SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Doktorlar, Cengiz Deniz'den karete öğreniyor

KÜLTÜR 21.08.2017 - 09:13, Güncelleme: 21.08.2017 - 09:13
 

Doktorlar, Cengiz Deniz'den karete öğreniyor

İstanbul Kalp Vakfı Memorial Hastanesi doktorları, Türkiye Karate Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Cengiz Deniz'den karate eğitimi alıyor.

İstanbul Kalp Vakfı Memorial Hastanesi doktorları, yaklaşık iki yıl önce başlayan karate eğitimlerine devam ediyor. Karatenin insanın ruh ve beden sağlığına iyi geldiğini belirten doktorlar, hastalarına da tavsiye ettiklerinin altını çiziyor. Federasyon Başkanımız Esat Delihasan ile birlikte Büyükler Milli Takım Teknik Direktörümüz Murat Delihasan, haftanın üç günü Federasyonumuz Eğitim Kurulu Üyesi Cengiz Deniz'den ders alan sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Çalışmaların oldukça verimli geçtiğini belirten Türkiye Karate Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Cengiz Deniz, "İstanbul Kalp Vakfı Memorial Hastanesi'nde görev yapan doktorlarımız, karate çalışarak fiziksel ve ruhsal rahatlama sağladıklarını söylüyorlar. Yaklaşık iki yıldır karate çalışmalarımıza devam ediyoruz. Elit kesimin karateye olan ilgisi gün geçtikçe çoğalmakta olup karate sporunun faydaları gün ışığına çıkmaktadır. Japonya'da olduğu gibi ülkemizde de doktorlarımız olimpik branş olan karate sporunu tercih etmekte ve yaptıkları tavsiyeler ile bu spora katkı sağlamatadırlar." ifadelerini kullandı. "KARATE HAYATIMI ETKİLEDİ" Yaklaşık 30 yıldır karate yaptığını belirten Opr. Dr. Ramazan Sarı, bu sporun hayatında önemli değişimlere neden olduğunun altını çizdi. Karatenin öfke kontrolü sağladığını belirten Sarı, "Cengiz Deniz hocamla 30 yıl önce tanıştık ve onun sayesinde karateyi öğrendim. Şimdi bu sporda 30. yılıma girdim. Hayatımdaki bir çok şeyi etkiledi. Bana sabır göstermeyi, dengeyi ve öfke kontrolünü öğretti. Büyüğe tabiki ama daha önemlisi bilgiye saygıyı öğretti. Karatenin Do  prensipleri hayatımdaki birçok yere dokundu. Gençliğimde özgüvenimi geliştirdi. Bugün spor, meditasyon ve dinlenmek için karate yapıyorum. Günün stresini atmak için bulduğum en iyi araç. Bu sporu her yaş için öneriyorum. Bu sporla tanışmam ve devam ettirmemde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." değerlendirmelerinde bulundu. "RUHUMA VE BEDENİME İYİ GELDİ" Sporu karate sayesinde sevdiğini belirten Dr. Yester Hançeroğlu, "Ben kilo konusunda hayatım boyunca eksilerde yaşamış biri olarak hiçbir zaman spor yapmayı beceremedim. İstedim fakat efor kapasitem yeterli olmadı. Yaptığım hiçbir sporda karate derslerindeki gösterebildiğim eforu gösteremedim, hiçbirinde bedenimin bu kadar eğitildiği, beynimin bile spora eşlik ettiğini hissetmedim. Bedenimin ve zihnimin uyum içinde çalışmasına yardımcı olduğunu, uzun süredir varolan kas ağrılarımın azaldığını, bedenimin daha disiplin altına girdiğini, koordinasyon sağlamada daha başarılı olduğumu gördüm. Karate ile daha erken yaşlarda tanışmayı isterdim ama şimdi 2 yaşındaki kızımla karateyi en kısa zamanda tanıştırmam gerektiğini biliyorum. Bu sporda bizlere destek olan bütün eğitmenlerime, bu spora gönül verenlere  saygı ve sevgilerimi iletiyorum." diye konuştu. Haftanın üç günü Cengiz Deniz nezaretinde düzenlenen karate eğitimlerine Doç. Dr. Suat Altınmakas, Op. Dr. Ramazan Sarı, Op. Dr. Kemal Hünerli, Dr. Yester Hançeroğlu katılıyor.  
İstanbul Kalp Vakfı Memorial Hastanesi doktorları, Türkiye Karate Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Cengiz Deniz'den karate eğitimi alıyor.

İstanbul Kalp Vakfı Memorial Hastanesi doktorları, yaklaşık iki yıl önce başlayan karate eğitimlerine devam ediyor. Karatenin insanın ruh ve beden sağlığına iyi geldiğini belirten doktorlar, hastalarına da tavsiye ettiklerinin altını çiziyor.

Federasyon Başkanımız Esat Delihasan ile birlikte Büyükler Milli Takım Teknik Direktörümüz Murat Delihasan, haftanın üç günü Federasyonumuz Eğitim Kurulu Üyesi Cengiz Deniz'den ders alan sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

Çalışmaların oldukça verimli geçtiğini belirten Türkiye Karate Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Cengiz Deniz, "İstanbul Kalp Vakfı Memorial Hastanesi'nde görev yapan doktorlarımız, karate çalışarak fiziksel ve ruhsal rahatlama sağladıklarını söylüyorlar. Yaklaşık iki yıldır karate çalışmalarımıza devam ediyoruz. Elit kesimin karateye olan ilgisi gün geçtikçe çoğalmakta olup karate sporunun faydaları gün ışığına çıkmaktadır. Japonya'da olduğu gibi ülkemizde de doktorlarımız olimpik branş olan karate sporunu tercih etmekte ve yaptıkları tavsiyeler ile bu spora katkı sağlamatadırlar." ifadelerini kullandı.

"KARATE HAYATIMI ETKİLEDİ"

Yaklaşık 30 yıldır karate yaptığını belirten Opr. Dr. Ramazan Sarı, bu sporun hayatında önemli değişimlere neden olduğunun altını çizdi. Karatenin öfke kontrolü sağladığını belirten Sarı, "Cengiz Deniz hocamla 30 yıl önce tanıştık ve onun sayesinde karateyi öğrendim. Şimdi bu sporda 30. yılıma girdim. Hayatımdaki bir çok şeyi etkiledi. Bana sabır göstermeyi, dengeyi ve öfke kontrolünü öğretti. Büyüğe tabiki ama daha önemlisi bilgiye saygıyı öğretti. Karatenin Do  prensipleri hayatımdaki birçok yere dokundu. Gençliğimde özgüvenimi geliştirdi. Bugün spor, meditasyon ve dinlenmek için karate yapıyorum. Günün stresini atmak için bulduğum en iyi araç. Bu sporu her yaş için öneriyorum. Bu sporla tanışmam ve devam ettirmemde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." değerlendirmelerinde bulundu.

"RUHUMA VE BEDENİME İYİ GELDİ"

Sporu karate sayesinde sevdiğini belirten Dr. Yester Hançeroğlu, "Ben kilo konusunda hayatım boyunca eksilerde yaşamış biri olarak hiçbir zaman spor yapmayı beceremedim. İstedim fakat efor kapasitem yeterli olmadı. Yaptığım hiçbir sporda karate derslerindeki gösterebildiğim eforu gösteremedim, hiçbirinde bedenimin bu kadar eğitildiği, beynimin bile spora eşlik ettiğini hissetmedim. Bedenimin ve zihnimin uyum içinde çalışmasına yardımcı olduğunu, uzun süredir varolan kas ağrılarımın azaldığını, bedenimin daha disiplin altına girdiğini, koordinasyon sağlamada daha başarılı olduğumu gördüm. Karate ile daha erken yaşlarda tanışmayı isterdim ama şimdi 2 yaşındaki kızımla karateyi en kısa zamanda tanıştırmam gerektiğini biliyorum. Bu sporda bizlere destek olan bütün eğitmenlerime, bu spora gönül verenlere  saygı ve sevgilerimi iletiyorum." diye konuştu.

Haftanın üç günü Cengiz Deniz nezaretinde düzenlenen karate eğitimlerine Doç. Dr. Suat Altınmakas, Op. Dr. Ramazan Sarı, Op. Dr. Kemal Hünerli, Dr. Yester Hançeroğlu katılıyor.

 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.