SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Hülya Avşar yıllar önce Zeytinburnu'nda böyle vurulmuş

KÜLTÜR 19.01.2018 - 07:48, Güncelleme: 19.01.2018 - 07:48
 

Hülya Avşar yıllar önce Zeytinburnu'nda böyle vurulmuş

Usta gazeteci Tahir Yaman, Hülya Avşar'ın sinemaya ilk girdiği yıllarda Kadir İnanır'la başrolünü paylaştığı filmde, yanlışlıkla vurulup hastaneye kaldırıldığı olayı yıllar sonra anlattı.

"Asırlık Çınar Yeşilçam" belgeseli çekimlerine konuk olan gazeteci Tahir Yaman, Yeşilçam anılarından bahsederken, Hülya Avşar'ın Kadir İnanır'la çevirdiği "Bir Yabancı" filminde yaşanan vurulma anını anlattı.Yapımcılığını ve yönetmenliğini Burak Çelik'in yaptığı belgeselin çekimleri Film San Vakfı'nda gerçekleştirildi. Çekimlerde Film San Vakfı Başkanı Engin Çağlar, 50 yıllık sinema geçmişinden anılarını paylaştı. "HÜLYA AVŞAR BİR TÜRLÜ AYAĞA KALKAMADI" Birçok sinema filminde oynayan Ertan Gürtav'ın da yer aldığı belgeselde gazeteci Tahir Yaman şunları anlattı: "Hülya Avşar'ın kraliçe seçildiği ve sinemaya ilk girdiği yıllarda Zeytinburnu'nda Kadir İnanır'la başrolünü paylaştığı Bir Yabancı filmi çekiliyordu. Ben de gelinlik giymiş olan Hülya Avşar ile Kadir İnanır yürürken çekiyordum. Senaryo icabı, hasımları tarafından vurulan Hülya Avşar yere yığıldı, o anlık çekim bitti ama Avşar bir türlü ayağa kalkmadı. "KADİR İNANIR, KUCAĞINA ALIP HASTANEYE GÖTÜRDÜ" Karnına yerleştirilen fünyelerin miktarı biraz fazlaymış. Kadir İnanır, Hülya Avşar'ı yerden kucağına aldığı gibi taksiye bindirdi ve hastahaneye götürdü. Set işçileri de beni tartaklayarak elimden vurulma sahnesinde çektiğim filmi aldılar."
Usta gazeteci Tahir Yaman, Hülya Avşar'ın sinemaya ilk girdiği yıllarda Kadir İnanır'la başrolünü paylaştığı filmde, yanlışlıkla vurulup hastaneye kaldırıldığı olayı yıllar sonra anlattı.

"Asırlık Çınar Yeşilçam" belgeseli çekimlerine konuk olan gazeteci Tahir Yaman, Yeşilçam anılarından bahsederken, Hülya Avşar'ın Kadir İnanır'la çevirdiği "Bir Yabancı" filminde yaşanan vurulma anını anlattı.Yapımcılığını ve yönetmenliğini Burak Çelik'in yaptığı belgeselin çekimleri Film San Vakfı'nda gerçekleştirildi. Çekimlerde Film San Vakfı Başkanı Engin Çağlar, 50 yıllık sinema geçmişinden anılarını paylaştı.

"HÜLYA AVŞAR BİR TÜRLÜ AYAĞA KALKAMADI"

Birçok sinema filminde oynayan Ertan Gürtav'ın da yer aldığı belgeselde gazeteci Tahir Yaman şunları anlattı: "Hülya Avşar'ın kraliçe seçildiği ve sinemaya ilk girdiği yıllarda Zeytinburnu'nda Kadir İnanır'la başrolünü paylaştığı Bir Yabancı filmi çekiliyordu. Ben de gelinlik giymiş olan Hülya Avşar ile Kadir İnanır yürürken çekiyordum. Senaryo icabı, hasımları tarafından vurulan Hülya Avşar yere yığıldı, o anlık çekim bitti ama Avşar bir türlü ayağa kalkmadı.

"KADİR İNANIR, KUCAĞINA ALIP HASTANEYE GÖTÜRDÜ"

Karnına yerleştirilen fünyelerin miktarı biraz fazlaymış. Kadir İnanır, Hülya Avşar'ı yerden kucağına aldığı gibi taksiye bindirdi ve hastahaneye götürdü. Set işçileri de beni tartaklayarak elimden vurulma sahnesinde çektiğim filmi aldılar."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.