SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Kurban Satış ve Kesim Yeri Rezaleti Zeytinburnu Meclisine taşındı

GÜNDEM 07.09.2019 - 11:08, Güncelleme: 07.09.2019 - 11:08
 

Kurban Satış ve Kesim Yeri Rezaleti Zeytinburnu Meclisine taşındı

Zeytinburnu Belediye Meclisi adli tatil sonrası yapılan ilk toplantıda, kurban alanıyla ilgili basına düşen haberlerle ilgili tartışmalara sahne oldu. Bilindiği üzere Zeytinburnu Kurban kesim yeri haftalardır Zeytinburnu gündeminde kalmış ve Kurban Bayramında da Kurban kesim alanında bazı olaylar çıkmış vatandaş mağdur olmuştu.

KURBAN SATIŞ VE KESİM İŞİNİ EHLİNE VERİN  “Zeytinburnu bize kurban yaratamadı” diyerek CHP adına söz alan Selamettin Yeniyol, kurban alanında mağdur olanlardan biri olduğunu söyledi. Kurban ihalesinin eski başkan yardımcılarından birine verildiğini iddia ederek vatandaşların mağdur edildiğini söyleyen Yeniyol, “Kurban ihalesi yandaşa değil, ehline verilmeli” dedi. Kurban kesim ve satış yeriyle ilgili televizyon kanallarına çıkan haberlerden dolayı büyük rahatsızlık duyduğunu söyleyen CHP’li Selamettin Yeniyol, “Bayram günü kimlerin dayak yediğini biliyorum. Aynı kişiler Zeytinburnu yetmemiş gibi, Bayrampaşa’da da yer tutmuşlar. Maşallah üç kağıtçılık ilk icraatımız oldu. Konuyla ilgili çokta tartışmaya gerek yok, işi ehline vereceğiz demeniz yeterli” diyerek konuşmasını tamamladı. Daha sonra söz alan CHP’li meclis üyeleri, Merkezefendi Mahallesi’nde kurulan kurban alanının çıkar çatışması nedeniyle kurulamadığını söyleyerek, vatandaşın çıkar çatışmalarının mağduru olduğunu ve sebebini bilmeleri gerektiğini belirttiler.  KOMİSYON DIŞINDA BELEDİYENİN BİR DAHİLİ YOKTUR  Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti Gurup Sözcüsü Mustafa Kaynar, Zeytinburnu Belediyesi’nin herhangi bir kurban ihalesi yapmadığını, öncesinde de kurban yeri olarak kullanılan özel mülkiyet sahibinin, ilgili kişiye yerini kiraladığını söyleyerek, Zeytinburnu Belediyesi’nin kurban için kurulan komisyon dışında bir dâhilinin olmadığını söyledi. Kurban satış ve kesim alanı için müracaat eden kişiye, kanunlar çerçevesinde izin vermek dışında bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Kaynar, “Bu durum normal bir esnafa verilen ruhsat gibi değerlendirilmeli” dedi.  Kurban kesim sırasında hizmetin gerektiği gibi yapılmadığını, bu yüzden de tartışmalar olduğunu, mağdur edilen bir kişinin de olmadığı bilgisini aldıklarını ifade eden Mustafa Kaynar, “Kesim hizmeti zamanında yapılmadığı için, bazı vatandaşlar beklemek istememiş ve kesim için verdikleri parayı alarak alandan ayrılmıştır” diyerek, kurban alanını gösteren pankartlarda da ‘Zeytinburnu Belediyesi’ değil, ‘Zeytinburnu Kurban Satış ve Kesim Pazarı’ yazdığına dikkat çekti. Meselenin buraya gelmesinin de bir çıkar meselesi olduğunu söyleyerek konuşmasına son veren Kaynar, “Kurban hizmetini yapan kişileri belediyemiz takip edecek ve gereğini yapacaktır” diyerek konuşmasını tamamladı.    ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Zeytinburnu Belediye Meclisi adli tatil sonrası yapılan ilk toplantıda, kurban alanıyla ilgili basına düşen haberlerle ilgili tartışmalara sahne oldu. Bilindiği üzere Zeytinburnu Kurban kesim yeri haftalardır Zeytinburnu gündeminde kalmış ve Kurban Bayramında da Kurban kesim alanında bazı olaylar çıkmış vatandaş mağdur olmuştu.

KURBAN SATIŞ VE KESİM İŞİNİ EHLİNE VERİN 

“Zeytinburnu bize kurban yaratamadı” diyerek CHP adına söz alan Selamettin Yeniyol, kurban alanında mağdur olanlardan biri olduğunu söyledi. Kurban ihalesinin eski başkan yardımcılarından birine verildiğini iddia ederek vatandaşların mağdur edildiğini söyleyen Yeniyol, “Kurban ihalesi yandaşa değil, ehline verilmeli” dedi. Kurban kesim ve satış yeriyle ilgili televizyon kanallarına çıkan haberlerden dolayı büyük rahatsızlık duyduğunu söyleyen CHP’li Selamettin Yeniyol, “Bayram günü kimlerin dayak yediğini biliyorum. Aynı kişiler Zeytinburnu yetmemiş gibi, Bayrampaşa’da da yer tutmuşlar. Maşallah üç kağıtçılık ilk icraatımız oldu. Konuyla ilgili çokta tartışmaya gerek yok, işi ehline vereceğiz demeniz yeterli” diyerek konuşmasını tamamladı. Daha sonra söz alan CHP’li meclis üyeleri, Merkezefendi Mahallesi’nde kurulan kurban alanının çıkar çatışması nedeniyle kurulamadığını söyleyerek, vatandaşın çıkar çatışmalarının mağduru olduğunu ve sebebini bilmeleri gerektiğini belirttiler. 

KOMİSYON DIŞINDA BELEDİYENİN BİR DAHİLİ YOKTUR 

Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti Gurup Sözcüsü Mustafa Kaynar, Zeytinburnu Belediyesi’nin herhangi bir kurban ihalesi yapmadığını, öncesinde de kurban yeri olarak kullanılan özel mülkiyet sahibinin, ilgili kişiye yerini kiraladığını söyleyerek, Zeytinburnu Belediyesi’nin kurban için kurulan komisyon dışında bir dâhilinin olmadığını söyledi. Kurban satış ve kesim alanı için müracaat eden kişiye, kanunlar çerçevesinde izin vermek dışında bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Kaynar, “Bu durum normal bir esnafa verilen ruhsat gibi değerlendirilmeli” dedi. 
Kurban kesim sırasında hizmetin gerektiği gibi yapılmadığını, bu yüzden de tartışmalar olduğunu, mağdur edilen bir kişinin de olmadığı bilgisini aldıklarını ifade eden Mustafa Kaynar, “Kesim hizmeti zamanında yapılmadığı için, bazı vatandaşlar beklemek istememiş ve kesim için verdikleri parayı alarak alandan ayrılmıştır” diyerek, kurban alanını gösteren pankartlarda da ‘Zeytinburnu Belediyesi’ değil, ‘Zeytinburnu Kurban Satış ve Kesim Pazarı’ yazdığına dikkat çekti. Meselenin buraya gelmesinin de bir çıkar meselesi olduğunu söyleyerek konuşmasına son veren Kaynar, “Kurban hizmetini yapan kişileri belediyemiz takip edecek ve gereğini yapacaktır” diyerek konuşmasını tamamladı. 
 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.