SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

HDP'nin Zeytinburnu'ndaki Seçim Taktiği

GÜNDEM 21.02.2019 - 10:28, Güncelleme: 21.02.2019 - 10:28
 

HDP'nin Zeytinburnu'ndaki Seçim Taktiği

HDP, İstanbul’un 15 ilçesinde hem belediye eş başkan adayı hem de belediye meclis üyesi gösterecek. Yine 15 ilçede ise sadece belediye meclis üyesi gösterecek olan HDP'nin 9 ilçe için tartışmaları ise devam ediyor.  HDP Zeytinburnu'nda farklı bir taktik uyguladı ve Belediye Başkan adayı çıkarmadı, Sadece Meclis üyesi Aday listesi çıkardı.

Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilen HDP'nin Marmara'daki adayları netleşti.  HDP'nin Bağcılar Belediye Eş Başkan Adayı Milletvekili Hüda Kaya, Sultanbeyli Belediye Eş Başkan Adayı HDP önceki dönem milletvekili Nihat Akdoğan, Gaziosmanpaşa'da avukat Sinan Zincir, Sultangazi'de Hozat eski Belediye Başkanı Cevdet Konak, Esenler'de Celal Alpan, Kağıthane'de İsa Yıldız oldu.   15 İLÇEDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HDP'nin belediye eş başkanı ve belediye meclis üyesi göstereceği ilçeler şu şekilde: Beykoz, Çekmeköy, Pendik, Sultanbeyli, Ümraniye, Bayrampaşa, Esenler, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sultangazi, Arnavutköy, Bağcılar, Başakşehir ve Güngören.   15 İLÇE MECLİS ÜYESİ HDP'nin sadece belediye meclis üyesi göstereceği 15 ilçenin isimleri şu şekilde: Büyükçekmece, Küçükçekmece, Silivri, Çatalca, Kartal, Şile, Tuzla, Üsküdar, Beyoğlu, Eyüp, Sarıyer, Zeytinburnu, Bahçelievler, Bakırköy ve Beylikdüzü.  9 İLÇE TARTIŞILIYOR  Avcılar, Şişli, Beşiktaş, Kadıköy, Ataşehir, Maltepe, Adalar, Esenyurt ve Sancaktepe'de ise HDP'nin aday mı göstereceği yoksa belediye meclis üyesi mi göstereceği önümüzdeki saatlerde belli olacak.  Balıkesir'de HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, Kocaeli'de de HDP'nin bir diğer milletvekili Züleyha Gülüm aday gösterilecek.
HDP, İstanbul’un 15 ilçesinde hem belediye eş başkan adayı hem de belediye meclis üyesi gösterecek. Yine 15 ilçede ise sadece belediye meclis üyesi gösterecek olan HDP'nin 9 ilçe için tartışmaları ise devam ediyor.  HDP Zeytinburnu'nda farklı bir taktik uyguladı ve Belediye Başkan adayı çıkarmadı, Sadece Meclis üyesi Aday listesi çıkardı.

Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilen HDP'nin Marmara'daki adayları netleşti.  HDP'nin Bağcılar Belediye Eş Başkan Adayı Milletvekili Hüda Kaya, Sultanbeyli Belediye Eş Başkan Adayı HDP önceki dönem milletvekili Nihat Akdoğan, Gaziosmanpaşa'da avukat Sinan Zincir, Sultangazi'de Hozat eski Belediye Başkanı Cevdet Konak, Esenler'de Celal Alpan, Kağıthane'de İsa Yıldız oldu.  

15 İLÇEDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

HDP'nin belediye eş başkanı ve belediye meclis üyesi göstereceği ilçeler şu şekilde: Beykoz, Çekmeköy, Pendik, Sultanbeyli, Ümraniye, Bayrampaşa, Esenler, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sultangazi, Arnavutköy, Bağcılar, Başakşehir ve Güngören.  

15 İLÇE MECLİS ÜYESİ

HDP'nin sadece belediye meclis üyesi göstereceği 15 ilçenin isimleri şu şekilde: Büyükçekmece, Küçükçekmece, Silivri, Çatalca, Kartal, Şile, Tuzla, Üsküdar, Beyoğlu, Eyüp, Sarıyer, Zeytinburnu, Bahçelievler, Bakırköy ve Beylikdüzü.  9 İLÇE TARTIŞILIYOR  Avcılar, Şişli, Beşiktaş, Kadıköy, Ataşehir, Maltepe, Adalar, Esenyurt ve Sancaktepe'de ise HDP'nin aday mı göstereceği yoksa belediye meclis üyesi mi göstereceği önümüzdeki saatlerde belli olacak.  Balıkesir'de HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, Kocaeli'de de HDP'nin bir diğer milletvekili Züleyha Gülüm aday gösterilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.