SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Muratcan Deniz Karate Milli Takımı'yla tarih yazdı!

02.04.2019 - 11:56, Güncelleme: 02.04.2019 - 11:56
 

Muratcan Deniz Karate Milli Takımı'yla tarih yazdı!

İspanya’daki 54. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’na 18 kişilik kadro ile giden Karate Milli Takımı’nın tüm sporcuları madalya sevinci yaşadı. Zeytinburnu’muzun gururu Muratcan Deniz’de Karete Milli Takımının bu başarısında payı olan önemli isimlerden biri olarak tarihe geçti.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, milli takım antrenörlüğü yaparken hayal ettiği şeyi başkan olarak görmenin gururunu yaşadığını söyledi. İspanya’nın Guadalajara şehrinde düzenlenen 54. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nı üç altın, dört gümüş ve dört bronz madalya ile tamamlayan Karate Milli Takımı, bir kez daha tarihi bir başarıya imza attı. 16 kategorinin 15’inde şampiyonaya katılan Milli Takım, 12 kategoride madalya maçı yaptı ve toplamda 11 madalya kazandı. Takımlarda madalya alan sporcularla birlikte şampiyonaya katılan 18 sporcunun tamamı kürsüye çıkarken, Türk spor tarihinde eşine az rastlanır bir olay gerçekleşti. 54. Avrupa Karate Şampiyonası’nı değerlendiren Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Milli Takım’da antrenörlük yaparken böyle bir tabloyu hayal ettiğini belirterek, “Tüm sporcularımızın boyunlarına madalya taktı. Şampiyonada mücadele eden üç takımımız ikisi finale çıktı. Toplamda 11 madalya ile şampiyonada en çok madalya kazanan ülke olduk. Bir altın madalya daha alıp genel klasmanda ev sahibi İspanya’yı da geride bırakmak isterdik ama bu sonuç da çok sevindirici” diye konuştu. En büyük amaçlarının 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’ye madalya veya madalyalar kazandırmak olduğunu vurgulayan Delihasan, “Bunun için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm sporcuları ve başarıda emeği geçen antrenörleri tebrik ediyorum” dedi. Zeytinburnu’nun gururu Muratcan Deniz yine başardı. İspanya’da yapılan 54. Büyükler karate şampiyonasında U21 de Avrupa Şampiyonu olan Zeytinburnu ilçemizin Cengiz Deniz Spor kulübünün sporcusu Muratcan Deniz Büyükler kategorisinde A milli karate Takımımızda Büyükler Avrupa Karate Şampiyonu Olarak Kariyerinin En büyük Derecesine ulaştı. Antrenörü ve aynı zamanda Babası olan Cengiz Deniz durmadan çalışmaya devam edeceğiz. 2020 de yapılacak olan Dünya Karate Şampiyonasına hazırlanarak Ülkemize ve Zeytinburnu’muza Dünya Şampiyonluğunu getireceğiz dedi… Şampiyonada madalya alan sporcular şöyle: Uğur Aktaş (Erkekler kumite 84 kg), Merve Çoban (Kadınlar kumite 61 kg), Erkek Komite Milli Takımı (Burak Uygur, Alpaslan Yamanoğlu, Erman Eltemur, Uğur Aktaş, Murat Öz, Muratcan Deniz, Enes Bulut) ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
İspanya’daki 54. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’na 18 kişilik kadro ile giden Karate Milli Takımı’nın tüm sporcuları madalya sevinci yaşadı. Zeytinburnu’muzun gururu Muratcan Deniz’de Karete Milli Takımının bu başarısında payı olan önemli isimlerden biri olarak tarihe geçti.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, milli takım antrenörlüğü yaparken hayal ettiği şeyi başkan olarak görmenin gururunu yaşadığını söyledi. İspanya’nın Guadalajara şehrinde düzenlenen 54. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nı üç altın, dört gümüş ve dört bronz madalya ile tamamlayan Karate Milli Takımı, bir kez daha tarihi bir başarıya imza attı. 16 kategorinin 15’inde şampiyonaya katılan Milli Takım, 12 kategoride madalya maçı yaptı ve toplamda 11 madalya kazandı. Takımlarda madalya alan sporcularla birlikte şampiyonaya katılan 18 sporcunun tamamı kürsüye çıkarken, Türk spor tarihinde eşine az rastlanır bir olay gerçekleşti.

54. Avrupa Karate Şampiyonası’nı değerlendiren Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Milli Takım’da antrenörlük yaparken böyle bir tabloyu hayal ettiğini belirterek, “Tüm sporcularımızın boyunlarına madalya taktı. Şampiyonada mücadele eden üç takımımız ikisi finale çıktı. Toplamda 11 madalya ile şampiyonada en çok madalya kazanan ülke olduk. Bir altın madalya daha alıp genel klasmanda ev sahibi İspanya’yı da geride bırakmak isterdik ama bu sonuç da çok sevindirici” diye konuştu. En büyük amaçlarının 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’ye madalya veya madalyalar kazandırmak olduğunu vurgulayan Delihasan, “Bunun için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm sporcuları ve başarıda emeği geçen antrenörleri tebrik ediyorum” dedi.

Zeytinburnu’nun gururu Muratcan Deniz yine başardı. İspanya’da yapılan 54. Büyükler karate şampiyonasında U21 de Avrupa Şampiyonu olan Zeytinburnu ilçemizin Cengiz Deniz Spor kulübünün sporcusu Muratcan Deniz Büyükler kategorisinde A milli karate Takımımızda Büyükler Avrupa Karate Şampiyonu Olarak Kariyerinin En büyük Derecesine ulaştı.

Antrenörü ve aynı zamanda Babası olan Cengiz Deniz durmadan çalışmaya devam edeceğiz. 2020 de yapılacak olan Dünya Karate Şampiyonasına hazırlanarak Ülkemize ve Zeytinburnu’muza Dünya Şampiyonluğunu getireceğiz dedi…

Şampiyonada madalya alan sporcular şöyle: Uğur Aktaş (Erkekler kumite 84 kg), Merve Çoban (Kadınlar kumite 61 kg), Erkek Komite Milli Takımı (Burak Uygur, Alpaslan Yamanoğlu, Erman Eltemur, Uğur Aktaş, Murat Öz, Muratcan Deniz, Enes Bulut)

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.