SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zulme Karşı Yürüyüş Kızılcahamam'a Ulaştı

KÜLTÜR 31.01.2018 - 08:51, Güncelleme: 31.01.2018 - 08:51
 

Zulme Karşı Yürüyüş Kızılcahamam'a Ulaştı

Doğu Türkistan asıllı Habibe Huci, İstanbul’dan tek başına başlattığı "Zulüm Protestosu"nun 11’inci gününde Kızılcahamam’a ulaştı.

29 yaşındaki Habibe Huci, İstanbul Zeytinburnu'dan başlattığı yürüyüşte Bolu, Yeniçağa, Gerede'de verdiği molaların ardından Kızılcahamam'a ulaştı. Huci, Doğu Türkistan'da yaşanan zulmü protesto etmek üzere başlattığı yürüyüşünü, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a makamında gerçekleştireceği "teşekkür" ziyaretiyle sonlandırmayı planlıyor.Kızılcahamam'a gelen Huci, Kızılcahamam Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan'ı makamında ziyaret ederek yürüyüşünün amacından bahsetti. Ülkesinde yaşanan zulmü duyarlı ülkelere duyurmak amacıyla tek başına yürüdüğünü söyleyen aynı zamanda Kadın Doğum Uzmanı olan Huci, Kızılcahamam'a ulaşarak belediyenin destekleriyle konaklama imkanı bulduğu dile getirdi. Huci, "2 ay önce İstanbul'a geldim. Ülkemizde Çin dayatmalarına maruz kalıyoruz. 35 milyonluk bir nüfusa sahip Doğu Türkistan, bugün zulüm içerisinde ve gün geçtikçe nüfusumuzda kayıp veriyoruz. Dünya üzerinde sadece Arakan ve Suriye bir zulüm içerisindeymiş gibi görünse de Doğu Türkistan'da yaşanılan zulümden de sağduyulu ülkelerin haberdar olmasını istiyorum" diye konuştu. "Biz, Osmanlı torunuyuz, ecdadımızın izindeyiz" sözleriyle ülkesinde hayatın adeta durduğunu ve Çin'in himayesinde bir yaşam sürdürüldüğünü anlatan Huci, "Ülkemizde İslami esaslara göre yaşamak artık imkansız. Erkek nüfus neredeyse hiç yok gibi. Baş örtüsü kullanmak, ibadet etmek ve ziyaretler yasak, iletişim kurulamıyor. Yaşları 15 ile 20 arasındaki genç kızlarımız hayat kadını olmaya zorlanıyor, gençlerin organları alınarak organ ticareti yapılıyor. Doğu Türkistan'da artık İslami ve manevi duygular bitirilmek üzere" dedi. Hava şartlarına bağlı olarak takiben 4 ile 5 gün arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamına ulaşmayı planlayan Habibe Huci, Başkent yolunda " Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na Türkiye'nin kapısını zulüm görenlere açarak, bizleri de misafirperver bir anlayışla karşıladığı ve zalimlerin karşısında dik ve kararlı bir duruş sergilediği için teşekkür edeceğim" şeklinde konuştu.
Doğu Türkistan asıllı Habibe Huci, İstanbul’dan tek başına başlattığı "Zulüm Protestosu"nun 11’inci gününde Kızılcahamam’a ulaştı.

29 yaşındaki Habibe Huci, İstanbul Zeytinburnu'dan başlattığı yürüyüşte Bolu, Yeniçağa, Gerede'de verdiği molaların ardından Kızılcahamam'a ulaştı. Huci, Doğu Türkistan'da yaşanan zulmü protesto etmek üzere başlattığı yürüyüşünü, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a makamında gerçekleştireceği "teşekkür" ziyaretiyle sonlandırmayı planlıyor.Kızılcahamam'a gelen Huci, Kızılcahamam Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan'ı makamında ziyaret ederek yürüyüşünün amacından bahsetti.

Ülkesinde yaşanan zulmü duyarlı ülkelere duyurmak amacıyla tek başına yürüdüğünü söyleyen aynı zamanda Kadın Doğum Uzmanı olan Huci, Kızılcahamam'a ulaşarak belediyenin destekleriyle konaklama imkanı bulduğu dile getirdi. Huci, "2 ay önce İstanbul'a geldim. Ülkemizde Çin dayatmalarına maruz kalıyoruz. 35 milyonluk bir nüfusa sahip Doğu Türkistan, bugün zulüm içerisinde ve gün geçtikçe nüfusumuzda kayıp veriyoruz. Dünya üzerinde sadece Arakan ve Suriye bir zulüm içerisindeymiş gibi görünse de Doğu Türkistan'da yaşanılan zulümden de sağduyulu ülkelerin haberdar olmasını istiyorum" diye konuştu.

"Biz, Osmanlı torunuyuz, ecdadımızın izindeyiz" sözleriyle ülkesinde hayatın adeta durduğunu ve Çin'in himayesinde bir yaşam sürdürüldüğünü anlatan Huci, "Ülkemizde İslami esaslara göre yaşamak artık imkansız. Erkek nüfus neredeyse hiç yok gibi. Baş örtüsü kullanmak, ibadet etmek ve ziyaretler yasak, iletişim kurulamıyor. Yaşları 15 ile 20 arasındaki genç kızlarımız hayat kadını olmaya zorlanıyor, gençlerin organları alınarak organ ticareti yapılıyor. Doğu Türkistan'da artık İslami ve manevi duygular bitirilmek üzere" dedi.

Hava şartlarına bağlı olarak takiben 4 ile 5 gün arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamına ulaşmayı planlayan Habibe Huci, Başkent yolunda " Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na Türkiye'nin kapısını zulüm görenlere açarak, bizleri de misafirperver bir anlayışla karşıladığı ve zalimlerin karşısında dik ve kararlı bir duruş sergilediği için teşekkür edeceğim" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.