SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Protokolü halkla bayramlaştı

KÜLTÜR 01.09.2017 - 10:48, Güncelleme: 01.09.2017 - 10:48
 

Zeytinburnu Protokolü halkla bayramlaştı

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve beraberindeki ilçe protokolü Seyyid Nizam Camii'nde bayram namazı sonrası vatandaşlarla bayramlaştı.

Zeytinburnu'nda her bayram gelenek haline gelen bayramlaşma töreni bu bayram Seyyid Nizam Camii'nde gerçekleşti. Sabah Namazının akabinde Zeytinburnu Müftüsü İsmail Gökmen caami cematine birlik ve beraberlik temalı verilen vaaz'da özellikle Arakan Müslümanlarının uğradığı saldırıda İslam aleminin paramparça olan durumunun Budist Miyanmar devletini cesaretlendirdiğini ifade etti. Vaaz'dan sonra bayram namazı kılındı, daha sonra cami imamı hutbeye çıkarak uzun bir vaaz verdi. Ardından Bayram namazı eda edildi. Bayram namazını Seyyid Nizam Camii'nde kılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, cami çıkışında ilçedeki hemşehrileriyle tek tek bayramlaştı. İlçe Müftüsü İsmail Gökmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver, yeni dönem için adı genel merkez tarafından AK Parti ilçe Başkanlığı için açıklanan Meclis Üyesi Metin Develi, Başkan Yardımcıları Gökhan Kasap, Zafer Alsac, Erdem İskenderoğlu, Saffet Öz, STK Başkanları ve çok sayıda işadamının da bulunduğu bayramlaşma töreninde Başkan Aydın, özellikle yaşlı vatandaşlar ve çocuklarla yakından ilgilenirken, çocuklara bayram harçlığı vermeyi ihmal etmedi. Bayram namazı çıkışında vatandaşlara, Osmanlı şerbeti, kuru pasta ve bayram şekeri ikram edildi. Bayramlaşma sonrası konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Seyyid Nizam Camii'nde bayram namazı sonrası Zeytinburnulu hemşehrilerimizle bayramlaştık. Bayramı Türkiye'de coşku içerisinde yaşıyoruz ama maalesef dünyamızda üzüntüler ve sıkıntılar var. Myanmar ve Arakan en yakın örneği ve en taze yaşadığımız acı. İnşallah bu acıların bir an önce bitmesini temenni ediyorum. Hemşehrilerimin bayramlarını tebrik ediyorum. Önümüzdeki bayrama da sağlık ve sıhhatle ulaşmayı temenni ediyorum" dedi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve beraberindeki ilçe protokolü Seyyid Nizam Camii'nde bayram namazı sonrası vatandaşlarla bayramlaştı.

Zeytinburnu'nda her bayram gelenek haline gelen bayramlaşma töreni bu bayram Seyyid Nizam Camii'nde gerçekleşti. Sabah Namazının akabinde Zeytinburnu Müftüsü İsmail Gökmen caami cematine birlik ve beraberlik temalı verilen vaaz'da özellikle Arakan Müslümanlarının uğradığı saldırıda İslam aleminin paramparça olan durumunun Budist Miyanmar devletini cesaretlendirdiğini ifade etti. Vaaz'dan sonra bayram namazı kılındı, daha sonra cami imamı hutbeye çıkarak uzun bir vaaz verdi. Ardından Bayram namazı eda edildi.

Bayram namazını Seyyid Nizam Camii'nde kılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, cami çıkışında ilçedeki hemşehrileriyle tek tek bayramlaştı. İlçe Müftüsü İsmail Gökmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver, yeni dönem için adı genel merkez tarafından AK Parti ilçe Başkanlığı için açıklanan Meclis Üyesi Metin Develi, Başkan Yardımcıları Gökhan Kasap, Zafer Alsac, Erdem İskenderoğlu, Saffet Öz, STK Başkanları ve çok sayıda işadamının da bulunduğu bayramlaşma töreninde Başkan Aydın, özellikle yaşlı vatandaşlar ve çocuklarla yakından ilgilenirken, çocuklara bayram harçlığı vermeyi ihmal etmedi. Bayram namazı çıkışında vatandaşlara, Osmanlı şerbeti, kuru pasta ve bayram şekeri ikram edildi.

Bayramlaşma sonrası konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Seyyid Nizam Camii'nde bayram namazı sonrası Zeytinburnulu hemşehrilerimizle bayramlaştık. Bayramı Türkiye'de coşku içerisinde yaşıyoruz ama maalesef dünyamızda üzüntüler ve sıkıntılar var. Myanmar ve Arakan en yakın örneği ve en taze yaşadığımız acı. İnşallah bu acıların bir an önce bitmesini temenni ediyorum. Hemşehrilerimin bayramlarını tebrik ediyorum. Önümüzdeki bayrama da sağlık ve sıhhatle ulaşmayı temenni ediyorum" dedi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.