SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Hocalı soykırımı bir kez daha lanetlendi

KÜLTÜR 26.02.2018 - 14:56, Güncelleme: 26.02.2018 - 14:56
 

Hocalı soykırımı bir kez daha lanetlendi

( İSTAD ) İstanbul Türkiye Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde Metin Yazar'ın organizesinde 26. yılında Hocalı fotoğraf sergisi ve Hocalı soykırımı anma etkinliği gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Metin Yıldırım'ın yaptığı panelde saygı duruşu İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli marşlarının okunmasıyla başladı panelde konuşmacı olarak Azerbaycan milletvekili ve Avrupa Konseyi parlamenter asamblesi olan Ganire Paşayeva istanbul Üniversitesi öğretim üyesi profesör doktor Halil bal gazeteci-yazar Agil  Elesger Azerbaycanlı yazar Kadınlar Birliği Başkanı Nüşabe Memmedil katıldı. panelde Ermeniler'in Hocalı da yapmış oldukları soykırımının slayt gösterisi yürekleri dağladı konuşmacıların yapmış oldukları konuşma Hocalı'daki soykırımı birkez daha gözler önüne serdi Azerbaycan milletvekili ve Avrupa Konseyi parlamenter asamblesi olan Ganire Paşayeva yapmış olduğu konuşmada Fransa cumhurbaşkanına ve Hollanda parlamentosunun almış olduğu Ermeni soykırım kararına büyük tepki gösterdi.Birlik ve beraberliğimize önemle vurgu yapan Ganire Paşayeva "Aliya izzet begoviçin savaştan önce düşmanımız karşımızda dostlarımız yanimizdaydi. Savaş başladıktan sonra düşman yine karşımızda fakat dostlarımız yanımızda yoktu." sözlerinede değinerek bugün Türkiye'nin Afrin'deki düşmanları kimse o gün Hocalı'dada bize düşmandılar fakat bugün bu düşmanları biliyoruz Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev'in biz Türk Milletiyiz ve Türkiye'nin yanındayız sözleri büyük alkış aldı.Panelde  İSTAD  başkanı Sefer Karakoyunlu ve Metin Yazar'ında birer konuşma yaptığı panel Seyyide Ömer'in okumuş olduğu Zalimhan YAKUP'hun Layla Hocalı Layla şiiri ile tamamlandı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
( İSTAD ) İstanbul Türkiye Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde Metin Yazar'ın organizesinde 26. yılında Hocalı fotoğraf sergisi ve Hocalı soykırımı anma etkinliği gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Metin Yıldırım'ın yaptığı panelde saygı duruşu İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli marşlarının okunmasıyla başladı panelde konuşmacı olarak Azerbaycan milletvekili ve Avrupa Konseyi parlamenter asamblesi olan Ganire Paşayeva istanbul Üniversitesi öğretim üyesi profesör doktor Halil bal gazeteci-yazar Agil  Elesger Azerbaycanlı yazar Kadınlar Birliği Başkanı Nüşabe Memmedil katıldı. panelde Ermeniler'in Hocalı da yapmış oldukları soykırımının slayt gösterisi yürekleri dağladı konuşmacıların yapmış oldukları konuşma Hocalı'daki soykırımı birkez daha gözler önüne serdi

Azerbaycan milletvekili ve Avrupa Konseyi parlamenter asamblesi olan Ganire Paşayeva yapmış olduğu konuşmada Fransa cumhurbaşkanına ve Hollanda parlamentosunun almış olduğu Ermeni soykırım kararına büyük tepki gösterdi.Birlik ve beraberliğimize önemle vurgu yapan Ganire Paşayeva "Aliya izzet begoviçin savaştan önce düşmanımız karşımızda dostlarımız yanimizdaydi.

Savaş başladıktan sonra düşman yine karşımızda fakat dostlarımız yanımızda yoktu." sözlerinede değinerek bugün Türkiye'nin Afrin'deki düşmanları kimse o gün Hocalı'dada bize düşmandılar fakat bugün bu düşmanları biliyoruz Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev'in biz Türk Milletiyiz ve Türkiye'nin yanındayız sözleri büyük alkış aldı.Panelde  İSTAD  başkanı Sefer Karakoyunlu ve Metin Yazar'ında birer konuşma yaptığı panel Seyyide Ömer'in okumuş olduğu Zalimhan YAKUP'hun Layla Hocalı Layla şiiri ile tamamlandı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.