SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Asr-ı Künefe mehteranla hizmete açıldı

KÜLTÜR 14.04.2018 - 19:03, Güncelleme: 14.04.2018 - 19:03
 

Asr-ı Künefe mehteranla hizmete açıldı

Kadayıf’ın peynirle buluşturulduğu ve şerbetle kıvama getirildiği vazgeçilmez bir lezzet olan Künefenin artık İstanbul’daki vazgeçilmez adresi olmaya aday Asr-ı Künefe Fatih’te Millet Caddesinde hizmete açıldı.

Hatay dendiğinde akla ilk gelen muhakkak ki Hatay künefesi olacaktır. Peynir ve kadayıfın birlikte kullanıldığı künefenin bir diğer malzemesi de şerbettir. Bu nedenle şerbetli tatlılar grubunda yer alan künefe, hemen herkesin damak zevkine hitap eden çok özel bir tatlıdır. İstanbul künefe satan yerlerde künefe yapımında çoğunlukla tel kadayıf kullanılmaktadır. Bazı yörelerde ise tel kadayıf yerine irmikle toklaştırılmış kadayıf kullanıldığı da görülür. İçindeki peynir ise; Hatay ilimizle özdeşleştirilmiş özel bir peynirdir. Hatay ya da Antakya peyniri olarak da anılan künefe peyniri, inek ya da keçi sütünden mayalanarak yapılan çiğ süte yakın özellikte bir peynirdir. Isıyla birlikte erimesi sonucu künefeyi künefe yapan bu tuzsuz peynirdir. İşte bu eşsiz lezzetin İstanbul’daki yeni adresi Asr-ı Künefe mehteranın marşları ve ardından yapılan dualarla hizmete açıldı. Zeytinburnu’muzun sevilen simalarından STK’ların adeta ağabeyi olan bir dediklerini iki etmeyen Başkan Yardımcımız Gökhan Kasap’ın kardeşi Gürhan Kasap’ın sahibi olduğu Asr-ı Künefenin açılışında izdiham yaşandı. İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Askerlik Şube Başkanımız Yarbay Halil Akar,  Zeytinburnu Belediyesi İletişim Koordinatörü Ense Buladı, Başkan Yardımcıları Ferruz Kutsal, Semih Demirci, Gönül Demirel, Gökhan Kasap, Eski Belediye Başkan Yrd. Ravi Kasap, AK Parti ilçe Başkanı Selami Delibalta, İlçe Yöneticileri, Meclis üyeleri Bilal Akgül, Abdulhakim Kaya, Metin Develi, Mehmet Şirin Çelik, Cüneyt Tezcan, Mehmet Çakır, Fevzi Altuğ, Mahmut Şengül, Fatma Özden, AK Parti Zeytinburnu Gençlik Kolları Başkanı Serdar Arslan,  İşadamları, Niziplioğlu Grubun sahibi Ömer Niziplioğlu, Dursun İmzalı, Pozitif Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Kabadayı, Yıldırım Emen, Erdoğan Biberoğlu, Zabıta Müdürü Muhammet Kısa, Fenişleri Müdürü Engin Köklü, Ali Faik Biçer, Erdoğan Durmaz, Turan Gençoğlu, Pazarcılar Dernek Başkanı Selahattin Sert, Çankırılar Dernek Başkanı Arif Şengül, Giresunlular Derneği Başkan Yrd. Orhan Tınkır, Baykan Oto Arsan ve Mustafa Baykan kardeşler, Samsunlular Dernek Başkanı Davut Genç, Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Halit Albayrak ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. Sedat Peker açılışa devasal bir çelenk göndererek Kasap ailesini bu özel günlerinde yalnız bırakmadı. Kurdele kesiminde kısa bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Metin Külünk, Şuan açılış için içinde bulunduğumuz mekan Çapa, bu Çapa 80’li yıllarda ne olaylara gebeydi. Burada ne acılar yaşandı. Çok şükür şimdi çok güzel bir iş için buradayız. Onlarca kişinin ekmek yiyeceği bir ekmek teknesinin açılışındayız. Rabbim hayırlı etsin, Ravi Ağabeyimizin, oğlunun bu mekanı hayırlara vesile olsun. İnşallah şube sayısı giderek artar dedi. Davetlilere yapılan ikramlar ve mehteranın marşları arasında açılış gün boyu devam etti. Adres: Asr-ı Künefe, Turgut Özal Millet Caddesi 97/B Fatih-İstanbul ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Kadayıf’ın peynirle buluşturulduğu ve şerbetle kıvama getirildiği vazgeçilmez bir lezzet olan Künefenin artık İstanbul’daki vazgeçilmez adresi olmaya aday Asr-ı Künefe Fatih’te Millet Caddesinde hizmete açıldı.

Hatay dendiğinde akla ilk gelen muhakkak ki Hatay künefesi olacaktır. Peynir ve kadayıfın birlikte kullanıldığı künefenin bir diğer malzemesi de şerbettir. Bu nedenle şerbetli tatlılar grubunda yer alan künefe, hemen herkesin damak zevkine hitap eden çok özel bir tatlıdır. İstanbul künefe satan yerlerde künefe yapımında çoğunlukla tel kadayıf kullanılmaktadır. Bazı yörelerde ise tel kadayıf yerine irmikle toklaştırılmış kadayıf kullanıldığı da görülür. İçindeki peynir ise; Hatay ilimizle özdeşleştirilmiş özel bir peynirdir. Hatay ya da Antakya peyniri olarak da anılan künefe peyniri, inek ya da keçi sütünden mayalanarak yapılan çiğ süte yakın özellikte bir peynirdir. Isıyla birlikte erimesi sonucu künefeyi künefe yapan bu tuzsuz peynirdir. İşte bu eşsiz lezzetin İstanbul’daki yeni adresi Asr-ı Künefe mehteranın marşları ve ardından yapılan dualarla hizmete açıldı.

Zeytinburnu’muzun sevilen simalarından STK’ların adeta ağabeyi olan bir dediklerini iki etmeyen Başkan Yardımcımız Gökhan Kasap’ın kardeşi Gürhan Kasap’ın sahibi olduğu Asr-ı Künefenin açılışında izdiham yaşandı. İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Askerlik Şube Başkanımız Yarbay Halil Akar,  Zeytinburnu Belediyesi İletişim Koordinatörü Ense Buladı, Başkan Yardımcıları Ferruz Kutsal, Semih Demirci, Gönül Demirel, Gökhan Kasap, Eski Belediye Başkan Yrd. Ravi Kasap, AK Parti ilçe Başkanı Selami Delibalta, İlçe Yöneticileri, Meclis üyeleri Bilal Akgül, Abdulhakim Kaya, Metin Develi, Mehmet Şirin Çelik, Cüneyt Tezcan, Mehmet Çakır, Fevzi Altuğ, Mahmut Şengül, Fatma Özden, AK Parti Zeytinburnu Gençlik Kolları Başkanı Serdar Arslan,  İşadamları, Niziplioğlu Grubun sahibi Ömer Niziplioğlu, Dursun İmzalı, Pozitif Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Kabadayı, Yıldırım Emen, Erdoğan Biberoğlu, Zabıta Müdürü Muhammet Kısa, Fenişleri Müdürü Engin Köklü, Ali Faik Biçer, Erdoğan Durmaz, Turan Gençoğlu, Pazarcılar Dernek Başkanı Selahattin Sert, Çankırılar Dernek Başkanı Arif Şengül, Giresunlular Derneği Başkan Yrd. Orhan Tınkır, Baykan Oto Arsan ve Mustafa Baykan kardeşler, Samsunlular Dernek Başkanı Davut Genç, Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Halit Albayrak ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. Sedat Peker açılışa devasal bir çelenk göndererek Kasap ailesini bu özel günlerinde yalnız bırakmadı.

Kurdele kesiminde kısa bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Metin Külünk, Şuan açılış için içinde bulunduğumuz mekan Çapa, bu Çapa 80’li yıllarda ne olaylara gebeydi. Burada ne acılar yaşandı. Çok şükür şimdi çok güzel bir iş için buradayız. Onlarca kişinin ekmek yiyeceği bir ekmek teknesinin açılışındayız. Rabbim hayırlı etsin, Ravi Ağabeyimizin, oğlunun bu mekanı hayırlara vesile olsun. İnşallah şube sayısı giderek artar dedi. Davetlilere yapılan ikramlar ve mehteranın marşları arasında açılış gün boyu devam etti. Adres: Asr-ı Künefe, Turgut Özal Millet Caddesi 97/B Fatih-İstanbul

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.