SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu’nu değil Tarkan’ı sordular

GÜNDEM 22.01.2020 - 15:38, Güncelleme: 22.01.2020 - 15:38
 

Zeytinburnu’nu değil Tarkan’ı sordular

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyesi ziyaretleri kapsamında Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'u ziyaret etti. Arısoy ve yardımcılarından ilçenin sorunları hakkında bilgi alan İmamoğlu daha sonra yapımı devam eden çalışmaları inceledi. İmamoğlu, incelemelerin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

YEREL GAZETECİLERİN SORU SORMASI ENGELLENDİ İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediye ziyareti sonrası çıkacağı saha incelemelerine Avrupa’nın en büyük kent müzesi olarak inşa edilmesi planlanan ve yapımı durdurulan Panaroma 1453’ün yanındaki alanda yapacağını ve gazetecilerin sorularına da orada cevap vereceğini söyleyen İBB Basın danışmanın, Bölge Yerel gazetecilerini Kent Müzesi alanına yönlendirmesi dikkat çekti. Kent Müzesi inşaat alanında dakikalarca soğukta bekleyen gazeteciler, yaklaşık 2 saat bekledikten sonra Başkan İmamoğlu’nun Kent Müzesi alanına gelmeyeceğini öğrendi. Bölgeleriyle ilgili soruları soramamaktan ve yanlış yönlendirilmekten dolayı tepki gösteren gazeteciler, yerel ziyarette yerele dair bir şeyin konuşulmamasına tepki gösterdiler.  ULUSAL BASINDA ZEYTİNBURNU’NU DEĞİL TARKAN’I SORDU Yerel Gazeteciler farklı bir yere yönlendirilince Ekrem İmamoğlu’nun yanında sadece Ulusal Basın mensupları kaldı. Onlarda Zeytinburnu’nun sorunlarını değil İmamoğlu’na Tarkan’ı sordu. Tarkan'ın İBB meclisine gelen imar planı isteğine ilişkin soruya ise "Öyle bir plan tadilatı talebi geçmişte olmuş, şimdi de var diye basından sabah okudum. Ama bir bilgim yok. Varsa her vatandaş gibi talebi değerlendirilir, bakılır. Dediğim gibi hiç kimsenin ayrıcalığı olmaksızın hukuksal zeminde şehir düzeni içinde kime ne hukuken verilebiliyorsa aynı değerde aynı kararda insanlara bakış açımız vardır. Ama ben de basından okudum" yanıtını verdi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL  
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyesi ziyaretleri kapsamında Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'u ziyaret etti. Arısoy ve yardımcılarından ilçenin sorunları hakkında bilgi alan İmamoğlu daha sonra yapımı devam eden çalışmaları inceledi. İmamoğlu, incelemelerin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

YEREL GAZETECİLERİN SORU SORMASI ENGELLENDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediye ziyareti sonrası çıkacağı saha incelemelerine Avrupa’nın en büyük kent müzesi olarak inşa edilmesi planlanan ve yapımı durdurulan Panaroma 1453’ün yanındaki alanda yapacağını ve gazetecilerin sorularına da orada cevap vereceğini söyleyen İBB Basın danışmanın, Bölge Yerel gazetecilerini Kent Müzesi alanına yönlendirmesi dikkat çekti. Kent Müzesi inşaat alanında dakikalarca soğukta bekleyen gazeteciler, yaklaşık 2 saat bekledikten sonra Başkan İmamoğlu’nun Kent Müzesi alanına gelmeyeceğini öğrendi. Bölgeleriyle ilgili soruları soramamaktan ve yanlış yönlendirilmekten dolayı tepki gösteren gazeteciler, yerel ziyarette yerele dair bir şeyin konuşulmamasına tepki gösterdiler. 

ULUSAL BASINDA ZEYTİNBURNU’NU DEĞİL TARKAN’I SORDU

Yerel Gazeteciler farklı bir yere yönlendirilince Ekrem İmamoğlu’nun yanında sadece Ulusal Basın mensupları kaldı. Onlarda Zeytinburnu’nun sorunlarını değil İmamoğlu’na Tarkan’ı sordu. Tarkan'ın İBB meclisine gelen imar planı isteğine ilişkin soruya ise "Öyle bir plan tadilatı talebi geçmişte olmuş, şimdi de var diye basından sabah okudum. Ama bir bilgim yok. Varsa her vatandaş gibi talebi değerlendirilir, bakılır. Dediğim gibi hiç kimsenin ayrıcalığı olmaksızın hukuksal zeminde şehir düzeni içinde kime ne hukuken verilebiliyorsa aynı değerde aynı kararda insanlara bakış açımız vardır. Ama ben de basından okudum" yanıtını verdi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.