SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Musyan-Der üyeleri Festivalde buluştu

KÜLTÜR 06.09.2017 - 15:49, Güncelleme: 06.09.2017 - 15:49
 

Musyan-Der üyeleri Festivalde buluştu

Diyarbakır’da kısa bir süre önce kurulan Bingöl Yamaç Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (Musyan-Der) Bingöl’ün Yamaç Köyü’nde görkemli bir festival düzenledi.

Köylerinin örf ve adetlerini yaşatmayı planladıkları için bir araya gelen Bingöl’ün Yamaç Köylüleri kurdukları Musyan-Der ile Bayram’da festival düzenledi. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek 1. Musyan—Der festivaline katılan yaklaşık 950 kişi bayramlaştı. Festivale Musyan-Der Başkanı Sadık Elaldı, İstanbul Temsilcisi İsmail Yıldız, Bingöl Temsilcisi Mustafa serkan elbahadır katıldı. 40 bine yakın nüfusa sahip olduklarını festivale gelmek isteyenlerin çoğunlukta olduğunu ancak 950 kişinin katıldığını dile getiren Musyan-Der Başkanı Sadık Elaldı, gelecek senelerdeki festivallerde katılım oranının daha yüksek olacağını dile getirdi. Elaldı, ayrıca festivale kadınların katılmadığını belirterek,”Biz nüfus olarak yaklaşık 40 bine yakınız ancak ilk festivalimiz olduğu için katılım ancak sınırlı sayıda kaldı. 950 kişi katılabildi, katılanlar arasında bayanlar yoktu. Ancak bir dahaki yıllarda yapacağımız festivallerde bayanları da davet edeceğiz. Festivalde çocukların katılımıda fazlaydı buda beni çok mutlu etti. çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir” dedi. Kur’an-ı Kerim’in okuyarak başlanan festivalde yemekler yiyilerek türküler söylendi. Davulcular eşliğinde söylenen türküler ile Yamaç Köyü sakinleri saatlerce oynayarak stres attılar. Konuyla alakalı açıklamada bulunan Musyan-Der Başkanı Sadık Elaldı, “İlk festivalimizi yaptık. Büyük buluşmamız akrabalarımız, yakınlarımız, köylülerimizi böyle bir günde bir karar alarak bir etkinlik düzenledik. Yıllardır göremediğimiz akrabalarımızı, yakınlarımızı ve köylülerimizi bu festivalde gördük. Bu bizim için büyük bir lütuftur. Büyük birlik, beraberlik ve uyum içerisinde yakınlarımız ve akrabalarımızla buluşup bayramlaştık. Derneğimizin sosyal aktiviteleri bundan böyle artık devamlı olacaktır. Davul, zurna ve zazaca türküler söylendi. Etkinlikte yemekler verildi. Yamaç köyünde Mahmere denilen bahçesinde sohbetler yapılarak akrabalarla, yakınlarımızla dertleşip, güzel bir gün geçirdik. İstanbul temsilcimiz İsmail Yıldız, Bingöl temsilcimiz Mustafa serkan elbahadır ile ortak bir konuşma yaparak dostluk üzerine bir konuşma yaptılar. Etkinlik esnasında serbest kürsü kuruldu. Kürsüde Bingöl yamaçlılar öneri, sorun ve tavsiyelerini dile getirerek konuşma yaptılar. Güzel bir etkinlik geçirip, stres attılar” diye konuştu.
Diyarbakır’da kısa bir süre önce kurulan Bingöl Yamaç Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (Musyan-Der) Bingöl’ün Yamaç Köyü’nde görkemli bir festival düzenledi.

Köylerinin örf ve adetlerini yaşatmayı planladıkları için bir araya gelen Bingöl’ün Yamaç Köylüleri kurdukları Musyan-Der ile Bayram’da festival düzenledi. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek 1. Musyan—Der festivaline katılan yaklaşık 950 kişi bayramlaştı. Festivale Musyan-Der Başkanı Sadık Elaldı, İstanbul Temsilcisi İsmail Yıldız, Bingöl Temsilcisi Mustafa serkan elbahadır katıldı.

40 bine yakın nüfusa sahip olduklarını festivale gelmek isteyenlerin çoğunlukta olduğunu ancak 950 kişinin katıldığını dile getiren Musyan-Der Başkanı Sadık Elaldı, gelecek senelerdeki festivallerde katılım oranının daha yüksek olacağını dile getirdi. Elaldı, ayrıca festivale kadınların katılmadığını belirterek,”Biz nüfus olarak yaklaşık 40 bine yakınız ancak ilk festivalimiz olduğu için katılım ancak sınırlı sayıda kaldı. 950 kişi katılabildi, katılanlar arasında bayanlar yoktu. Ancak bir dahaki yıllarda yapacağımız festivallerde bayanları da davet edeceğiz. Festivalde çocukların katılımıda fazlaydı buda beni çok mutlu etti. çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in okuyarak başlanan festivalde yemekler yiyilerek türküler söylendi. Davulcular eşliğinde söylenen türküler ile Yamaç Köyü sakinleri saatlerce oynayarak stres attılar. Konuyla alakalı açıklamada bulunan Musyan-Der Başkanı Sadık Elaldı, “İlk festivalimizi yaptık. Büyük buluşmamız akrabalarımız, yakınlarımız, köylülerimizi böyle bir günde bir karar alarak bir etkinlik düzenledik. Yıllardır göremediğimiz akrabalarımızı, yakınlarımızı ve köylülerimizi bu festivalde gördük. Bu bizim için büyük bir lütuftur. Büyük birlik, beraberlik ve uyum içerisinde yakınlarımız ve akrabalarımızla buluşup bayramlaştık.

Derneğimizin sosyal aktiviteleri bundan böyle artık devamlı olacaktır. Davul, zurna ve zazaca türküler söylendi. Etkinlikte yemekler verildi. Yamaç köyünde Mahmere denilen bahçesinde sohbetler yapılarak akrabalarla, yakınlarımızla dertleşip, güzel bir gün geçirdik. İstanbul temsilcimiz İsmail Yıldız, Bingöl temsilcimiz Mustafa serkan elbahadır ile ortak bir konuşma yaparak dostluk üzerine bir konuşma yaptılar. Etkinlik esnasında serbest kürsü kuruldu. Kürsüde Bingöl yamaçlılar öneri, sorun ve tavsiyelerini dile getirerek konuşma yaptılar. Güzel bir etkinlik geçirip, stres attılar” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.