SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu’nda ‘Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü’

GÜNDEM 29.10.2019 - 21:56, Güncelleme: 29.10.2019 - 21:56
 

Zeytinburnu’nda ‘Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü’

CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü geleneksel hale getirdiği Fener Alayı ve 29 Ekim Cumhuriyet Yürüyüşü ’nü bu sene geçen yıllardan farklı olarak Millet ittifakının diğer bir ortağı İYİ Parti ile birlikte düzenledi. İstasyon Meydanından başlayan yürüyüş 58.Bulvar Caddesi üzerinden devam ederek 15 Temmuz meydanında sona erdi. Ardından meydanda kutlamalara geçildi. Yürüyüş boyunca polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

CHP Zeytinburnu ilçe örgütün her yıl olduğu gibi bu yılda önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında önce alternatif çelenk töreni ardından ise alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tertipledi. CHP Zeytinburnu ilçe Başkanı Metin Doğan, beraberinde partililer ve Binlerce Zeytinburnulu İstasyon Meydanından başlayarak Fener alayı ile 58. Bulvar boyunca yürüdüler. 15 Temmuz meydanında toplanan kalabalık önce saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı okudu. Daha sonra CHP’nin deneyimli ilçe Başkanı metin Doğan kısa bir konuşma yaptı. Başkan Doğan Zeytinburnu Belediyesinin Atatürk büstünün meydandan alıp kaymakamlığın önüne taşımasına tepki gösterdi. Başkan Doğan şunları söyledi.  Eski Adliye Meydanı Atatürk’ümüzün büstüyle renklenmişti, güzelleşmişti. O alan Atatürk’le birlikte anlam kazanmıştı. İktidar ve onun Zeytinburnu’nda ki temsilcileri o Atatürk büstünü oradan alarak daha gizli daha görünmez bir yere götürerek Cumhuriyetimizin 96.Yılından Mustafa Kemal’e, Cumhuriyete hakaret noktasına geldiler. Mustafa Kemal’in heykelini oradan sökenler atanlar bilsin ki Mustafa Kemal’i bu ulusun kalbinden gönlünden söküp atamayacaklar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Zeytinburnu ilçesi olarak o büstün o alanın en görkemli yerine konması için mücadelemizi kavgamızı sonuna kadar yapacağız. O Atatürk heykelini o alanın en güzel yerine koymaya onları mahkum edeceğiz dedi.  CHP İlçe Başkanı Metin Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘’Mustafa Kemal Atatürk'ün nutkunda belirttiği gibi kurduğu Cumhuriyet ve kurduğu devlet için dahili ve harici bedhahlar olabilir demişti. Cumhuriyetin 96.yılında bugün bu dâhili ve harici bedhahları Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde tarihe gömmeye söz vermiş Atatürk'ün askerleriyiz. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz. Biz halk olarak Atatürk'e, Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Atatürk'ün ve Cumhuriyeti korumak ve kollamak için andımız var. Atatürk'ün 96.yıl önce yaktığı Cumhuriyet meşalesiyle yurdumuzu yönümüzü aydınlatmaya devam ediyor. Bu meşaleyi hiç kimsenin söndürmeye gücü yetmeyecektir’’ dedi.. CHP İlçe Başkanı Metin Doğan’ın ardından İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Hoşben, İl Başkanı Buğra Kavuncu birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Cumhuriyet Bayramı kutlaması gecenin geç saatlerine kadar devam etti.  ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü geleneksel hale getirdiği Fener Alayı ve 29 Ekim Cumhuriyet Yürüyüşü ’nü bu sene geçen yıllardan farklı olarak Millet ittifakının diğer bir ortağı İYİ Parti ile birlikte düzenledi. İstasyon Meydanından başlayan yürüyüş 58.Bulvar Caddesi üzerinden devam ederek 15 Temmuz meydanında sona erdi. Ardından meydanda kutlamalara geçildi. Yürüyüş boyunca polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

CHP Zeytinburnu ilçe örgütün her yıl olduğu gibi bu yılda önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında önce alternatif çelenk töreni ardından ise alternatif Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tertipledi. CHP Zeytinburnu ilçe Başkanı Metin Doğan, beraberinde partililer ve Binlerce Zeytinburnulu İstasyon Meydanından başlayarak Fener alayı ile 58. Bulvar boyunca yürüdüler. 15 Temmuz meydanında toplanan kalabalık önce saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşı okudu. Daha sonra CHP’nin deneyimli ilçe Başkanı metin Doğan kısa bir konuşma yaptı.

Başkan Doğan Zeytinburnu Belediyesinin Atatürk büstünün meydandan alıp kaymakamlığın önüne taşımasına tepki gösterdi. Başkan Doğan şunları söyledi.  Eski Adliye Meydanı Atatürk’ümüzün büstüyle renklenmişti, güzelleşmişti. O alan Atatürk’le birlikte anlam kazanmıştı. İktidar ve onun Zeytinburnu’nda ki temsilcileri o Atatürk büstünü oradan alarak daha gizli daha görünmez bir yere götürerek Cumhuriyetimizin 96.Yılından Mustafa Kemal’e, Cumhuriyete hakaret noktasına geldiler. Mustafa Kemal’in heykelini oradan sökenler atanlar bilsin ki Mustafa Kemal’i bu ulusun kalbinden gönlünden söküp atamayacaklar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Zeytinburnu ilçesi olarak o büstün o alanın en görkemli yerine konması için mücadelemizi kavgamızı sonuna kadar yapacağız. O Atatürk heykelini o alanın en güzel yerine koymaya onları mahkum edeceğiz dedi. 

CHP İlçe Başkanı Metin Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü. ‘’Mustafa Kemal Atatürk'ün nutkunda belirttiği gibi kurduğu Cumhuriyet ve kurduğu devlet için dahili ve harici bedhahlar olabilir demişti. Cumhuriyetin 96.yılında bugün bu dâhili ve harici bedhahları Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde tarihe gömmeye söz vermiş Atatürk'ün askerleriyiz. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz. Biz halk olarak Atatürk'e, Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Atatürk'ün ve Cumhuriyeti korumak ve kollamak için andımız var. Atatürk'ün 96.yıl önce yaktığı Cumhuriyet meşalesiyle yurdumuzu yönümüzü aydınlatmaya devam ediyor. Bu meşaleyi hiç kimsenin söndürmeye gücü yetmeyecektir’’ dedi..

CHP İlçe Başkanı Metin Doğan’ın ardından İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Hoşben, İl Başkanı Buğra Kavuncu birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Cumhuriyet Bayramı kutlaması gecenin geç saatlerine kadar devam etti. 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.