazla ikinci kez ev alanlar, ihtiyaçları için alım yapanlar detaylı düşünülen, kaliteli bir yapı ve tasarımı olan projeleri tercih ediyor. Bu sadece bizim için geçerli değil. Artık benzer projeler ilgi görüyor. Yeni şehircilik akımı dediğimiz kavram, ev sahibi olmak isteyenlerin taleplerini ve ihtiyaçlarını doğru tanımlayıp ona göre yanıt veriyor” diye konuştu. ‘FİYATLAR UYGUN’ Artan inşaat maliyetlerine bakıldığında konut fiyatlarının mevcut durumda ‘uygun’ seyrettiğini belirten Akbalık, faiz hareketlerinin de aşağı yönlü olduğu bu dönemde tüketicinin var olan talebini yeniden alıma döndürdüğünü ifade etti. Akbalık, mevcutta satıştaki ünitelerde metrekare fiyatlarının 17 bin liradan başlayarak 40 bin liraya kadar çıktığını söyledi. ‘İSTANBULLUYA KAZANDIRIYORUZ’ Proje içinde tarihi alanların dönüşümünün yapılan çok ince çalışmalar sonucunda yeniden İstanbulluya kazandırıldığını belirten Ahmet Akbalık, “Kültür sanat alanları, restoranlar, organik pazar, çok donanımlı spor merkezi herkese açık. Dünyanın en önemli montessori anaokulu geldi. Bir deniz semti olarak iskelesiyle, yolu üst geçitle alta alıp denize direkt ulaşım sağlayarak, bisiklet yollarıyla bu kurguyu da tam anlamıyla hayata geçirdik. Anahtar teslimlerine başladık. Mart ayı itibariyle yaşam başlıyor” dedi. MİLLİYET
Emlak Konut GYO projeleri arasında 2019 yılında en çok satan proje Büyükyalı oldu. Özak GYO Başkanı Ahmet Akbalık, “Tüketici artık çok bilinçli. ‘Ne yaparsan yap satar’ dönemi son buldu” dedi

Özak GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada Emlak Konut GYO’nun ‘2019 Yıl Sonu Satışı Tamamlanmış Bağımsız Bölümler Raporu’na göre en çok satan projenin Özak-Yenigün-Ziylan Adi Ortaklığı tarafından İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme sahil hattında geliştirilen Büyükyalı projesi olduğunu açıkladı. Projede yılın son çeyreğinde KDV hariç 317 milyon 568 bin lira değerinde 84 adet bağımsız bölümün ön satışı, 2019 toplamında ise KDV hariç 645 milyon 838 bin lira değerinde 185 adet bağımsız bölümün ön satışı yapıldı.

‘OTURMAK İÇİN ALDILAR’

Tüketicinin birkaç yıldır gayrimenkul alımında bilinçlendiğini vurgulayan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, bu nedenle gayrimenkul sektörü için zor geçen 2019’da satışlarda sorun olmadığını söyledi. Akbalık, “2013’e kadar sadece ev sahibi olmak tüketici açısından çok önemli bir olguydu. Gayrimenkul firmaları ne yaparsa sattı. Şimdi artık o ‘ne yaparsam satar’ dönemi bitti. Tüketici sadece ev almıyor; yaşam biçimi; eğitim, kültür ve spor içeriği, ulaşım, ihtiyaçlarına tam yanıt ile hizmet alıyor” dedi.

‘BENZER PROJELER İLGİ GÖRÜYOR’

Projede yapılan alımların yüzde 95 oranında oturum için yapıldığını belirten Akbalık, yatırım için alanların oranının çok düşük olduğunu söyledi. Akbalık, “Bu da gösteriyor ki; hayatında bir kez, en fazla ikinci kez ev alanlar, ihtiyaçları için alım yapanlar detaylı düşünülen, kaliteli bir yapı ve tasarımı olan projeleri tercih ediyor. Bu sadece bizim için geçerli değil. Artık benzer projeler ilgi görüyor. Yeni şehircilik akımı dediğimiz kavram, ev sahibi olmak isteyenlerin taleplerini ve ihtiyaçlarını doğru tanımlayıp ona göre yanıt veriyor” diye konuştu.

‘FİYATLAR UYGUN’

Artan inşaat maliyetlerine bakıldığında konut fiyatlarının mevcut durumda ‘uygun’ seyrettiğini belirten Akbalık, faiz hareketlerinin de aşağı yönlü olduğu bu dönemde tüketicinin var olan talebini yeniden alıma döndürdüğünü ifade etti. Akbalık, mevcutta satıştaki ünitelerde metrekare fiyatlarının 17 bin liradan başlayarak 40 bin liraya kadar çıktığını söyledi.

‘İSTANBULLUYA KAZANDIRIYORUZ’

Proje içinde tarihi alanların dönüşümünün yapılan çok ince çalışmalar sonucunda yeniden İstanbulluya kazandırıldığını belirten Ahmet Akbalık, “Kültür sanat alanları, restoranlar, organik pazar, çok donanımlı spor merkezi herkese açık. Dünyanın en önemli montessori anaokulu geldi. Bir deniz semti olarak iskelesiyle, yolu üst geçitle alta alıp denize direkt ulaşım sağlayarak, bisiklet yollarıyla bu kurguyu da tam anlamıyla hayata geçirdik. Anahtar teslimlerine başladık. Mart ayı itibariyle yaşam başlıyor” dedi.

MİLLİYET

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.