SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Seyid Nizam Mahallesini fesleğen kokusu sardı

20.04.2018 - 11:23, Güncelleme: 20.04.2018 - 11:23
 

Seyid Nizam Mahallesini fesleğen kokusu sardı

Baharın gelişini Fesleğen Şenliği ile kutlayan Zeytinburnu Belediyesi, Sümer Mahallesi'nden başladığı şenlikte binlerce vatandaşa fesleğen hediye etmişti. Başkan Murat Aydın, Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri bu kez Seyyid Nizam Mahallesinde Fesleğen dağıttı

Baharı Fesleğen Şenliği ile karşılayan Zeytinburnu Belediyesi, bu yıl 10’uncusunu düzenlediği şenlik kapsamında ilçe sokaklarını tek tek dolaşarak vatandaşlara fesleğen hediye etti. Balkon ve pencere kenarlarının taze kokulu fesleğenlerle süslendiği mahallede, sarkıtılan boş sepetler fesleğenle doldu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da katıldığı “Fesleğen Kokulu Bahar Hoş Geldin” adlı şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dağıtım esnasında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Aydın, mahalle sakinlerinin pencere ve balkonlardan sarkıttığı sepetleri fesleğenle doldurdu. “BALKONLAR FESLEĞEN KOKACAK” Hediye edilen fesleğenlere ilgi gösteren vatandaşlar da geleneksel hale gelen bahar etkinliğinden oldukça memnun kaldı. Hanelerin ve mahallelerin fesleğen koktuğu şenlikle ilgili konuşan Başkan Aydın, Fesleğen Şenliği’nin mayıs ayı ortalarına kadar devam edeceğini açıkladı. Her yıl balkon ve pencere kenarlarının fesleğenle süslendiği şenliğe gösterilen yoğun ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Başkan Aydın, “Rabbime şükürler olsun. Sağlık ve sıhhat içerisinde bizleri bir bahara daha kavuşturdu. Yıllardır baharın gelişiyle nisan ayından itibaren başlayıp mayıs ayı ortalarına kadar bütün Zeytinburnu sokaklarını tek tek dolaşıp hemşehrilerimize fesleğen hediye ediyoruz. Bu sayede hemşehrilerimizle de bir araya gelip onlarla sohbet ediyoruz. Hediye edilen fesleğenleri hemşehrilerimizin sevgi ve muhabbetle büyütmelerini arzu ediyorum. Bugün Fesleğen Şenliği’nin ilk günüydü. Mayıs ayının ortalarına kadar dağıtımımız devam edecek. Zeytinburnu sokaklarını dolaşan herkes baharın geldiğini fesleğen kokusundan anlayacak.” dedi. Binlerce vatandaşın balkon ve pencere kenarlarını fesleğenle düzenlediği şenlik mayıs ayı ortalarına kadar devam edecek.
Baharın gelişini Fesleğen Şenliği ile kutlayan Zeytinburnu Belediyesi, Sümer Mahallesi'nden başladığı şenlikte binlerce vatandaşa fesleğen hediye etmişti. Başkan Murat Aydın, Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri bu kez Seyyid Nizam Mahallesinde Fesleğen dağıttı

Baharı Fesleğen Şenliği ile karşılayan Zeytinburnu Belediyesi, bu yıl 10’uncusunu düzenlediği şenlik kapsamında ilçe sokaklarını tek tek dolaşarak vatandaşlara fesleğen hediye etti. Balkon ve pencere kenarlarının taze kokulu fesleğenlerle süslendiği mahallede, sarkıtılan boş sepetler fesleğenle doldu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da katıldığı “Fesleğen Kokulu Bahar Hoş Geldin” adlı şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dağıtım esnasında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Aydın, mahalle sakinlerinin pencere ve balkonlardan sarkıttığı sepetleri fesleğenle doldurdu.

“BALKONLAR FESLEĞEN KOKACAK”

Hediye edilen fesleğenlere ilgi gösteren vatandaşlar da geleneksel hale gelen bahar etkinliğinden oldukça memnun kaldı. Hanelerin ve mahallelerin fesleğen koktuğu şenlikle ilgili konuşan Başkan Aydın, Fesleğen Şenliği’nin mayıs ayı ortalarına kadar devam edeceğini açıkladı. Her yıl balkon ve pencere kenarlarının fesleğenle süslendiği şenliğe gösterilen yoğun ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Başkan Aydın, “Rabbime şükürler olsun. Sağlık ve sıhhat içerisinde bizleri bir bahara daha kavuşturdu. Yıllardır baharın gelişiyle nisan ayından itibaren başlayıp mayıs ayı ortalarına kadar bütün Zeytinburnu sokaklarını tek tek dolaşıp hemşehrilerimize fesleğen hediye ediyoruz. Bu sayede hemşehrilerimizle de bir araya gelip onlarla sohbet ediyoruz. Hediye edilen fesleğenleri hemşehrilerimizin sevgi ve muhabbetle büyütmelerini arzu ediyorum. Bugün Fesleğen Şenliği’nin ilk günüydü. Mayıs ayının ortalarına kadar dağıtımımız devam edecek. Zeytinburnu sokaklarını dolaşan herkes baharın geldiğini fesleğen kokusundan anlayacak.” dedi. Binlerce vatandaşın balkon ve pencere kenarlarını fesleğenle düzenlediği şenlik mayıs ayı ortalarına kadar devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.