SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Sokaklarını Fesleğen Kokusu Sardı

KÜLTÜR 13.04.2018 - 08:46, Güncelleme: 13.04.2018 - 08:46
 

Zeytinburnu Sokaklarını Fesleğen Kokusu Sardı

Zeytinburnu Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Fesleğen Şenliği’ne bu yıl Sümer Mahallesi'nden start verdi. Balkon ve pencere kenarlarının fesleğenle süslendiği şenlikte tüm sokaklar yıl boyu fesleğen kokacak.

Baharın gelişini kutlayan Zeytinburnu Belediyesi, ilçe sokaklarını tek tek dolaşarak vatandaşlara fesleğen dağıttı. Balkonların, pencere kenarlarının, salonların fesleğenle süslendiği mahallede sarkıtılan boş sepetler fesleğenle doldu.  Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da katıldığı “Fesleğen Kokulu Bahar Hoş Geldin” adlı Fesleğen Şenliği vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Dağıtım esnasında vatandaşları selamlayan Başkan Aydın, mahalle sakinlerinin pencere ve balkonlardan sarkıttığı sepetleri fesleğenle doldurdu. “BAHARIN GELDİĞİNİ FESLEĞEN KOKUSUNDAN HİSSEDİYORUM” Dağıtılan fesleğenlere ilgi gösteren vatandaşlar da geleneksel hale gelen bahar etkinliğinden oldukça memnun kaldı. Hanelerin, mahallelerin fesleğen koktuğu şenlikle ilgili konuşan Başkan Aydın, Fesleğen Şenliği’nin mayıs ayı ortasına kadar devam edeceğini açıkladı. Her yıl balkon ve pencere kenarlarının fesleğenle süslendiği şenliğe gösterilen ilgiden çok mutlu olduğunu belirten Başkan Aydın, “Yıllardır her bahar mevsiminde mart ayının sonlarından Nisan ayının başlarından itibaren başlayıp mayıs ayının ortasına kadar bütün Zeytinburnu sokaklarını dolaşıp fesleğen dağıtıyoruz. Bu sayede hemşehrilerimizle de bir araya geliyoruz, dağıtılan fesleğenleri hemşehrilerimizin sevgi ve muhabbetle büyütmelerini arzu ediyorum. Bugün Fesleğen Şenliği’nin ilk günüydü. Mayıs ayının ortasına kadar dağıtımımız devam edecek. Zeytinburnu sokaklarında dolaşanlar baharın geldiğini fesleğen kokusundan anlayacak.” dedi. BAŞKAN HEM SOKAKLARI DENETLİYOR HEM HALKIN SORUNLARINI DİNLİYOR Fesleğen dağıtımında Belediyenin tüm Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri hazır bulunuyor. Belediye Başkanı Murat Aydın Fesleğen dağıtım esnasında sokakları tek tek denetliyor. Kaldırımlarda, yollarda ki eksiklikler, cadde ve sokakların temizliğinde gördüğü en küçük aksaklığı anında Başkan Yardımcılarını yanına çağırarak hebanı soruyor. Başkanın en hassas olduğu konulardan biride yaya kaldırımlara araç parkı, bunun önüne geçmek için ilgili Başkan Yardımcısına araç parkı yapılan yerlerin not alınarak refüjle engellenmesini istiyor. AK PARTİ’NİN ÇİÇEĞİ BURNUNDA YÖNETİMİDE FESLEĞEN DAĞITIMINDA Pazar günü yapılan kongre sonrası AK Parti ilçe Başkanlığı koltuğuna oturan Selami Delibalta ve Yönetim Kurulu üyeleri, Abdurrahman Bayramoğlu, Ahmet Ilgaz, Arzu Sıdal, Beytullah Bıyık, Bilal Akgül, Büşra Sesli, Celal Şentürk, Engin Müjdeci, Fatih Aydoğan, Fikret Oğus, Mehmet Zeki Menteşe, Melek Özen, Merve Akbay, Meryem Aydın, Mustafa Yalçınkaya, Nazif Tunç, Nihat Sezer, Oğuzhan Kuyumcu, Ömer Ekin, Selahattin Sert, Şenay Demirel, Türkan Kılıçoğlu, Yusuf Uçar, Yücel Elibol, Belediye Başkan yardımcıları, Gökhan Kasap, Ferruz Kutsal, Semih Demirci, Zafer Alsac, Saffet Öz, Gönül Demirel ve Birim Müdürleri, Meclis üyeleri de  Fesleğen dağıtımında Başkan Murat Aydın’ı yalnız bırakmadılar. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Fesleğen Şenliği’ne bu yıl Sümer Mahallesi'nden start verdi. Balkon ve pencere kenarlarının fesleğenle süslendiği şenlikte tüm sokaklar yıl boyu fesleğen kokacak.

Baharın gelişini kutlayan Zeytinburnu Belediyesi, ilçe sokaklarını tek tek dolaşarak vatandaşlara fesleğen dağıttı. Balkonların, pencere kenarlarının, salonların fesleğenle süslendiği mahallede sarkıtılan boş sepetler fesleğenle doldu.  Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da katıldığı “Fesleğen Kokulu Bahar Hoş Geldin” adlı Fesleğen Şenliği vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Dağıtım esnasında vatandaşları selamlayan Başkan Aydın, mahalle sakinlerinin pencere ve balkonlardan sarkıttığı sepetleri fesleğenle doldurdu.

“BAHARIN GELDİĞİNİ FESLEĞEN KOKUSUNDAN HİSSEDİYORUM”

Dağıtılan fesleğenlere ilgi gösteren vatandaşlar da geleneksel hale gelen bahar etkinliğinden oldukça memnun kaldı. Hanelerin, mahallelerin fesleğen koktuğu şenlikle ilgili konuşan Başkan Aydın, Fesleğen Şenliği’nin mayıs ayı ortasına kadar devam edeceğini açıkladı. Her yıl balkon ve pencere kenarlarının fesleğenle süslendiği şenliğe gösterilen ilgiden çok mutlu olduğunu belirten Başkan Aydın, “Yıllardır her bahar mevsiminde mart ayının sonlarından Nisan ayının başlarından itibaren başlayıp mayıs ayının ortasına kadar bütün Zeytinburnu sokaklarını dolaşıp fesleğen dağıtıyoruz. Bu sayede hemşehrilerimizle de bir araya geliyoruz, dağıtılan fesleğenleri hemşehrilerimizin sevgi ve muhabbetle büyütmelerini arzu ediyorum. Bugün Fesleğen Şenliği’nin ilk günüydü. Mayıs ayının ortasına kadar dağıtımımız devam edecek. Zeytinburnu sokaklarında dolaşanlar baharın geldiğini fesleğen kokusundan anlayacak.” dedi.

BAŞKAN HEM SOKAKLARI DENETLİYOR HEM HALKIN SORUNLARINI DİNLİYOR

Fesleğen dağıtımında Belediyenin tüm Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri hazır bulunuyor. Belediye Başkanı Murat Aydın Fesleğen dağıtım esnasında sokakları tek tek denetliyor. Kaldırımlarda, yollarda ki eksiklikler, cadde ve sokakların temizliğinde gördüğü en küçük aksaklığı anında Başkan Yardımcılarını yanına çağırarak hebanı soruyor. Başkanın en hassas olduğu konulardan biride yaya kaldırımlara araç parkı, bunun önüne geçmek için ilgili Başkan Yardımcısına araç parkı yapılan yerlerin not alınarak refüjle engellenmesini istiyor.

AK PARTİ’NİN ÇİÇEĞİ BURNUNDA YÖNETİMİDE FESLEĞEN DAĞITIMINDA

Pazar günü yapılan kongre sonrası AK Parti ilçe Başkanlığı koltuğuna oturan Selami Delibalta ve Yönetim Kurulu üyeleri, Abdurrahman Bayramoğlu, Ahmet Ilgaz, Arzu Sıdal, Beytullah Bıyık, Bilal Akgül, Büşra Sesli, Celal Şentürk, Engin Müjdeci, Fatih Aydoğan, Fikret Oğus, Mehmet Zeki Menteşe, Melek Özen, Merve Akbay, Meryem Aydın, Mustafa Yalçınkaya, Nazif Tunç, Nihat Sezer, Oğuzhan Kuyumcu, Ömer Ekin, Selahattin Sert, Şenay Demirel, Türkan Kılıçoğlu, Yusuf Uçar, Yücel Elibol, Belediye Başkan yardımcıları, Gökhan Kasap, Ferruz Kutsal, Semih Demirci, Zafer Alsac, Saffet Öz, Gönül Demirel ve Birim Müdürleri, Meclis üyeleri de  Fesleğen dağıtımında Başkan Murat Aydın’ı yalnız bırakmadılar.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.