SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Radyo Festivalinin 2.Gününde Börek ziyafeti

KÜLTÜR 15.04.2018 - 20:36, Güncelleme: 15.04.2018 - 20:36
 

Radyo Festivalinin 2.Gününde Börek ziyafeti

Zeytinburnu Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği “Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni”nde, 20 bin vatandaşa Balkanlı ustaların elle açtığı 800 tepsi Rumeli böreği İkram edildi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni’nde Rumeli rüzgarı esti. Cumartesi günü 2 ton çiğ köfte ikramının yapıldığı festivalde 20 bin vatandaş bu kez Balkanların meşhur lezzeti Rumeli böreğinden tattı. Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalde elle açılan ıspanaklı, kıymalı, peynirli ve patatesli böreğin tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Festival kapsamında vatandaşa ikram edilmek için hazırlanan böreğin tadına ilk olarak Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın baktı. Başkan Aydın, daha sonra kuyrukta bekleyen vatandaşlara AK Parti ilçe Başkanı Semih Demirci, Rumelili Sanatçı Arif Şentürk, Rumelili Meclis Üyesi Cüneyt Tezcan ile birlikte börek ikramında bulundu. İkramın ardından meydanda yayın yapan ulusal radyolar tarafından Rumeli şarkıları seslendirildi. Kalabalık hep bir ağızdan halay çekip müziğe eşlik etti. BİN 300 KİLO BÖREK SAATLER İÇİNDE TÜKENDİ Hamurunda maya kullanılmadığı için herhangi bir şişkinlik veya rahatsızlık vermeyen ve kat kat yufkadan oluşan peynirli, ıspanaklı ve kıymalı Rumeli böreği için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, tabaklarını bitirdikten sonra bir kez daha kuyruğa girdi. Bir tepsinin, yaklaşık 1 saat 45 dakikada piştiği şölende maharetlerini döktüren Balkanlı ustalar peynirli, patatesli, kıymalı ve ıspanaklı böreği yetiştirmek için hummalı bir koşuşturma yaşadı. FESTİVAL TÜRKİSTAN PİLAVI VE HAMSİ ŞÖLENİ DEVAM EDECEK Radyo Festivali kapsamında yöresel tatlar arasında öncü olan lezzetleri vatandaşlara ikram ettiklerini ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Öncelikle bizi festivalde yalnız bırakmayan Zeytinburnulu hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bugün Balkanların en güzel yöresel tatlarından biri olan meşhur Rumeli böreğini 20 bin vatandaşımıza ikram ediyoruz. Cumartesi günü Güneydoğu’nun en önemli lezzetlerinden biri olan çiğ köfte ikramında bulunmuştuk. İnşallah ikramlarımız haftaya cumartesi günü Türkistan Pilavı Şöleni, Pazar günü ise Hamsi Şöleni ile devam edecek. Tüm İstanbullu hemşehrilerimizi festivalimize bekliyorum.” şeklinde konuştu. Festivalde nar gibi kızaran böreklerin tadına bakan vatandaşlardan Bahar Eryiğit, Rumeli böreğini evde yapamadığını, bu sebeple ikramı duyar duymaz geldiğini belirterek, “Balkanlı ustaların yaptığı Rumeli böreğinin tadı bir başka lezzetli oluyor. Çünkü hazır yufka kullanmıyorlar. Böreği elde açılan yufkayla yapıyorlar. Daha önce bu lezzeti hiç tatmamış olan herkesi Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’na davet ediyorum." dedi. Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni, 21 Nisan Cumartesi günü Orta Asya’nın meşhur lezzeti Türkistan Pilavı Şöleni, 22 Nisan Pazar günü ise Karadeniz’in meşhur lezzeti Hamsi Şöleni ile devam edecek. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği “Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni”nde, 20 bin vatandaşa Balkanlı ustaların elle açtığı 800 tepsi Rumeli böreği İkram edildi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni’nde Rumeli rüzgarı esti. Cumartesi günü 2 ton çiğ köfte ikramının yapıldığı festivalde 20 bin vatandaş bu kez Balkanların meşhur lezzeti Rumeli böreğinden tattı. Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalde elle açılan ıspanaklı, kıymalı, peynirli ve patatesli böreğin tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Festival kapsamında vatandaşa ikram edilmek için hazırlanan böreğin tadına ilk olarak Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın baktı. Başkan Aydın, daha sonra kuyrukta bekleyen vatandaşlara AK Parti ilçe Başkanı Semih Demirci, Rumelili Sanatçı Arif Şentürk, Rumelili Meclis Üyesi Cüneyt Tezcan ile birlikte börek ikramında bulundu. İkramın ardından meydanda yayın yapan ulusal radyolar tarafından Rumeli şarkıları seslendirildi. Kalabalık hep bir ağızdan halay çekip müziğe eşlik etti.

BİN 300 KİLO BÖREK SAATLER İÇİNDE TÜKENDİ

Hamurunda maya kullanılmadığı için herhangi bir şişkinlik veya rahatsızlık vermeyen ve kat kat yufkadan oluşan peynirli, ıspanaklı ve kıymalı Rumeli böreği için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, tabaklarını bitirdikten sonra bir kez daha kuyruğa girdi. Bir tepsinin, yaklaşık 1 saat 45 dakikada piştiği şölende maharetlerini döktüren Balkanlı ustalar peynirli, patatesli, kıymalı ve ıspanaklı böreği yetiştirmek için hummalı bir koşuşturma yaşadı.

FESTİVAL TÜRKİSTAN PİLAVI VE HAMSİ ŞÖLENİ DEVAM EDECEK

Radyo Festivali kapsamında yöresel tatlar arasında öncü olan lezzetleri vatandaşlara ikram ettiklerini ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Öncelikle bizi festivalde yalnız bırakmayan Zeytinburnulu hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bugün Balkanların en güzel yöresel tatlarından biri olan meşhur Rumeli böreğini 20 bin vatandaşımıza ikram ediyoruz. Cumartesi günü Güneydoğu’nun en önemli lezzetlerinden biri olan çiğ köfte ikramında bulunmuştuk. İnşallah ikramlarımız haftaya cumartesi günü Türkistan Pilavı Şöleni, Pazar günü ise Hamsi Şöleni ile devam edecek. Tüm İstanbullu hemşehrilerimizi festivalimize bekliyorum.” şeklinde konuştu. Festivalde nar gibi kızaran böreklerin tadına bakan vatandaşlardan Bahar Eryiğit, Rumeli böreğini evde yapamadığını, bu sebeple ikramı duyar duymaz geldiğini belirterek, “Balkanlı ustaların yaptığı Rumeli böreğinin tadı bir başka lezzetli oluyor. Çünkü hazır yufka kullanmıyorlar. Böreği elde açılan yufkayla yapıyorlar. Daha önce bu lezzeti hiç tatmamış olan herkesi Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’na davet ediyorum." dedi.

Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni, 21 Nisan Cumartesi günü Orta Asya’nın meşhur lezzeti Türkistan Pilavı Şöleni, 22 Nisan Pazar günü ise Karadeniz’in meşhur lezzeti Hamsi Şöleni ile devam edecek.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.