SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

İBB'den Zeytinburnu'na yeni metro hattı müjdesi

KÜLTÜR 04.12.2019 - 10:10, Güncelleme: 04.12.2019 - 10:10
 

İBB'den Zeytinburnu'na yeni metro hattı müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Haziran’daki İstanbul Seçimi’nden sonra iptal ettiği, ‘Yenikapı- Atatürk Havalimanı Hafif Metro Hattı Hemzemin İstasyonları Kapasite Artışı’ ihalesini, yeniden açtı. İhalenin 3 Aralık’ta tekrarlanacağı belirlendi. Hatta Zeytinburnu yeniden ilave edildi.

Yenikapı Atatürk Havalimanı hafif metro hattının istasyonları uzatılıp, metro katarları 5’li vagona çıkarılcak. Hat üzerindeki Ataköy, Zeytinburnu, Terazidere, Kocatepe, Yenibosna ve Sağmalcılar istasyonlarının boyu uzatılacak. İBB’ye bağlı Metro İstanbul A.Ş., söz konusu kapasite artırım projesi için 10 Haziran 2019’da ihale yapılmasına onay verdi ve ihalenin 11 Temmuz’da yapılacağı duyuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Seçimi’nden sonra İBB yönetiminin değişmesinni ardından ihale iptal edildi. İhalenin iptal edilmesi ile ilgili yapılan açıklamada “4734 sayılı Kanun’un ‘İhale Saatinden Önce İhalenin İptal Edilmesi’ başlıklı 16’ncı maddesinde ‘İdarenin gerekli gördüğü veya ihale dokümanında yer alan belgelerde ihalenin yapılmasına engel olan ve düzeltilmesi mümkün bulunmayan hususların bulunduğunun tespit edildiği hallerde ihale saatinden önce ihale iptal edilebilir’ hükmü gereğince iptal edilmiştir.” Metro İstanbul A.Ş. ‘Yenikapı- Atatürk Havalimanı Hafif Metro Hattı Hemzemin İstasyonları Kapasite Artışı’ işi ihalesine yeniden onay verdi ve ihalenin 3 Aralık‘ta yapılacağı duyuruldu.İhale ilanında işin niteliği bölümünde şöyle denildi: “M1 Hattı hemzemin istasyonlarda peron uzatılması, bu uzatma işlerine bağlı olarak ortaya çıkan 1700 metrekare duvar, 1500 metrekare boya işi ile döşeme, tavan, ve diğer ince inşaat işlerinin şartnameye uygun olarak yapılmasıdır.” Yenikapı- Atatürk Havalimanı Hafif Metro Hattı Hemzemin İstasyonları Kapasite Artışı işlerinin Mart 2020 tarihine kadar bitirilmesi gerekiyor. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Haziran’daki İstanbul Seçimi’nden sonra iptal ettiği, ‘Yenikapı- Atatürk Havalimanı Hafif Metro Hattı Hemzemin İstasyonları Kapasite Artışı’ ihalesini, yeniden açtı. İhalenin 3 Aralık’ta tekrarlanacağı belirlendi. Hatta Zeytinburnu yeniden ilave edildi.

Yenikapı Atatürk Havalimanı hafif metro hattının istasyonları uzatılıp, metro katarları 5’li vagona çıkarılcak. Hat üzerindeki Ataköy, Zeytinburnu, Terazidere, Kocatepe, Yenibosna ve Sağmalcılar istasyonlarının boyu uzatılacak.

İBB’ye bağlı Metro İstanbul A.Ş., söz konusu kapasite artırım projesi için 10 Haziran 2019’da ihale yapılmasına onay verdi ve ihalenin 11 Temmuz’da yapılacağı duyuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Seçimi’nden sonra İBB yönetiminin değişmesinni ardından ihale iptal edildi. İhalenin iptal edilmesi ile ilgili yapılan açıklamada “4734 sayılı Kanun’un ‘İhale Saatinden Önce İhalenin İptal Edilmesi’ başlıklı 16’ncı maddesinde ‘İdarenin gerekli gördüğü veya ihale dokümanında yer alan belgelerde ihalenin yapılmasına engel olan ve düzeltilmesi mümkün bulunmayan hususların bulunduğunun tespit edildiği hallerde ihale saatinden önce ihale iptal edilebilir’ hükmü gereğince iptal edilmiştir.”

Metro İstanbul A.Ş. ‘Yenikapı- Atatürk Havalimanı Hafif Metro Hattı Hemzemin İstasyonları Kapasite Artışı’ işi ihalesine yeniden onay verdi ve ihalenin 3 Aralık‘ta yapılacağı duyuruldu.İhale ilanında işin niteliği bölümünde şöyle denildi: “M1 Hattı hemzemin istasyonlarda peron uzatılması, bu uzatma işlerine bağlı olarak ortaya çıkan 1700 metrekare duvar, 1500 metrekare boya işi ile döşeme, tavan, ve diğer ince inşaat işlerinin şartnameye uygun olarak yapılmasıdır.” Yenikapı- Atatürk Havalimanı Hafif Metro Hattı Hemzemin İstasyonları Kapasite Artışı işlerinin Mart 2020 tarihine kadar bitirilmesi gerekiyor.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.