SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

AGD'den Doğu Türkistan'da ölenler için cenaze namazı

KÜLTÜR 13.12.2019 - 23:52, Güncelleme: 13.12.2019 - 23:52
 

AGD'den Doğu Türkistan'da ölenler için cenaze namazı

Anadolu Gençlik Derneği Zeytinburnu Şubesi, Çin'in, Doğu Türkistan'daki uygulamalarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

58.Bulvar Caddesi İstasyon Meydanında "Adalet bekleyen dünyaya kayıtsız kalmayacağız" yazılı pankart açan dernek üyeleri, cumanın ardından burada gıyabi cenaze namazı kıldı. Dernek adına açıklama yapan Başkan Tacettin Özer, Çin'in 1949 yılından bu yana kontrolü altında bulundurduğu Doğu Türkistan'da Müslümanlara baskı uygulandığı belirtildi. İyi tutum sergilememesi halinde Çin mallarının boykot edilmesinin de gündeme getirilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri, Müslüman Doğu Türkistan halkının talepleri doğrultusunda Çin'e karşı birlikte hareket etmelidir. İstediğimiz hakkın ve adaletin hakim olduğu bir dünyadır. Biz bu coğrafyada hak ve adalet ekseninde tüm farklılıklarımızla birlikte barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Biz bu coğrafyada insanların hak ve hukuklarının gözetilmesini istiyoruz. Dünyanın herhangi bir yerinde bir insanımızın haksızlığa uğramasını istemiyorsak, bunun yolu tüm yeryüzünde adil bir düzenin kurulması için gayret etmekten geçer." denildi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Anadolu Gençlik Derneği Zeytinburnu Şubesi, Çin'in, Doğu Türkistan'daki uygulamalarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

58.Bulvar Caddesi İstasyon Meydanında "Adalet bekleyen dünyaya kayıtsız kalmayacağız" yazılı pankart açan dernek üyeleri, cumanın ardından burada gıyabi cenaze namazı kıldı. Dernek adına açıklama yapan Başkan Tacettin Özer, Çin'in 1949 yılından bu yana kontrolü altında bulundurduğu Doğu Türkistan'da Müslümanlara baskı uygulandığı belirtildi.

İyi tutum sergilememesi halinde Çin mallarının boykot edilmesinin de gündeme getirilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri, Müslüman Doğu Türkistan halkının talepleri doğrultusunda Çin'e karşı birlikte hareket etmelidir. İstediğimiz hakkın ve adaletin hakim olduğu bir dünyadır. Biz bu coğrafyada hak ve adalet ekseninde tüm farklılıklarımızla birlikte barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Biz bu coğrafyada insanların hak ve hukuklarının gözetilmesini istiyoruz. Dünyanın herhangi bir yerinde bir insanımızın haksızlığa uğramasını istemiyorsak, bunun yolu tüm yeryüzünde adil bir düzenin kurulması için gayret etmekten geçer." denildi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.