SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Mürsel Bildirir Hac Farizası öncesi Mevlit okuttu

KÜLTÜR 16.08.2017 - 13:05, Güncelleme: 16.08.2017 - 13:05
 

Mürsel Bildirir Hac Farizası öncesi Mevlit okuttu

Hacca gidecek olanların hac öncesi helalleşmesi yıllardır süre gelen güzel bir âdettir. Bunun yapılmasının en önemli sebebi ise eş, dost ve akrabalarla helalleşmektir. İşadamı Mürsel Bildirir bu güzel geleneği yerine getirerek Hac farizası öncesi mevlit okuttu.

İ ş adamı, Ahde Vefa Derneği Başkan Yardımcısı Mürsel Bildirir Aktif siyasete ara verdikten sonra sonra eğitim ağırlıklı çalışmalara hız verdi. Daha önce umre görevini yerine getiren Mürsel Bildirir hac için başvuruda bulunmuştu. Kuraların açıklanmasının ardından isminin kurada çıktığı gören Bildirir büyük mutluluk yaşadı. İşadamı Mürsel Bildirir Hac farizası önce mevlit okuttu. Yeşiltepe Mahallesi Güzel Mescid’de ki Mevlid programı akşam namazından sonra başladı. Mevlit programı sonrası dostlarıyla helalleşen Mürsel Bildirir gazetemize de kısa bir açıklama yaptı. İster geçmişte yaşanan küskünlük ve dargınlıklar isterse karşılıklı ticari ilişkilerin, beşeri münasebetlerin sebebiyet verdiği haklardan dolayı helalleşmek hac öncesi büyük önem arz ediyor. Hac, o ana kadar barıştırma adına araya giren hatırlı kişilerin yapamadığını yapıyor ve adeta bir sihirli değnek gibi tarafların her şeyi bir kenara atmasına, barışmasına ve hepsinden önemlisi helalleşmesine vesile olabiliyor. Efendimiz (sas) Kim ihlaslı olarak hacca gider, bu esnada kötü söz ve davranışlardan sakınır ve günahlara bulaşmazsa kul hakları hariç- annesinden doğduğu gün gibi günahlarından arınmış olarak vatanına döner buyuruyor. İşte Peygamber Efendimiz’in (sas) bu hadisinde vermiş olduğu annesinden doğduğu gün gibi ak ve pâk olma müjdesini kaybetmemek için hac öncesi helalleşmeye dikkat etmek gerekiyor. Bizde Peygamber efendimizin bu emrini yerine getirmek için böyle bir mevlit programı koordine ettik. İcabet eden tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Sizlerin vesilesiyle görüşemediğimiz tüm tanıdık ve dostlardan helallik istiyorum dedi. Hafız Osman Aşık ve Hamit Çalışkan’ın Kuran-ı Kerim tilavetlerini okuduğu Hac Mevlidine Ahde Vefa Derneği Başkanı Metin Şengöz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Zeytinburnu Belediyesi Başkan eski Yardımcısı İlyaz Saka, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Yazar  ve arkadaşları. CHP Zeytinburnu Belediye İlçe Meclis Üyesi Satı Oral, Elazığlı İş Adamları Derneği Başkanı Nazir Güler, Yıldız Spor Yönetim Kurulu ve üyeleri. Zeytinburnu Tüm Rumeli Türkleri Derneği üyeleri. Zafer Spor Kulüp Başkanı Cengiz Zafer, Zeytinburnusporlular Derneği eski Başkanı Halil İbrahim Uzunağca, Zeytinburnu Antrenörler Derneği Başkanı Zekir Keskin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Dönmezler İnşaatın sahipleri Hasan Kahraman, İbrahim Dönmez, İşadamı Mustafa Aksu ve çok sayıda seveni katıldı. Mevlit programı sonrası Mürsel Bildirir sevenlerine ikramda bulundu ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL HABER
Hacca gidecek olanların hac öncesi helalleşmesi yıllardır süre gelen güzel bir âdettir. Bunun yapılmasının en önemli sebebi ise eş, dost ve akrabalarla helalleşmektir. İşadamı Mürsel Bildirir bu güzel geleneği yerine getirerek Hac farizası öncesi mevlit okuttu.

İ ş adamı, Ahde Vefa Derneği Başkan Yardımcısı Mürsel Bildirir Aktif siyasete ara verdikten sonra sonra eğitim ağırlıklı çalışmalara hız verdi. Daha önce umre görevini yerine getiren Mürsel Bildirir hac için başvuruda bulunmuştu. Kuraların açıklanmasının ardından isminin kurada çıktığı gören Bildirir büyük mutluluk yaşadı. İşadamı Mürsel Bildirir Hac farizası önce mevlit okuttu. Yeşiltepe Mahallesi Güzel Mescid’de ki Mevlid programı akşam namazından sonra başladı. Mevlit programı sonrası dostlarıyla helalleşen Mürsel Bildirir gazetemize de kısa bir açıklama yaptı.

İster geçmişte yaşanan küskünlük ve dargınlıklar isterse karşılıklı ticari ilişkilerin, beşeri münasebetlerin sebebiyet verdiği haklardan dolayı helalleşmek hac öncesi büyük önem arz ediyor. Hac, o ana kadar barıştırma adına araya giren hatırlı kişilerin yapamadığını yapıyor ve adeta bir sihirli değnek gibi tarafların her şeyi bir kenara atmasına, barışmasına ve hepsinden önemlisi helalleşmesine vesile olabiliyor. Efendimiz (sas) Kim ihlaslı olarak hacca gider, bu esnada kötü söz ve davranışlardan sakınır ve günahlara bulaşmazsa kul hakları hariç- annesinden doğduğu gün gibi günahlarından arınmış olarak vatanına döner buyuruyor. İşte Peygamber Efendimiz’in (sas) bu hadisinde vermiş olduğu annesinden doğduğu gün gibi ak ve pâk olma müjdesini kaybetmemek için hac öncesi helalleşmeye dikkat etmek gerekiyor. Bizde Peygamber efendimizin bu emrini yerine getirmek için böyle bir mevlit programı koordine ettik. İcabet eden tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Sizlerin vesilesiyle görüşemediğimiz tüm tanıdık ve dostlardan helallik istiyorum dedi.

Hafız Osman Aşık ve Hamit Çalışkan’ın Kuran-ı Kerim tilavetlerini okuduğu Hac Mevlidine Ahde Vefa Derneği Başkanı Metin Şengöz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Zeytinburnu Belediyesi Başkan eski Yardımcısı İlyaz Saka, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Yazar  ve arkadaşları. CHP Zeytinburnu Belediye İlçe Meclis Üyesi Satı Oral, Elazığlı İş Adamları Derneği Başkanı Nazir Güler, Yıldız Spor Yönetim Kurulu ve üyeleri. Zeytinburnu Tüm Rumeli Türkleri Derneği üyeleri. Zafer Spor Kulüp Başkanı Cengiz Zafer, Zeytinburnusporlular Derneği eski Başkanı Halil İbrahim Uzunağca, Zeytinburnu Antrenörler Derneği Başkanı Zekir Keskin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Dönmezler İnşaatın sahipleri Hasan Kahraman, İbrahim Dönmez, İşadamı Mustafa Aksu ve çok sayıda seveni katıldı. Mevlit programı sonrası Mürsel Bildirir sevenlerine ikramda bulundu

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL HABER
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.