SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

‘Perde denince ilk akla Bozkurt Perdeciler Çarşısı gelir’’

KÜLTÜR 26.12.2019 - 18:09, Güncelleme: 26.12.2019 - 18:09
 

‘Perde denince ilk akla Bozkurt Perdeciler Çarşısı gelir’’

55 Yıllık geçmişi olan Bozkurt Perdeciler Çarşısının ünü sadece İstanbul’a değil Anadolu’ya da yayılmıştır. Çarşının 25 yıldır Dernek Başkanlığı görevini yürüten Ayhan Özsoy yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ‘Bozkurt Perdeciler Çarşısının’ 2020 yılı hedeflerini masaya yatırdılar.Başkan Ayhan Özsoy, Bozkurt Perdeciler Çarşısı Türkiye’de perde sektörüne hem yön hem ilham vermektedir. Yükümüzün ağır olduğunun bilincindeyiz hep birlikte 2020 Yılında Çarşımızı daha iyi bir noktaya getirmek için canla başla çalışacağız dedi.

Başkan Özsoy, İstanbul’un bir çok ilçesinde Kentsel Dönüşüm sonucu Perdeciler Çarşısı olarak bilinen mekanlar yok olmaya yüz tutarken İstanbul’un en modern ilçelerinden biri haline gelen Zeytinburnu Bozkurt Perdeciler Çarşısı ve çevresinde hem Kentsel Dönüşümü yaptı hem de Çarşıyı daha modern bir görünüme kavuşturdu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.  2019’un son buluşmasında Dernek Başkanı Ayhan Özsoy, ‘’Bozkurt Perdeciler Çarşısıyla ilgili çok önemli noktaların altını çizdi. Sümer Bank, Akfil Tekstil Fabrikalarının yanı başında bulunan ve BOZKURT tekstil fabrikasından dolayı uzun yıllar Bozkurt Perdeciler çarşısı olarak anılan Perdenin Merkezi bir dönem İstanbul Perdeciler Çarşısı olarak adını değiştirdi. Çarşı yeniden oy birliği ile tarihine dönme kararı aldı ve artık 1000’in üzerinde kişiye istidam sağlayan Perdeciler Çarşının adı yeniden Bozkurt Perdeciler Çarşısı olarak değiştirildi.  1965 Yılında Bozkurt Perdeciler çarşısında bir gecekonduda doğan Dernek Başkanı Ayhan Özsoy çarşının tarihi şöyle anlatıyor. ‘’Bozkurt Kumaş fabrikasından çıkan kumaş ve parçaları bu çarşımızda kilo ile satılmaktaydı. Eskiden evorotek, pano perdeler, hem tül hem perde yerine kullanılan ürünler vardı. Bu ürünleri burda satanlar vardı o dönemlerde arz-talep birbirini karşılayınca burada esnaflar iyi iş yapmaya başladı bu süreç içinde BOZKURT ÇARŞISI ve kimliğini aldı. O dönemlerde 20'ye yakın esnaf varken günümüzde bu sayı 80’lerin üzerinde bir rakama ulaştı. Bugün çarşımızda Türkiye'nin ve Dünyanın en ünlü markalarının satış mağazaları bulunmaktadır. Brillant markası bu çarşıdan çıkmıştır, STYLE (Bayramlar Mefruşat), Ecobella (Akman Tekstil) yine bizim çarşımızdan çıkmıştır. İstanbul Perdeciler çarşısında halen VERDİ HOME, TAÇ, BRİLLANT HOME, STYLE, BRODERİ NARİN, LİNENS, HOME SWEET HOME, HOME ART, ANKARA MEFRUŞAT ve diğer markaların satış mağazaları bulunmaktadır, tüm mağazalar dekor, eleman kalitesi ve ürün yelpazesi yönünden üst seviyede müşterilere hizmet vermektedir. Çarşımız E-5 ve Sahil Yolu arasındaki bulvarda bulunuyor, burasına protokol yolu olarak da bilinir. Ben Dünya'nın gelişmiş birçok ülkesini mesleğim icabı gezerken gördüğüm şey iddia ediyorum Perde üzerine bir numarayız. ‘Bozkurt Perdeciler Çarşısı’ olarak 13 Bin Metrekare kapalı alan denk gelecek bir çarşıyla 70’in üzerinde mağazası ve 1000’in üzerinde kişiye sağladığı istihdam, 10 Binin üzerindeki ürünü çeşidiyle İstanbul’daki Perde ihyacının ciddi bir bölümü buradan karşılanıyor dedi.  Değerlendirme toplantısında Bozkurt Perdeciler Çarşısı Derneği yönetimine ve esnaflarına profesyonel bir ekip tarafından Sosyal Medya eğitimi verildi. Dijital çağda artık Bozkurt Perdeciler Çarşısı hem resmi sosyal medya hesaplarıyla hem de modern, çeşit çeşit ürünleriyle hak ettiği yeri daha fazla alacak.  ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
55 Yıllık geçmişi olan Bozkurt Perdeciler Çarşısının ünü sadece İstanbul’a değil Anadolu’ya da yayılmıştır. Çarşının 25 yıldır Dernek Başkanlığı görevini yürüten Ayhan Özsoy yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ‘Bozkurt Perdeciler Çarşısının’ 2020 yılı hedeflerini masaya yatırdılar.Başkan Ayhan Özsoy, Bozkurt Perdeciler Çarşısı Türkiye’de perde sektörüne hem yön hem ilham vermektedir. Yükümüzün ağır olduğunun bilincindeyiz hep birlikte 2020 Yılında Çarşımızı daha iyi bir noktaya getirmek için canla başla çalışacağız dedi.

Başkan Özsoy, İstanbul’un bir çok ilçesinde Kentsel Dönüşüm sonucu Perdeciler Çarşısı olarak bilinen mekanlar yok olmaya yüz tutarken İstanbul’un en modern ilçelerinden biri haline gelen Zeytinburnu Bozkurt Perdeciler Çarşısı ve çevresinde hem Kentsel Dönüşümü yaptı hem de Çarşıyı daha modern bir görünüme kavuşturdu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi. 

2019’un son buluşmasında Dernek Başkanı Ayhan Özsoy, ‘’Bozkurt Perdeciler Çarşısıyla ilgili çok önemli noktaların altını çizdi. Sümer Bank, Akfil Tekstil Fabrikalarının yanı başında bulunan ve BOZKURT tekstil fabrikasından dolayı uzun yıllar Bozkurt Perdeciler çarşısı olarak anılan Perdenin Merkezi bir dönem İstanbul Perdeciler Çarşısı olarak adını değiştirdi. Çarşı yeniden oy birliği ile tarihine dönme kararı aldı ve artık 1000’in üzerinde kişiye istidam sağlayan Perdeciler Çarşının adı yeniden Bozkurt Perdeciler Çarşısı olarak değiştirildi. 

1965 Yılında Bozkurt Perdeciler çarşısında bir gecekonduda doğan Dernek Başkanı Ayhan Özsoy çarşının tarihi şöyle anlatıyor. ‘’Bozkurt Kumaş fabrikasından çıkan kumaş ve parçaları bu çarşımızda kilo ile satılmaktaydı. Eskiden evorotek, pano perdeler, hem tül hem perde yerine kullanılan ürünler vardı. Bu ürünleri burda satanlar vardı o dönemlerde arz-talep birbirini karşılayınca burada esnaflar iyi iş yapmaya başladı bu süreç içinde BOZKURT ÇARŞISI ve kimliğini aldı. O dönemlerde 20'ye yakın esnaf varken günümüzde bu sayı 80’lerin üzerinde bir rakama ulaştı. Bugün çarşımızda Türkiye'nin ve Dünyanın en ünlü markalarının satış mağazaları bulunmaktadır.

Brillant markası bu çarşıdan çıkmıştır, STYLE (Bayramlar Mefruşat), Ecobella (Akman Tekstil) yine bizim çarşımızdan çıkmıştır. İstanbul Perdeciler çarşısında halen VERDİ HOME, TAÇ, BRİLLANT HOME, STYLE, BRODERİ NARİN, LİNENS, HOME SWEET HOME, HOME ART, ANKARA MEFRUŞAT ve diğer markaların satış mağazaları bulunmaktadır, tüm mağazalar dekor, eleman kalitesi ve ürün yelpazesi yönünden üst seviyede müşterilere hizmet vermektedir. Çarşımız E-5 ve Sahil Yolu arasındaki bulvarda bulunuyor, burasına protokol yolu olarak da bilinir.

Ben Dünya'nın gelişmiş birçok ülkesini mesleğim icabı gezerken gördüğüm şey iddia ediyorum Perde üzerine bir numarayız. ‘Bozkurt Perdeciler Çarşısı’ olarak 13 Bin Metrekare kapalı alan denk gelecek bir çarşıyla 70’in üzerinde mağazası ve 1000’in üzerinde kişiye sağladığı istihdam, 10 Binin üzerindeki ürünü çeşidiyle İstanbul’daki Perde ihyacının ciddi bir bölümü buradan karşılanıyor dedi. 

Değerlendirme toplantısında Bozkurt Perdeciler Çarşısı Derneği yönetimine ve esnaflarına profesyonel bir ekip tarafından Sosyal Medya eğitimi verildi. Dijital çağda artık Bozkurt Perdeciler Çarşısı hem resmi sosyal medya hesaplarıyla hem de modern, çeşit çeşit ürünleriyle hak ettiği yeri daha fazla alacak. 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.