SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Seda Mescidi'nin açılışında izdiham yaşandı

KÜLTÜR 13.01.2018 - 16:36, Güncelleme: 13.01.2018 - 16:36
 

Seda Mescidi'nin açılışında izdiham yaşandı

Zeytinburnu ve Bakırköy'de faaliyetlerini sürdüren Kur'an ve Sünnet Müceddid Vakfı, daha önce kiralık olan Genel Merkez binasını kalıcı hale dönüştürmek için kolları sıvadı. Bina için kapora verildi ve tapu alındı. Yeni genel merkeze ise ilk taşınan Seda Mescidi oldu.

Zeytinburnu 58 Bulvar Caddesinde 8 Katlı bir binayı Genel Merkez yapmak için yola çıkan Müceddid Vakfı mütevelli heyeti Önceden duaları vardı şimdi ise duvarları var sloganıyla Bismillah dedi ve 58.Bulvar Caddesinde yüklü bir miktar borcun altına girerek oldukça kullanışlı bir bina satın aldı. Kaporası ödenen bina için desteklerinize ihtiyaç var. 1990 Yılında Zeytinburnu’nda Kuran ve Sünnet ışığında başlayan hizmetler 2000 Yılının başında kurulan Seda Der, Seda Mescidi taçlanarak devam etti. Seda Derneği altında kartopu misali yuvarlanarak büyüyen Kuran ve Sünnet hizmeti bundan tam 4 yıl önce Müceddid Vakfı ile artık Zeytinburnu dışında da duyulmaya başladı. Zeytinburnu’nda Mücedid Vakfı, Seda Mescidi ve 13 mahallede 12 Mescit ile hizmet etmeye devam ediyor. Ali Kara Hoca önderliğinde Üç yıl önce kurulan Kuran ve Sünnet Müceddid Vakfı yaptığı hizmetlerle adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Tüm bu hizmetlerin daha hızlı ve kaliteli olabilmesi için farklı adreslerde bulunan Mescid, Aşevi,Öğrenci Yurtları artık tek çatı altında toplanıyor. Yeni genel merkeze ilk taşınan Seda Mescidi olduk. Oldukca görkemli bir şekilde dekore edilen Mescid için yaklaşık bir ay boyunca yoğun bir çalışma yürütüldü. Genel Başkan Serkan Altaş ve Yönetim kurulu üyeleri gece gündüz hummalı bir çalışma yürüterek Hayırseverlerin katkılarıyla bir taraftan genel merkezin protokol işlemleriyle uğraşırken bir taraftan Seda mescidini dekorasyonuyla ilgilenildi. Hayırsevlerin büyük katkısıyla bir ay içinde tadilat bitti. Seda Mescidi 12 Ocak Cuma Günü Cuma Namzıyla birlikte ibadete açıldı. Açılışta adeta izdiham yaşandı. Mecsidin ik katı hınca hınç doldu. Cemaat sokağa taştı. Cuma Hutbesini Müceddid Vakfı Mütevelli heyeti Ali Kara Hocafendi verdi. Ali Kara Hoca böylesine güzel bir eseri Zeytinburnu'na kazandırmak için katkı sağlayan hayıseverlere ve Gece gündüz çalışan Müceddid Vakkfı üyelerine yöneticilerine teşekkür wtti Allah hepinizden binlerce kez kez razı olsun dedi. Ali Kara Hoca efendi Müceddid Vakfının yeni genel merkezinin tam kapasiteyle hizmet verebilmesi yüklü miktarda bir borç olduğunu ve bunun ödenebilmesi için bir kez daha hayırseverlden destek ve hayır istedi. Kılınan cuma ve vakit nazının ardından yapılan dualarla açılış sona erdi. MÜCEDDİD VAKFI GENEL MERKEZİNE DESTEK OLMAK İÇİN Kuveyt Türk Seyitnizam Şubesi Hesap No: TL 91159342-1 IBAN: TR68 0020 5000 0911 5934 2000 01 ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu ve Bakırköy'de faaliyetlerini sürdüren Kur'an ve Sünnet Müceddid Vakfı, daha önce kiralık olan Genel Merkez binasını kalıcı hale dönüştürmek için kolları sıvadı. Bina için kapora verildi ve tapu alındı. Yeni genel merkeze ise ilk taşınan Seda Mescidi oldu.

Zeytinburnu 58 Bulvar Caddesinde 8 Katlı bir binayı Genel Merkez yapmak için yola çıkan Müceddid Vakfı mütevelli heyeti Önceden duaları vardı şimdi ise duvarları var sloganıyla Bismillah dedi ve 58.Bulvar Caddesinde yüklü bir miktar borcun altına girerek oldukça kullanışlı bir bina satın aldı. Kaporası ödenen bina için desteklerinize ihtiyaç var.

1990 Yılında Zeytinburnu’nda Kuran ve Sünnet ışığında başlayan hizmetler 2000 Yılının başında kurulan Seda Der, Seda Mescidi taçlanarak devam etti. Seda Derneği altında kartopu misali yuvarlanarak büyüyen Kuran ve Sünnet hizmeti bundan tam 4 yıl önce Müceddid Vakfı ile artık Zeytinburnu dışında da duyulmaya başladı. Zeytinburnu’nda Mücedid Vakfı, Seda Mescidi ve 13 mahallede 12 Mescit ile hizmet etmeye devam ediyor. Ali Kara Hoca önderliğinde Üç yıl önce kurulan Kuran ve Sünnet Müceddid Vakfı yaptığı hizmetlerle adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Tüm bu hizmetlerin daha hızlı ve kaliteli olabilmesi için farklı adreslerde bulunan Mescid, Aşevi,Öğrenci Yurtları artık tek çatı altında toplanıyor.

Yeni genel merkeze ilk taşınan Seda Mescidi olduk. Oldukca görkemli bir şekilde dekore edilen Mescid için yaklaşık bir ay boyunca yoğun bir çalışma yürütüldü. Genel Başkan Serkan Altaş ve Yönetim kurulu üyeleri gece gündüz hummalı bir çalışma yürüterek Hayırseverlerin katkılarıyla bir taraftan genel merkezin protokol işlemleriyle uğraşırken bir taraftan Seda mescidini dekorasyonuyla ilgilenildi. Hayırsevlerin büyük katkısıyla bir ay içinde tadilat bitti.

Seda Mescidi 12 Ocak Cuma Günü Cuma Namzıyla birlikte ibadete açıldı. Açılışta adeta izdiham yaşandı. Mecsidin ik katı hınca hınç doldu. Cemaat sokağa taştı. Cuma Hutbesini Müceddid Vakfı Mütevelli heyeti Ali Kara Hocafendi verdi. Ali Kara Hoca böylesine güzel bir eseri Zeytinburnu'na kazandırmak için katkı sağlayan hayıseverlere ve Gece gündüz çalışan Müceddid Vakkfı üyelerine yöneticilerine teşekkür wtti Allah hepinizden binlerce kez kez razı olsun dedi. Ali Kara Hoca efendi Müceddid Vakfının yeni genel merkezinin tam kapasiteyle hizmet verebilmesi yüklü miktarda bir borç olduğunu ve bunun ödenebilmesi için bir kez daha hayırseverlden destek ve hayır istedi. Kılınan cuma ve vakit nazının ardından yapılan dualarla açılış sona erdi.

MÜCEDDİD VAKFI GENEL MERKEZİNE DESTEK OLMAK İÇİN
Kuveyt Türk Seyitnizam Şubesi
Hesap No: TL 91159342-1
IBAN: TR68 0020 5000 0911 5934 2000 01
ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.