SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Cahit Zarifoğlu'nun "Yaşamak" Eseri Tiyatroya Taşındı

KÜLTÜR 02.03.2018 - 23:40, Güncelleme: 02.03.2018 - 23:40
 

Cahit Zarifoğlu'nun "Yaşamak" Eseri Tiyatroya Taşındı

Ahmet Cahit Zarifoğlu'nun 1980 yılında kaleme aldığı "Yaşamak" adlı eseri tiyatroya uyarlandı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Çetele Kültür Sanat'ın yapımcılığını üstlendiği eser, Ferah Tiyatro tarafından izleyiciyle buluşacak. Oyunun galası, 5 Mart'ta Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Oyunun metin uyarlamasını Behruz Firuzmand, müziklerini Aykut Kuşkaya, dekorunu Akın Tezer Tunalı, kostüm tasarımını ise Adile Sevinç hazırladı. Eserin oyuncu kadrosunda Cahit Zarifoğlu'nu canlandıran Hakan Güneri ile Serdar Dinçel, Mehmet Güler, Behruz Firuzmand ve Hale Üstün yer alıyor. Oyun, Türk edebiyatının "Zarif Abisi" olarak anılan Zarifoğlu'nun eserlerinde anlattığı dünyayı, tiyatro sahnesine taşımayı amaç ediniyor. "Yaşamak" adlı eserde ayrıca, Zarifoğlu'nun babasıyla ilişkisi ve aile hayatına duyduğu özlem, bir tren yolculuğunun değişik anlarında seyirciye sunulacak.
Ahmet Cahit Zarifoğlu'nun 1980 yılında kaleme aldığı "Yaşamak" adlı eseri tiyatroya uyarlandı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Çetele Kültür Sanat'ın yapımcılığını üstlendiği eser, Ferah Tiyatro tarafından izleyiciyle buluşacak. Oyunun galası, 5 Mart'ta Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Oyunun metin uyarlamasını Behruz Firuzmand, müziklerini Aykut Kuşkaya, dekorunu Akın Tezer Tunalı, kostüm tasarımını ise Adile Sevinç hazırladı. Eserin oyuncu kadrosunda Cahit Zarifoğlu'nu canlandıran Hakan Güneri ile Serdar Dinçel, Mehmet Güler, Behruz Firuzmand ve Hale Üstün yer alıyor.

Oyun, Türk edebiyatının "Zarif Abisi" olarak anılan Zarifoğlu'nun eserlerinde anlattığı dünyayı, tiyatro sahnesine taşımayı amaç ediniyor. "Yaşamak" adlı eserde ayrıca, Zarifoğlu'nun babasıyla ilişkisi ve aile hayatına duyduğu özlem, bir tren yolculuğunun değişik anlarında seyirciye sunulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.