SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

CHP Zeytinburnu Kadın Kolları çocuk istismarını lanetledi

GÜNDEM 26.04.2019 - 19:46, Güncelleme: 26.04.2019 - 19:46
 

CHP Zeytinburnu Kadın Kolları çocuk istismarını lanetledi

CHP Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı Gönül Kaya Küçükçekmece’de 5 Yaşındaki kız çocuğuna yapılan çocuk istismarını kınadı. Başkan Kaya, Bir kereden bir şey olmaz diyenlere şimdi soruyoruz. Bir kereden bir şey oldu. Niçin sesiniz çıkmıyor dedi. 

CHP Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı Gönül Kaya ve Kadın Kolları yöneticileri kameraların karşısına geçti ve Küçükçemece’de yaşanan çocuk istismarı olayını kınadı. Bir kereden çok şey oldu. Hatırlayalım 2016 yılında Karaman’da Ensar vakfı ile İmam Hatip mezunları derneğine ait yurtlarda kalan öğrencilerden 45’i öğretmenleri tarafından istismara uğradıktan sonra aile ve sosyal politikalar bakanı Sema Ramazanoğlu olay için bir kereden bir şey olmaz demişti. Ülkece 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız geçen salı günü Küçükçekmece ilçesi kanarya mahallesinde 5 yaşında bir kız çocuğumuz kapısının önünden kandırılarak kaçırılıp istismara uğramasıyla bir kereden ne çok şey olduğunu acı bir şekilde bir kez daha gördük.  Henüz bu olayın failleri yakalanmamışken bu kez yine aynı ilçede 7 yaşındaki bir kız çocuğuna evinde yapılan saldırının haberleri düştü ekranlara. Bu istismar olaylarında ateş sadece düştüğü yeri değil bütün annelerin ve insan olma şerefini onurluca taşıyan her bireyin yüreğini yakmaktadır. Adalet bakanlığının verileri Türkiye’de cinsel şiddete en çok maruz kalanların çocuklar olduğunu göstermektedir. Türkiye’de çocuk istismarı ile ilgili dava sayısının son on yılda yaklaşık üç kat arttığı ve yılda ortalama 17.000 istismar davası açıldığı rapor edilmektedir. Anlaşılacağı üzere yaşanan bütün krizler hak ihlalleri ahlaki yozlaşma ve yoksulluk toplumların en savunmasız kesimi olan çocukları etkilemektedir.  Ulu önder Atatürk vatanı korumak çocukları korumakla başlar demiştir. Çocuğun korunması ise onun bir insan olarak sevgi ve şefkate layık olması yanında toplumun bir parçası olması ilkesine dayanır. Çocuğun fiziki psikolojik zihinsel ve ahlaki gelişimi için uygun koşulların sağlanması modern toplumların en temel vazifelerinden biridir. Peki rakamlar ülkemizdeki korkunç gerçekleri ortaya koyarken iktidar partisi ve ilgili bakanlıklar suçluları cezalandırmak için gerekli yasal düzenlemeleri yapmak ama daha da önemlisi çocuklarımızı korumak için çözüm yolları bulmak için neyi beklemektedir .İstismar insanlık suçudur ve buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır , bizler bu suça ortak olmayacağız. Bu alçakça suçun mağduru çocuklarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz .CHP Zeytinburnu kadın kolları olarak yarınımıza umut olan çocuklarımızın korunması için her türlü çabanın bir parçası olduğumuzu bir daha deklare ederken gereğinin yapılması yargı ve yasal düzenleme süreçlerin yakın takipçisi olacağımızı kamu oyuna arz ederiz dedi.  ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
CHP Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı Gönül Kaya Küçükçekmece’de 5 Yaşındaki kız çocuğuna yapılan çocuk istismarını kınadı. Başkan Kaya, Bir kereden bir şey olmaz diyenlere şimdi soruyoruz. Bir kereden bir şey oldu. Niçin sesiniz çıkmıyor dedi. 

CHP Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı Gönül Kaya ve Kadın Kolları yöneticileri kameraların karşısına geçti ve Küçükçemece’de yaşanan çocuk istismarı olayını kınadı. Bir kereden çok şey oldu. Hatırlayalım 2016 yılında Karaman’da Ensar vakfı ile İmam Hatip mezunları derneğine ait yurtlarda kalan öğrencilerden 45’i öğretmenleri tarafından istismara uğradıktan sonra aile ve sosyal politikalar bakanı Sema Ramazanoğlu olay için bir kereden bir şey olmaz demişti. Ülkece 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız geçen salı günü Küçükçekmece ilçesi kanarya mahallesinde 5 yaşında bir kız çocuğumuz kapısının önünden kandırılarak kaçırılıp istismara uğramasıyla bir kereden ne çok şey olduğunu acı bir şekilde bir kez daha gördük. 

Henüz bu olayın failleri yakalanmamışken bu kez yine aynı ilçede 7 yaşındaki bir kız çocuğuna evinde yapılan saldırının haberleri düştü ekranlara. Bu istismar olaylarında ateş sadece düştüğü yeri değil bütün annelerin ve insan olma şerefini onurluca taşıyan her bireyin yüreğini yakmaktadır. Adalet bakanlığının verileri Türkiye’de cinsel şiddete en çok maruz kalanların çocuklar olduğunu göstermektedir. Türkiye’de çocuk istismarı ile ilgili dava sayısının son on yılda yaklaşık üç kat arttığı ve yılda ortalama 17.000 istismar davası açıldığı rapor edilmektedir. Anlaşılacağı üzere yaşanan bütün krizler hak ihlalleri ahlaki yozlaşma ve yoksulluk toplumların en savunmasız kesimi olan çocukları etkilemektedir. 

Ulu önder Atatürk vatanı korumak çocukları korumakla başlar demiştir. Çocuğun korunması ise onun bir insan olarak sevgi ve şefkate layık olması yanında toplumun bir parçası olması ilkesine dayanır. Çocuğun fiziki psikolojik zihinsel ve ahlaki gelişimi için uygun koşulların sağlanması modern toplumların en temel vazifelerinden biridir. Peki rakamlar ülkemizdeki korkunç gerçekleri ortaya koyarken iktidar partisi ve ilgili bakanlıklar suçluları cezalandırmak için gerekli yasal düzenlemeleri yapmak ama daha da önemlisi çocuklarımızı korumak için çözüm yolları bulmak için neyi beklemektedir .İstismar insanlık suçudur ve buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır , bizler bu suça ortak olmayacağız. Bu alçakça suçun mağduru çocuklarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz .CHP Zeytinburnu kadın kolları olarak yarınımıza umut olan çocuklarımızın korunması için her türlü çabanın bir parçası olduğumuzu bir daha deklare ederken gereğinin yapılması yargı ve yasal düzenleme süreçlerin yakın takipçisi olacağımızı kamu oyuna arz ederiz dedi. 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.