SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Merkezefendi Mahallesi sokak iftarı

KÜLTÜR 30.05.2017 - 09:01, Güncelleme: 30.05.2017 - 09:01
 

Merkezefendi Mahallesi sokak iftarı

Ramazan ayı boyunca düzenlediği meydan ve sokak iftarlarıyla binlerce vatandaşı bir araya getiren Zeytinburnu Belediyesi, ilk sokak iftarını Merkezefendi Mahallesi’nde gerçekleştirdi. İftarının organizasyonu Zeytinburnu Belediyesi yaptı, Gönül sofrasını Seycan Seramik’in sahipleri Adem ve Eyüp Topal kardeşler kurdu.

Genciyle yaşlısıyla binlerce vatandaşın aynı masada buluştuğu Gönül Sofrası iftarlarında bir araya gelen komşular, Merkezefendi Mahallesi’nde iftar yaptı. Ramazan’a özel gerçekleştirilen buluşmada vatandaşlar, birlikteliğin ve beraberliğin önemini daha iyi anlayarak yardımlaşma içinde oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı. Zeytinburnu Belediyesi’nin hayırsever iş adamlarıyla birlikte organize ettiği sokak iftarlarında aynı yemeği paylaşan mahalle sakinleri, sokak iftarlarında bir geleneğin devam ettirilme çabasına şahit olduklarını ve bu geleneğin yaşatılması için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirtti. İftar programına katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da masaları tek tek gezerek mahalle sakinleriyle sohbet etti. Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başlayan iftar programında, ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar dua ederek oruçlarını açtı. ORGANİZASYON BELEDİYEDEN, İKRAMLAR İŞ ADAMLARINDAN İftar yemeklerini hayırsever iş adamlarının bağışlarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Organizasyonu Zeytinburnu Belediyesi olarak biz yapıyoruz ama ikram sahipliğimizi  hayırsever iş adamlarımız yapıyor. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Rabbim onlara helalinden bol ve bereketli kazançlar nasip etsin.”dedi. Ramazan ayında oluşan bu manzaranın kendisi için anlamlı olduğunu belirten Aydın, “Bu masaları renk katan sevgili Zeytinburnu hemşehrilerime, bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Her gün binlerce vatandaşımızı ağırladığımız sokak iftarlarımız, Ramazan ayı boyunca hafta içi ve hafta sonu devam edecek. Sokak ve meydan iftarlarımıza tüm Zeytinburnulu hemşehrilerimizi bekliyorum.” diye konuştu. KİTAP FUARI VE KONSERLER BİR ARADA Ramazan ayı boyunca 4 meydan ve 11 mahalle iftarı ile yaklaşık 50 bin vatandaşı bir araya getirecek olan Zeytinburnu Belediyesi kültürel ve sosyal etkinliklerine de aralıksız devam ediyor. Her akşam söyleşi, Kur’an tilaveti, ilahi konserleri ve semazen gösterileri gibi birçok etkinliğin gerçekleştirildiği Merkezefendi, bu yıl ilk kez yüzlerce yayınevinin bir araya geldiği Merkezefendi Kitap Fuarı’na da ev sahipliği yapıyor. Öte yandan iftara yetişemeyen vatandaşların da unutulmadığı Gönül Sofrası’nda her akşam Cevizlibağ Metrobüs durağı, Marmaray Kazlıçeşme durağı, 15 Temmuz Meydanı, Merkezefendi ve Belediye Hizmet Binası önünde 3 bin kişilik sıcak çorba ikram ediliyor. Evinden çıkamayan yardıma muhtaç 130 ailenin ise kapısına kadar sıcak yemek servisi yapılıyor. Tüm bunların yanı sıra müftülükle gerçekleştirilen iş birliği sonucu Zeytinburnulular, her gece Türkiye’nin ünlü hafızlarını Merkezefendi ve Seyitnizam Camii’nde dinleme fırsatını yakalıyor. Kur’an tilaveti ve Teravih namazı sonrası ise camiden çıkan vatandaşları doğal limonata ikramı karışılıyor ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Ramazan ayı boyunca düzenlediği meydan ve sokak iftarlarıyla binlerce vatandaşı bir araya getiren Zeytinburnu Belediyesi, ilk sokak iftarını Merkezefendi Mahallesi’nde gerçekleştirdi. İftarının organizasyonu Zeytinburnu Belediyesi yaptı, Gönül sofrasını Seycan Seramik’in sahipleri Adem ve Eyüp Topal kardeşler kurdu.

Genciyle yaşlısıyla binlerce vatandaşın aynı masada buluştuğu Gönül Sofrası iftarlarında bir araya gelen komşular, Merkezefendi Mahallesi’nde iftar yaptı. Ramazan’a özel gerçekleştirilen buluşmada vatandaşlar, birlikteliğin ve beraberliğin önemini daha iyi anlayarak yardımlaşma içinde oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı. Zeytinburnu Belediyesi’nin hayırsever iş adamlarıyla birlikte organize ettiği sokak iftarlarında aynı yemeği paylaşan mahalle sakinleri, sokak iftarlarında bir geleneğin devam ettirilme çabasına şahit olduklarını ve bu geleneğin yaşatılması için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirtti. İftar programına katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da masaları tek tek gezerek mahalle sakinleriyle sohbet etti. Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başlayan iftar programında, ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar dua ederek oruçlarını açtı.

ORGANİZASYON BELEDİYEDEN, İKRAMLAR İŞ ADAMLARINDAN

İftar yemeklerini hayırsever iş adamlarının bağışlarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Organizasyonu Zeytinburnu Belediyesi olarak biz yapıyoruz ama ikram sahipliğimizi  hayırsever iş adamlarımız yapıyor. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Rabbim onlara helalinden bol ve bereketli kazançlar nasip etsin.”dedi.
Ramazan ayında oluşan bu manzaranın kendisi için anlamlı olduğunu belirten Aydın, “Bu masaları renk katan sevgili Zeytinburnu hemşehrilerime, bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Her gün binlerce vatandaşımızı ağırladığımız sokak iftarlarımız, Ramazan ayı boyunca hafta içi ve hafta sonu devam edecek. Sokak ve meydan iftarlarımıza tüm Zeytinburnulu hemşehrilerimizi bekliyorum.” diye konuştu.

KİTAP FUARI VE KONSERLER BİR ARADA

Ramazan ayı boyunca 4 meydan ve 11 mahalle iftarı ile yaklaşık 50 bin vatandaşı bir araya getirecek olan Zeytinburnu Belediyesi kültürel ve sosyal etkinliklerine de aralıksız devam ediyor. Her akşam söyleşi, Kur’an tilaveti, ilahi konserleri ve semazen gösterileri gibi birçok etkinliğin gerçekleştirildiği Merkezefendi, bu yıl ilk kez yüzlerce yayınevinin bir araya geldiği Merkezefendi Kitap Fuarı’na da ev sahipliği yapıyor.
Öte yandan iftara yetişemeyen vatandaşların da unutulmadığı Gönül Sofrası’nda her akşam Cevizlibağ Metrobüs durağı, Marmaray Kazlıçeşme durağı, 15 Temmuz Meydanı, Merkezefendi ve Belediye Hizmet Binası önünde 3 bin kişilik sıcak çorba ikram ediliyor. Evinden çıkamayan yardıma muhtaç 130 ailenin ise kapısına kadar sıcak yemek servisi yapılıyor. Tüm bunların yanı sıra müftülükle gerçekleştirilen iş birliği sonucu Zeytinburnulular, her gece Türkiye’nin ünlü hafızlarını Merkezefendi ve Seyitnizam Camii’nde dinleme fırsatını yakalıyor. Kur’an tilaveti ve Teravih namazı sonrası ise camiden çıkan vatandaşları doğal limonata ikramı karışılıyor

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.