SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

40 yıl sonra Öğrencileriyle buluştu

EĞİTİM 13.01.2020 - 20:21, Güncelleme: 13.01.2020 - 20:21
 

40 yıl sonra Öğrencileriyle buluştu

EMEKLİ ilkokul öğretmeni Birsen Kotoğlu uzun yıllar Zeytinburnu’ndaki Şemsettin Sami İlköğretim Okulu’nda görev yaptı.

Mezun ettiği öğrencileri iş sahibi oldu, evlendi, torunlarını kucaklarına aldı. Birsen Öğretmen emekliye ayrıldı ancak ellerini “çocuklarım” dediği öğrencilerinin üzerinden hiç çekmedi. Öğrencileri de öğretmenleriyle bağlarını kopartmadı. Her biri farklı dönemlerden mezun öğrenciler, dün Birsen öğretmenin 73’üncü doğum günü için bir sürpriz hazırladı. Zeytinburnu Belediyesi’nin Belgratkapı Sosyal Tesisleri’nde Birsen Öğretmen ve öğrencileri buluştu. Buluşmaya öğrenciler çocukları ve torunlarıyla birlikte geldi. Öğrencilerine tek tek sarılan Birsen Öğretmen gözyaşlarını tutamadı. Birsen Öğretmen öğrencileriyle birlikte andımızı okudu. ‘Öğretmenim ve Daha Dün Annemizin’ şarkılarını söyleyen Birsen Öğretmen, daha sonra öğrencilerine tırnak kontrolü yaptı. Birsen Öğretmen duygularını, “Öğrencilerim arasında anneanne, babaanne, dede olanlar var. Emekli olanlar var, çalışanlar var. Hepsi buradalar. Ben onları 11 yaşında mezun ettim. Onları başarılı görmek beni çok duygulandırdı” diye anlattı. Birsen Öğretmenin eşi Erol Kotoğlu ise “Öğrenciler bana ‘sınıf babası’ derlerdi. Onları görmek beni mutlu etti” dedi. - Birsen Öğretmen’in en büyük öğrencisi 58 yaşındaki Menekşe Duran şunları söyledi: “1975’te mezun oldum. Sınıf başkanıydım. Birsen Hanım mükemmel bir öğretmendi. Ben 40 yıllık evliyim. Torunlarım var. Birsen Öğretmen’in verdiği bilgiler dünkü gibi aklımda.” Hürriyet-Özge Eğrikar
EMEKLİ ilkokul öğretmeni Birsen Kotoğlu uzun yıllar Zeytinburnu’ndaki Şemsettin Sami İlköğretim Okulu’nda görev yaptı.

Mezun ettiği öğrencileri iş sahibi oldu, evlendi, torunlarını kucaklarına aldı. Birsen Öğretmen emekliye ayrıldı ancak ellerini “çocuklarım” dediği öğrencilerinin üzerinden hiç çekmedi. Öğrencileri de öğretmenleriyle bağlarını kopartmadı. Her biri farklı dönemlerden mezun öğrenciler, dün Birsen öğretmenin 73’üncü doğum günü için bir sürpriz hazırladı. Zeytinburnu Belediyesi’nin Belgratkapı Sosyal Tesisleri’nde Birsen Öğretmen ve öğrencileri buluştu. Buluşmaya öğrenciler çocukları ve torunlarıyla birlikte geldi. Öğrencilerine tek tek sarılan Birsen Öğretmen gözyaşlarını tutamadı. Birsen Öğretmen öğrencileriyle birlikte andımızı okudu. ‘Öğretmenim ve Daha Dün Annemizin’ şarkılarını söyleyen Birsen Öğretmen, daha sonra öğrencilerine tırnak kontrolü yaptı.

Birsen Öğretmen duygularını, “Öğrencilerim arasında anneanne, babaanne, dede olanlar var. Emekli olanlar var, çalışanlar var. Hepsi buradalar. Ben onları 11 yaşında mezun ettim. Onları başarılı görmek beni çok duygulandırdı” diye anlattı. Birsen Öğretmenin eşi Erol Kotoğlu ise “Öğrenciler bana ‘sınıf babası’ derlerdi. Onları görmek beni mutlu etti” dedi.

- Birsen Öğretmen’in en büyük öğrencisi 58 yaşındaki Menekşe Duran şunları söyledi: “1975’te mezun oldum. Sınıf başkanıydım. Birsen Hanım mükemmel bir öğretmendi. Ben 40 yıllık evliyim. Torunlarım var. Birsen Öğretmen’in verdiği bilgiler dünkü gibi aklımda.”

Hürriyet-Özge Eğrikar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.