SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Arısoy, Arnavut Mahallesinin 40 Yıllık sorununa neşter vuracak

GÜNDEM 14.02.2019 - 21:28, Güncelleme: 14.02.2019 - 21:28
 

Arısoy, Arnavut Mahallesinin 40 Yıllık sorununa neşter vuracak

AK Parti Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy, 40 yıldır Çözülemeyen Merkezefendi’deki Arnavut Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Arısoy Mahalle sakinlerine sizin buradaki sorunun çözülmesinde sitede yapılmasından yanayım dedi. 

Arısoy, "Bir ya da birkaç ada bütününde bir kentsel dönüşüm talebi ortaya çıkarsa ve burada büyük bir mutabakat ortaya çıkarsa biz seve seve ve memnuniyetle kanunun kentsel dönüşüme ilişkin sağladığı yetkileri, hakları ve ayrıca bizim yapabileceğimiz bütün diğer imkanları seferber edip gerekirse projesini hazırlatıp vatandaşımıza, hemşehrimize, mahallerimize, komşularımıza sunmaya hazırız. Projeyi geliştiririz. Mutabakat ortaya çıkar devam ederse yer tesliminden sonra tahliyeler yapılabilir. Bunun şartı, vatandaşın talebi, rızası ve mutabakatıdır. Bunun dışında bizim Zeytinburnu'nda herhangi bir yeri masa başında kentsel dönüşüm alanı ilan etmek gibi bir düşüncemiz yok ve olmayacak" diye konuştu. Arısoy, bir mutabakat ortaya çıkarsa, bir talep oluşursa Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte kamunun bütün imkanlarını seferber ederek kentsel dönüşümü Zeytinburnu için bir imkan, bir fırsat olarak kullanmaya hazır olduklarını belirterek, "Her zaman bu konuda emrinize amade olacağımızı şimdiden peşin olarak söylemiş olayım" dedi. Arısoy, şöyle devam etti: "Burada örnek bir uygulama geliştirmeyi hayal ediyorum. Zeytinburnu'muzda hala devam eden biri Beştelsiz Mahallemizde, diğeri Telsiz Mahallemizde bir uygulama var. Ben istifa ettikten sonra iki kere Ankara'ya gitme mecburiyeti hasıl oldu. İlk gidişimde Çevre ve Şehircilik Bakanımızla bu konuyu enine boyuna görüştük. Genel olarak desteğini aldım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Zeytinburnu Belediyesi ve maliklerle birlikte öncelikle Telsiz ve Beştelsiz Mahallesi'ndeki problemi çözeceğiz. Bunu maliklere söyledim. Maliklerin dernekleriyle konuştum. Önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek önce o problemi çözmek ve bir an önce inşaatı başlatmak boynumuzun borcudur. Dedi. Arnavut Mahallesi'ndeki sorun hem Beştelsiz hem de Telsizden çok farkı. Burada birkaç defa deneme yapıldı Her defasında farklı nedenlerle yarım kaldı. Gelin şimdi beyaz bir sayfa açalım. Geçmişte yaşananları bir kenara bırakalım. Buradaki sorunu ilçe Belediyesinin imkanlarıyla çözemezsiniz. Burada Milli Emlak, İBB ve çevre Şehircilik Bakanlığı bu işe müdahil. Burası Bakanlığın desteğiyle ancak çözülür. Burada bir firmanın terk ettiği alan ile Başkan Garajının takası meselesi var. Son noktaya geldik. Bu proje ve protokol çalışılıyor. Bu tamamlandığında bizde harekete geçeceğiz. Dolayısıyla başak garajından alacağımız yerle birlikte bütün hak sahiplerinin ihtiyaçlarını çözecek bir proje yapmak istiyoruz. Kanun aradığı Üçte ikilik çoğunluğu sağlarsak buradaki tüm hemşerilerimin burada yamaların devam ettirecek bir proje üzerinde duracağız dedi. Gelin hep birlikte bu başlamış işin nereye kadar gideceğin bekleyelim derim. Şunun da altını çizeyim. Sizin buradaki sorununuzu benden başka kimse çözemez bu kadarda iddialıyım dedi.  ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
AK Parti Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy, 40 yıldır Çözülemeyen Merkezefendi’deki Arnavut Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Arısoy Mahalle sakinlerine sizin buradaki sorunun çözülmesinde sitede yapılmasından yanayım dedi. 

Arısoy, "Bir ya da birkaç ada bütününde bir kentsel dönüşüm talebi ortaya çıkarsa ve burada büyük bir mutabakat ortaya çıkarsa biz seve seve ve memnuniyetle kanunun kentsel dönüşüme ilişkin sağladığı yetkileri, hakları ve ayrıca bizim yapabileceğimiz bütün diğer imkanları seferber edip gerekirse projesini hazırlatıp vatandaşımıza, hemşehrimize, mahallerimize, komşularımıza sunmaya hazırız. Projeyi geliştiririz. Mutabakat ortaya çıkar devam ederse yer tesliminden sonra tahliyeler yapılabilir. Bunun şartı, vatandaşın talebi, rızası ve mutabakatıdır. Bunun dışında bizim Zeytinburnu'nda herhangi bir yeri masa başında kentsel dönüşüm alanı ilan etmek gibi bir düşüncemiz yok ve olmayacak" diye konuştu.

Arısoy, bir mutabakat ortaya çıkarsa, bir talep oluşursa Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla birlikte kamunun bütün imkanlarını seferber ederek kentsel dönüşümü Zeytinburnu için bir imkan, bir fırsat olarak kullanmaya hazır olduklarını belirterek, "Her zaman bu konuda emrinize amade olacağımızı şimdiden peşin olarak söylemiş olayım" dedi.

Arısoy, şöyle devam etti: "Burada örnek bir uygulama geliştirmeyi hayal ediyorum. Zeytinburnu'muzda hala devam eden biri Beştelsiz Mahallemizde, diğeri Telsiz Mahallemizde bir uygulama var. Ben istifa ettikten sonra iki kere Ankara'ya gitme mecburiyeti hasıl oldu. İlk gidişimde Çevre ve Şehircilik Bakanımızla bu konuyu enine boyuna görüştük. Genel olarak desteğini aldım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Zeytinburnu Belediyesi ve maliklerle birlikte öncelikle Telsiz ve Beştelsiz Mahallesi'ndeki problemi çözeceğiz. Bunu maliklere söyledim. Maliklerin dernekleriyle konuştum. Önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek önce o problemi çözmek ve bir an önce inşaatı başlatmak boynumuzun borcudur. Dedi.

Arnavut Mahallesi'ndeki sorun hem Beştelsiz hem de Telsizden çok farkı. Burada birkaç defa deneme yapıldı Her defasında farklı nedenlerle yarım kaldı. Gelin şimdi beyaz bir sayfa açalım. Geçmişte yaşananları bir kenara bırakalım. Buradaki sorunu ilçe Belediyesinin imkanlarıyla çözemezsiniz. Burada Milli Emlak, İBB ve çevre Şehircilik Bakanlığı bu işe müdahil. Burası Bakanlığın desteğiyle ancak çözülür. Burada bir firmanın terk ettiği alan ile Başkan Garajının takası meselesi var. Son noktaya geldik. Bu proje ve protokol çalışılıyor. Bu tamamlandığında bizde harekete geçeceğiz. Dolayısıyla başak garajından alacağımız yerle birlikte bütün hak sahiplerinin ihtiyaçlarını çözecek bir proje yapmak istiyoruz. Kanun aradığı Üçte ikilik çoğunluğu sağlarsak buradaki tüm hemşerilerimin burada yamaların devam ettirecek bir proje üzerinde duracağız dedi. Gelin hep birlikte bu başlamış işin nereye kadar gideceğin bekleyelim derim. Şunun da altını çizeyim. Sizin buradaki sorununuzu benden başka kimse çözemez bu kadarda iddialıyım dedi. 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.