SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Bilgi Evleri 14. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Başladı

KÜLTÜR 07.03.2018 - 08:57, Güncelleme: 07.03.2018 - 08:57
 

Bilgi Evleri 14. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Başladı

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin klasik hale gelen geleneksel kitap okuma yarışması başladı. 7’den 70’e herkesin katılabildiği yarışmada yaş sınırlaması bulunmuyor.

14. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması ile Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, tüm çocukları okumaya ve daha aydınlık bir geleceğe davet ediyor. Okumanın ilerlemek için ilk adım olduğu bilinciyle düzenlenen yarışmada, kitap okuma üzerine farkındalık oluşturmak, düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, merak eden, araştıran, sorgulayan, tartışan ve karar verebilen, olaylara eleştirel yaklaşan, neden sonuç ilişkisi kuran, üretici fikirler geliştirebilen bireylerin topluma kazandırılması amaçlanıyor. Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin bir kültür klasiği haline gelen Kitap Okuma Yarışması’nda belirlenen yarışma kitapları her yıl olduğu gibi bu yıl da çok özel eserler arasından seçildi. Bilgi Evi öğretmenleri ile birlikte ilçede yer alan tüm okullardaki öğretmenlerin önerileri doğrultusunda bir araya getirilen binlerce kitap arasından uzun ve hummalı bir çalışma sonrasında belirlenen kitaplar, 12 Mart 2018 Pazartesi günü itibariyle okuyucularını bekliyor olacak. 14. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nın kayıtları 31 Mart 2018 Cumartesi günü sona erecek. Toplam dört grup halinde değerlendirilecek yarışmada, birinci grupta ilkokul 4 ve 5. sınıflar; ikinci grupta 6, 7 ve 8. sınıflar; üçüncü grupta lise öğrencileri, dördüncü grupta ise yetişkinler yarışmaya katılabilecekler. Yarışmacılar kendi grubu için belirlenen yedişer kitaptan oluşan eserleri okuyacaklar. Katılımcılar, 12 Mart 2018 Pazartesi günü itibariyle kitaplarını Bilgi Evlerinden ödünç alabilecekleri gibi yazar, yayınevi ve baskı sayısı aynı olmak koşuluyla kendileri de temin edebileceklerdir. Katılımcılara 21 Nisan 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek sınavla, belirlenen kitaplardan çoktan seçmeli test yöntemiyle 100 soru yöneltilecek. BU YARIŞMADA YAŞ SINIRI YOK! Herhangi bir yaş sınırlamasının olmadığı Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da katılımcıları ödül yağmuru bekliyor olacak. Toplam 45 bin TL’nin verileceği ödül yarışmasında dört grubun birincilerine 3.000 TL, ikincilerine 2.000 TL, üçüncülerine 1.500 TL, dördüncülerine 1.000 TL, beşincilerine 750 TL , 6, 7, 8, 9 ve 10’uncularına ise 600 TL ödül verilecek. OKUMAK SİZDEN TATİL BELEDİYEDEN Ayrıca yarışmada ilk 3 dereceye girecek olan adaylar, ailelerinden iki kişiyle birlikte bir haftalık Çanakkale Yaz Kampı ile ödüllendirilecekler. 5 gece 6 gün sürecek olan kampın tüm masrafları Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Kaybedeni olmayan yarışmanın ödül töreni 28 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 14.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin klasik hale gelen geleneksel kitap okuma yarışması başladı. 7’den 70’e herkesin katılabildiği yarışmada yaş sınırlaması bulunmuyor.

14. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması ile Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, tüm çocukları okumaya ve daha aydınlık bir geleceğe davet ediyor. Okumanın ilerlemek için ilk adım olduğu bilinciyle düzenlenen yarışmada, kitap okuma üzerine farkındalık oluşturmak, düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, merak eden, araştıran, sorgulayan, tartışan ve karar verebilen, olaylara eleştirel yaklaşan, neden sonuç ilişkisi kuran, üretici fikirler geliştirebilen bireylerin topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin bir kültür klasiği haline gelen Kitap Okuma Yarışması’nda belirlenen yarışma kitapları her yıl olduğu gibi bu yıl da çok özel eserler arasından seçildi. Bilgi Evi öğretmenleri ile birlikte ilçede yer alan tüm okullardaki öğretmenlerin önerileri doğrultusunda bir araya getirilen binlerce kitap arasından uzun ve hummalı bir çalışma sonrasında belirlenen kitaplar, 12 Mart 2018 Pazartesi günü itibariyle okuyucularını bekliyor olacak. 14. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nın kayıtları 31 Mart 2018 Cumartesi günü sona erecek. Toplam dört grup halinde değerlendirilecek yarışmada, birinci grupta ilkokul 4 ve 5. sınıflar; ikinci grupta 6, 7 ve 8. sınıflar; üçüncü grupta lise öğrencileri, dördüncü grupta ise yetişkinler yarışmaya katılabilecekler. Yarışmacılar kendi grubu için belirlenen yedişer kitaptan oluşan eserleri okuyacaklar. Katılımcılar, 12 Mart 2018 Pazartesi günü itibariyle kitaplarını Bilgi Evlerinden ödünç alabilecekleri gibi yazar, yayınevi ve baskı sayısı aynı olmak koşuluyla kendileri de temin edebileceklerdir. Katılımcılara 21 Nisan 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek sınavla, belirlenen kitaplardan çoktan seçmeli test yöntemiyle 100 soru yöneltilecek.

BU YARIŞMADA YAŞ SINIRI YOK!

Herhangi bir yaş sınırlamasının olmadığı Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da katılımcıları ödül yağmuru bekliyor olacak. Toplam 45 bin TL’nin verileceği ödül yarışmasında dört grubun birincilerine 3.000 TL, ikincilerine 2.000 TL, üçüncülerine 1.500 TL, dördüncülerine 1.000 TL, beşincilerine 750 TL , 6, 7, 8, 9 ve 10’uncularına ise 600 TL ödül verilecek.

OKUMAK SİZDEN TATİL BELEDİYEDEN

Ayrıca yarışmada ilk 3 dereceye girecek olan adaylar, ailelerinden iki kişiyle birlikte bir haftalık Çanakkale Yaz Kampı ile ödüllendirilecekler. 5 gece 6 gün sürecek olan kampın tüm masrafları Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Kaybedeni olmayan yarışmanın ödül töreni 28 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 14.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.