SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Bahattin Ünver milletvekilliği yolunda ilk adımı attı

GÜNDEM 27.04.2018 - 16:44, Güncelleme: 27.04.2018 - 16:44
 

Bahattin Ünver milletvekilliği yolunda ilk adımı attı

Üç dönemde on yıla yakın süre AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı görevini başarıyla yürüten ve girdiği bütün seçimlerde oylarını artırarak çıkan deneyimli siyasetçi Bahattin Ünver, 2. Bölgeden AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulunarak dosyasını İstanbul İl Başkanlığına teslim etti.

24 Haziran 2018'de yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçiminde milletvekili adayı olmak için başvuru yapan deneyimli siyasetçi Bahattin Ünver, Zeytinburnu Haber Gazetesine özel açıklamalar yaptı.  ''Ortadoğu haritasının emperyalist güçlerce yeniden dizayn edilmeye çalışıldığı bu zorlu süreçte mücadele etmeye devam etmek hepimizin borcudur. Millete hizmet yolunda 'dünyanın beşten büyük olduğunu' tüm dünyaya anlatan bir liderle, bir başkanla bugüne kadar verdiğimiz mücadeleye bundan sonra da devam etmek için bu yolculuğa çıktık. Önümüzde ülkemizin var olma ya da yok olma mücadelesi var. 24 Haziran seçimleri bundan dolayı çok önemli. Bu onurlu yürüyüşe liderimizin dediği gibi ‘kefenimizi giyip yola çıktık’. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer almak, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda onun arkasında bu mücadelenin içerisinde bir nefer olarak yola devam etmek için 24 Haziran seçimlerinde İstanbul 2. Bölgeden milletvekili aday adaylığı müracaatımı yaptım. Önce Zeytinburnu halkının sonra İstanbul’un ve hemşerilerimin dua ve desteğini bekliyorum'' dedi. BAHATTİN ÜNVER KİMDİR? 1966 yılında Ordu ilinin Mesudiye ilçesinde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Kadıköy Mehmet Beyazıt lisesinde okudu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdikten sonra iş hayatına atıldı; aynı zamanda eğitimini de devam ettirerek İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde ' Muhasebede Finansal Kontrol' dalında uzman (MA) ünvanıyla yüksek lisansını tamamladı. Doğduğu yer olan Çavdar Köyü adına dernek kurulmasına öncülük ederek bu dernekte kurucu başkanlık yaptı; Mesudiye Dernekler Federasyonu (MESDEF), Mesudiyeliler Vakfı (MESVAK) ve Ordu Konfederasyonu (ORKON 'un Kurucular Kurulu ve Mütevelli Heyeti üyeliklerinde bulundu. Siyasi hayatına Refah Partisi Zeytinburnu Yenidoğan Mahallesinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladı. Daha sonra Fazilet Partisi'nde İlçe Mahalli İdarelerden Sorumlu Kurucu Başkan Yardımcılığı ve Başkanvekilliği görevlerini üstlendi. 2004 yılı yerel seçimlerinde Zeytinburnu Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Zeytinburnu Belediye Meclisi, Denetim Komisyonu Başkanlığı ve Grup Başkanvekilliği görevlerini üstlendi. 18 Ekim 2008'de yapılan Ak Parti Zeytinburnu İlçe Kongresiyle İlçe Başkanlığına seçildi. Bu süre zarfında iki yerel, üç genel seçim ile iki halkoylaması ve 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde İlçe Başkanı olarak görev aldı. 10 yıl süreyle üstlendiği İlçe Başkanlığı görevini 8 Nisan 2018'de tamamladı. Ünver, evli ve 3 çocuk babasıdır; orta derecede İngilizce bilmektedir. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL HABER
Üç dönemde on yıla yakın süre AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı görevini başarıyla yürüten ve girdiği bütün seçimlerde oylarını artırarak çıkan deneyimli siyasetçi Bahattin Ünver, 2. Bölgeden AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulunarak dosyasını İstanbul İl Başkanlığına teslim etti.

24 Haziran 2018'de yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçiminde milletvekili adayı olmak için başvuru yapan deneyimli siyasetçi Bahattin Ünver, Zeytinburnu Haber Gazetesine özel açıklamalar yaptı.  ''Ortadoğu haritasının emperyalist güçlerce yeniden dizayn edilmeye çalışıldığı bu zorlu süreçte mücadele etmeye devam etmek hepimizin borcudur. Millete hizmet yolunda 'dünyanın beşten büyük olduğunu' tüm dünyaya anlatan bir liderle, bir başkanla bugüne kadar verdiğimiz mücadeleye bundan sonra da devam etmek için bu yolculuğa çıktık. Önümüzde ülkemizin var olma ya da yok olma mücadelesi var. 24 Haziran seçimleri bundan dolayı çok önemli. Bu onurlu yürüyüşe liderimizin dediği gibi ‘kefenimizi giyip yola çıktık’. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer almak, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda onun arkasında bu mücadelenin içerisinde bir nefer olarak yola devam etmek için 24 Haziran seçimlerinde İstanbul 2. Bölgeden milletvekili aday adaylığı müracaatımı yaptım. Önce Zeytinburnu halkının sonra İstanbul’un ve hemşerilerimin dua ve desteğini bekliyorum'' dedi.

BAHATTİN ÜNVER KİMDİR?

1966 yılında Ordu ilinin Mesudiye ilçesinde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Kadıköy Mehmet Beyazıt lisesinde okudu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdikten sonra iş hayatına atıldı; aynı zamanda eğitimini de devam ettirerek İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde ' Muhasebede Finansal Kontrol' dalında uzman (MA) ünvanıyla yüksek lisansını tamamladı.

Doğduğu yer olan Çavdar Köyü adına dernek kurulmasına öncülük ederek bu dernekte kurucu başkanlık yaptı; Mesudiye Dernekler Federasyonu (MESDEF), Mesudiyeliler Vakfı (MESVAK) ve Ordu Konfederasyonu (ORKON 'un Kurucular Kurulu ve Mütevelli Heyeti üyeliklerinde bulundu.

Siyasi hayatına Refah Partisi Zeytinburnu Yenidoğan Mahallesinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladı. Daha sonra Fazilet Partisi'nde İlçe Mahalli İdarelerden Sorumlu Kurucu Başkan Yardımcılığı ve Başkanvekilliği görevlerini üstlendi.
2004 yılı yerel seçimlerinde Zeytinburnu Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Zeytinburnu Belediye Meclisi, Denetim Komisyonu Başkanlığı ve Grup Başkanvekilliği görevlerini üstlendi.

18 Ekim 2008'de yapılan Ak Parti Zeytinburnu İlçe Kongresiyle İlçe Başkanlığına seçildi. Bu süre zarfında iki yerel, üç genel seçim ile iki halkoylaması ve 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde İlçe Başkanı olarak görev aldı. 10 yıl süreyle üstlendiği İlçe Başkanlığı görevini 8 Nisan 2018'de tamamladı.

Ünver, evli ve 3 çocuk babasıdır; orta derecede İngilizce bilmektedir.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.