SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Bedelli askerlik çıkıyor

KÜLTÜR 28.04.2018 - 13:28, Güncelleme: 28.04.2018 - 13:28
 

Bedelli askerlik çıkıyor

Askerlik görevini henüz tamamlamamış olan vatandaşlar ve aileleri tarafından bedelli askerlikle ilgili haberler merakla takip ediliyor. Bedelli askerlik çıkacak mı? Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı canlı yayında bedelli askerlikle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte bedelli askerlik açıklamasına dair detaylar...

Bedelli askerlik bekleyen birçok vatandaşın gözü kulağı bedelli askerlikle ilgili haberlerde. Binali Yıldırım’ın yaptığı bedelli askerliğe dair açıklamalar birçok vatandaşın bedelli askerlik konusunda merak seviyelerini yükseltti. Yıldırım, bedelli askerliğe dair “Bakış açım müspet ancak bazı soru işaretlerini de ortadan kaldırmamız lazım” dedi. Yıldırım, “Bir yandan terörle mücadele veriyoruz, bir yandan bedelli falan. İstismar edilebilecek bir konu gibi görünüyor. Bir yandan toplumdan bir talep geliyor. Biz askerlikte profesyonelliğe geçtik. Vatani görevlerini yapan askerleri biz cepheye hiç göndermedik. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için dikkate alınması gereken bir şey bu” dedi. Bedelli askerlikten elde edilecek gelirin nasıl kullanılacağını da açıklayan Yıldırım, “Buradan elde edilecek gelirin savunma sanayisinin güçlendirilmesinde kullanılması gerekir. Bunları tabi konuşacağız. Bakış açım müspet. Ancak bazı soru işaretlerini de ortadan kaldırmamız lazım” ifadelerini kullandı. Bedelli askerlik ülkemizde en son 2014 yılında hayata geçirilmiştir. İlk olarak 35.000 TL ödeme miktarı ile gündeme gelen bedelli askerlik uygulaması, daha sonra yapılan çalışma ve görüşmeler ile 18.000 TL'ye düşürülmüştür. Yaş sınırında da yapılan değişiklikler ile daha fazla insanın faydalanması mümkün olmuştur. Daha önce de 2011’de bedelli askerlik çıkmış ve bedel 30 bin lira olarak belirlenmişti. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ  
Askerlik görevini henüz tamamlamamış olan vatandaşlar ve aileleri tarafından bedelli askerlikle ilgili haberler merakla takip ediliyor. Bedelli askerlik çıkacak mı? Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı canlı yayında bedelli askerlikle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte bedelli askerlik açıklamasına dair detaylar...

Bedelli askerlik bekleyen birçok vatandaşın gözü kulağı bedelli askerlikle ilgili haberlerde. Binali Yıldırım’ın yaptığı bedelli askerliğe dair açıklamalar birçok vatandaşın bedelli askerlik konusunda merak seviyelerini yükseltti. Yıldırım, bedelli askerliğe dair “Bakış açım müspet ancak bazı soru işaretlerini de ortadan kaldırmamız lazım” dedi.

Yıldırım, “Bir yandan terörle mücadele veriyoruz, bir yandan bedelli falan. İstismar edilebilecek bir konu gibi görünüyor. Bir yandan toplumdan bir talep geliyor. Biz askerlikte profesyonelliğe geçtik. Vatani görevlerini yapan askerleri biz cepheye hiç göndermedik. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için dikkate alınması gereken bir şey bu” dedi. Bedelli askerlikten elde edilecek gelirin nasıl kullanılacağını da açıklayan Yıldırım, “Buradan elde edilecek gelirin savunma sanayisinin güçlendirilmesinde kullanılması gerekir. Bunları tabi konuşacağız. Bakış açım müspet. Ancak bazı soru işaretlerini de ortadan kaldırmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Bedelli askerlik ülkemizde en son 2014 yılında hayata geçirilmiştir. İlk olarak 35.000 TL ödeme miktarı ile gündeme gelen bedelli askerlik uygulaması, daha sonra yapılan çalışma ve görüşmeler ile 18.000 TL'ye düşürülmüştür. Yaş sınırında da yapılan değişiklikler ile daha fazla insanın faydalanması mümkün olmuştur. Daha önce de 2011’de bedelli askerlik çıkmış ve bedel 30 bin lira olarak belirlenmişti.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.