SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Başkan Arısoy Akşam Çayında Veliefendi Sakinlerini dinledi

GÜNDEM 17.01.2020 - 10:43, Güncelleme: 17.01.2020 - 10:43
 

Başkan Arısoy Akşam Çayında Veliefendi Sakinlerini dinledi

Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi ‘Başkanla Akşam Çayı’ programında konuşan Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu’nda son 20 yılda şehircilik adına yapılan uygulamaların birçoğunun Türkiye’deki yerel yönetimlere örnek teşkil ettiğini söyledi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Başkanla Akşam Çayı” programı kapsamında ilçenin tüm mahallelerini ziyaret etmeye devam ediyor. Veliefendi Mahallesi’ndeki bir kafede vatandaşları dinleyen Başkan Arısoy’un gündeminde kentsel dönüşüm ve istihdam vardı. “ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ” Son 20 yılda yapılan kentsel dönüşüm projeleriyle yenilenen Zeytinburnu’nun önümüzdeki dönemlerde de yenilenmeye devam edeceğini kaydeden Başkan Arısoy, “Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlarımızın önünü açan bir belediye olduk. Eski binaların yıkılıp yeniden yapılması konusunda hemşehrilerimize elimizden gelen desteği veriyoruz. Zeytinburnu’nda okullarımızı halen yeniliyoruz. Zaten birçok okulumuzun yenileme çalışması bitmişti. Yakın zamanda tüm okullarımızda tekli eğitim sistemine geçeceğiz. Deprem durumunda risk oluşturma ihtimali olduğu için emniyet müdürlüğünün de yeniden yapılması kararını aldık. Önümüzdeki dönemlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Zeytinburnu’nun yenilenmesi konusunda bölge bölge çalışmalarımız olacak.” dedi. “KARİYER MERKEZİ İLE İSTİHDAMA GÜÇ KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ” İlçedeki istihdam konusuna da değinen Başkan Arısoy, “Zeytinburnu bir ticaret ilçesidir. Zeytinburnulu hemşehrilerimizin istihdam edilmesini sağlamak için Kariyer Merkezi’ni 15 Mayıs 2019 itibariyle hizmete soktuk. 15 Mayıs’tan bugüne 521 kişiye istihdam sağladık. Derdimiz; Zeytinburnu’nda bulunan iş yerlerinde daha fazla hemşehrilerimizin istihdam edilmesidir. TRİSAD ile birlikte yaptığımız iş birliği neticesinde Kariyer Merkezi’mizde bir kurs programı açtık. 2 aylık periyodik eğitimlerle tekstil sektörüne kalifiye eleman yetiştireceğiz. Böylelikle Zeytinburnu’ndaki tekstil sektörüne istihdam sağlamış olacağız, ilçemizin istihdamına güç vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.Programın soru – cevap kısmında sürpriz yapan genç yetenek Tuana Ekin Şahin, Başkan Arısoy ve mahalle sakinlerine kemanıyla bir resital verdi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi ‘Başkanla Akşam Çayı’ programında konuşan Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu’nda son 20 yılda şehircilik adına yapılan uygulamaların birçoğunun Türkiye’deki yerel yönetimlere örnek teşkil ettiğini söyledi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Başkanla Akşam Çayı” programı kapsamında ilçenin tüm mahallelerini ziyaret etmeye devam ediyor. Veliefendi Mahallesi’ndeki bir kafede vatandaşları dinleyen Başkan Arısoy’un gündeminde kentsel dönüşüm ve istihdam vardı.

“ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Son 20 yılda yapılan kentsel dönüşüm projeleriyle yenilenen Zeytinburnu’nun önümüzdeki dönemlerde de yenilenmeye devam edeceğini kaydeden Başkan Arısoy, “Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlarımızın önünü açan bir belediye olduk. Eski binaların yıkılıp yeniden yapılması konusunda hemşehrilerimize elimizden gelen desteği veriyoruz. Zeytinburnu’nda okullarımızı halen yeniliyoruz. Zaten birçok okulumuzun yenileme çalışması bitmişti. Yakın zamanda tüm okullarımızda tekli eğitim sistemine geçeceğiz. Deprem durumunda risk oluşturma ihtimali olduğu için emniyet müdürlüğünün de yeniden yapılması kararını aldık. Önümüzdeki dönemlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Zeytinburnu’nun yenilenmesi konusunda bölge bölge çalışmalarımız olacak.” dedi.

“KARİYER MERKEZİ İLE İSTİHDAMA GÜÇ KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İlçedeki istihdam konusuna da değinen Başkan Arısoy, “Zeytinburnu bir ticaret ilçesidir. Zeytinburnulu hemşehrilerimizin istihdam edilmesini sağlamak için Kariyer Merkezi’ni 15 Mayıs 2019 itibariyle hizmete soktuk. 15 Mayıs’tan bugüne 521 kişiye istihdam sağladık. Derdimiz; Zeytinburnu’nda bulunan iş yerlerinde daha fazla hemşehrilerimizin istihdam edilmesidir. TRİSAD ile birlikte yaptığımız iş birliği neticesinde Kariyer Merkezi’mizde bir kurs programı açtık. 2 aylık periyodik eğitimlerle tekstil sektörüne kalifiye eleman yetiştireceğiz. Böylelikle Zeytinburnu’ndaki tekstil sektörüne istihdam sağlamış olacağız, ilçemizin istihdamına güç vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.Programın soru – cevap kısmında sürpriz yapan genç yetenek Tuana Ekin Şahin, Başkan Arısoy ve mahalle sakinlerine kemanıyla bir resital verdi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.