SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

İBB'de İmar Komisyonunda değişiklik

GÜNDEM 27.12.2019 - 19:20, Güncelleme: 27.12.2019 - 19:20
 

İBB'de İmar Komisyonunda değişiklik

İBB'de imar komisyonu değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi CHP Grubu, imar komisyonu üyesi Süleyman Uluocak'ın yerine daha önce aynı komisyonda yaklaşık 10 yıl görev yapan Mahmut Sedat Özkan'ı yeniden getirdi.

İmar Komisyonu'nda, İBB Meclisi'ndeki çoğunluğa göre 5 AK Partili, 3 de CHP'li üye bulunuyor. CHP grubu, nisan ayında İBB Meclisi'nde yapılan seçimle oluşturulan imar komisyonundaki üyelerinden birini değiştirdi. Komisyonda olan Süleyman Uluocak üyeliğinden istifa etti, yerine CHP'li meclis üyesi M. Sedat Özkan getirildi.İstanbul ile ilgili imar planlarının onaylanması, imar planlarının değiştirilmesi, parsel bazında yapılması teklif edilen plan tadilatlarında imar komisyonu son derece etkin rol oynuyor. Belediye meclisi, imar ile ilgili her türlü teklif önce imar komisyonuna havale eder. Komisyon teklifi inceler ve raporunu hazırlayarak yeniden Meclis'e sunar. İstisnalar olmakla birlikte Meclis, imar raporlarını komisyondan geldiği şekliyle onaylar. Nadiren de olsa komisyon raporlarında, Meclis görüşmeleri sırasında da değişiklik yapılabilir ya da komisyona geri çekilebilir. Belediyelerin en etkin ve en popüler komisyonu olan imar komisyonu, aynı zamanda iş yoğunluğu çok fazla olan komisyondur.  İMAR KOMİSYONU ÜYELERİ: İmar Komisyonu Başkanı: Yüksel Akyol (AK Parti), Başkan Vekili Osman Demir (AK Parti), Raportör Eyüp Dursun (AK Parti), üyeler Zeynel Abidin Okul (AK Parti), Mustafa Nuri Kalyoncu(AK Parti), Hatice Ülkü Özer (CHP), Resul Emrah Şahan (CHP), Mahmut Sedat Özkan (CHP)   ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ  
İBB'de imar komisyonu değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi CHP Grubu, imar komisyonu üyesi Süleyman Uluocak'ın yerine daha önce aynı komisyonda yaklaşık 10 yıl görev yapan Mahmut Sedat Özkan'ı yeniden getirdi.

İmar Komisyonu'nda, İBB Meclisi'ndeki çoğunluğa göre 5 AK Partili, 3 de CHP'li üye bulunuyor. CHP grubu, nisan ayında İBB Meclisi'nde yapılan seçimle oluşturulan imar komisyonundaki üyelerinden birini değiştirdi. Komisyonda olan Süleyman Uluocak üyeliğinden istifa etti, yerine CHP'li meclis üyesi M. Sedat Özkan getirildi.İstanbul ile ilgili imar planlarının onaylanması, imar planlarının değiştirilmesi, parsel bazında yapılması teklif edilen plan tadilatlarında imar komisyonu son derece etkin rol oynuyor. Belediye meclisi, imar ile ilgili her türlü teklif önce imar komisyonuna havale eder. Komisyon teklifi inceler ve raporunu hazırlayarak yeniden Meclis'e sunar. İstisnalar olmakla birlikte Meclis, imar raporlarını komisyondan geldiği şekliyle onaylar. Nadiren de olsa komisyon raporlarında, Meclis görüşmeleri sırasında da değişiklik yapılabilir ya da komisyona geri çekilebilir. Belediyelerin en etkin ve en popüler komisyonu olan imar komisyonu, aynı zamanda iş yoğunluğu çok fazla olan komisyondur. 

İMAR KOMİSYONU ÜYELERİ: İmar Komisyonu Başkanı: Yüksel Akyol (AK Parti), Başkan Vekili Osman Demir (AK Parti), Raportör Eyüp Dursun (AK Parti), üyeler Zeynel Abidin Okul (AK Parti), Mustafa Nuri Kalyoncu(AK Parti), Hatice Ülkü Özer (CHP), Resul Emrah Şahan (CHP), Mahmut Sedat Özkan (CHP)  

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.