SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Müceddid Vakfı mescitlerinde ramazan boyunca 600 kişilik iftar

KÜLTÜR 24.05.2017 - 11:00, Güncelleme: 24.05.2017 - 11:00
 

Müceddid Vakfı mescitlerinde ramazan boyunca 600 kişilik iftar

Kuran ve Sünnet ışığında Zeytinburnu’nda hizmetlerine aralıksız devam eden Müceddid Vakfı Ramazan Ayında da birçok farklı organizasyona imza atmaya devam ediyor.

İhtiyaç sahibi çocuklarımız sünnet ettiren Vakıf, ardından Ramazan Ayının öneminin ve faziletini anlatan konferanslar verdi. Ramazan Ayında ise aynı anda mescitlerinde iftar programları koordine ediyor. Mahmut Efendi Hazretlerinin Bakırköy ve Zeytinburnu Bölge Vekili, Müceddid Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Kara Hoca Ramazan Ayının önemini birkaç cümle ile şöyle anlattı . Mübarek Ramazan ayı, çok şerefli bir aydır. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz. Bu ayda, emri altında bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren âmirler de affolur, Cehennemden azat olur. Ramazan-ı şerif ayında, Resulullah, esirleri azat eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu ayda ibadet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene bu işleri yapmak nasip olur. Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin bütün senesi, günah işlemekle geçer. Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü teâlânın razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilmelidir. Kur’an-ı kerim, Ramazanda indi. Kadir gecesi, bu aydadır. Ramazan-ı şerifte, iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah bu iki sünneti yapmaya çok önem verirdi. Allah tüm kardeşlerimizin tuttuğu oruçları kabul etsin dedi. Müceddid Vakfı Başkanı Serkan Altaş Müceddid Vakfı Ramazan Ayı Boyunca yapacağı faaliyetler hakkında gazetemize bilgi verdi. Çırpıcı mahallesindeki Mücedid Mahmud Efendi Mescidi Yenidoğan mahallesindeki Seda mescidi, Nuripaşa mahallesindeki Sindeki İmamı Rabbani mescidi, Sümer mahallesindeki Sindeki Hulefayı Raşidin mescidi, Dikilitaş mahallaesindeki Sindeki Dikilitaş mescidi, Telsiz mahallesindeki Sindeki Enes r.a mescidi, Yeşiltepe mahallesindeki İmam Buhari mescidi, Veliefendi mahallesindeki Sindeki Çelebi mescidi, Adliye yakınındaki hacı Ali Eroğlu mescidinde her akşam iftar saatinde 600 Kişiye iftar vereceğiz. İftar Programları Ramazan ayı boyunca devam edecek. İnşallah Ramazan ayı içinde büyük bir iftar organizasyonu yapmak istiyoruz. Bunun tarihini ve yerini önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bunun yanında ihtiyaç sahibi yaklaşık 1000 kişiye kumanya kolisi yardımı yapacağız. Sizlerde Müceddid Vakfı Hizmetlerine katkıda bulunmak ve Ramazan Ayında ihtiyaç sahiplerine bir nebzede olsa aş olmak için aşağıdaki Banka Bilgilerine bağışta bulunabilirseniz dedi.  VAKFIMIZ VE DERNEĞİMİZE YARDIM İÇİN HESAP NUMARASI : KUVEYT TÜRK ZEYTİNBURNU ŞB.478758-1 KUVEYT TÜRK ZEYTİNBURNU SEYİTNİZAM ŞUBESİ I BAN: TR 6800 2050 0009 1159 3420 0001
Kuran ve Sünnet ışığında Zeytinburnu’nda hizmetlerine aralıksız devam eden Müceddid Vakfı Ramazan Ayında da birçok farklı organizasyona imza atmaya devam ediyor.

İhtiyaç sahibi çocuklarımız sünnet ettiren Vakıf, ardından Ramazan Ayının öneminin ve faziletini anlatan konferanslar verdi. Ramazan Ayında ise aynı anda mescitlerinde iftar programları koordine ediyor. Mahmut Efendi Hazretlerinin Bakırköy ve Zeytinburnu Bölge Vekili, Müceddid Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Kara Hoca Ramazan Ayının önemini birkaç cümle ile şöyle anlattı . Mübarek Ramazan ayı, çok şerefli bir aydır. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir.

O oruçlunun sevabı hiç azalmaz. Bu ayda, emri altında bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren âmirler de affolur, Cehennemden azat olur. Ramazan-ı şerif ayında, Resulullah, esirleri azat eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu ayda ibadet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene bu işleri yapmak nasip olur. Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin bütün senesi, günah işlemekle geçer. Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü teâlânın razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilmelidir. Kur’an-ı kerim, Ramazanda indi. Kadir gecesi, bu aydadır. Ramazan-ı şerifte, iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah bu iki sünneti yapmaya çok önem verirdi. Allah tüm kardeşlerimizin tuttuğu oruçları kabul etsin dedi.

Müceddid Vakfı Başkanı Serkan Altaş Müceddid Vakfı Ramazan Ayı Boyunca yapacağı faaliyetler hakkında gazetemize bilgi verdi. Çırpıcı mahallesindeki Mücedid Mahmud Efendi Mescidi Yenidoğan mahallesindeki Seda mescidi, Nuripaşa mahallesindeki Sindeki İmamı Rabbani mescidi, Sümer mahallesindeki Sindeki Hulefayı Raşidin mescidi, Dikilitaş mahallaesindeki Sindeki Dikilitaş mescidi, Telsiz mahallesindeki Sindeki Enes r.a mescidi, Yeşiltepe mahallesindeki İmam Buhari mescidi, Veliefendi mahallesindeki Sindeki Çelebi mescidi, Adliye yakınındaki hacı Ali Eroğlu mescidinde her akşam iftar saatinde 600 Kişiye iftar vereceğiz. İftar Programları Ramazan ayı boyunca devam edecek. İnşallah Ramazan ayı içinde büyük bir iftar organizasyonu yapmak istiyoruz. Bunun tarihini ve yerini önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bunun yanında ihtiyaç sahibi yaklaşık 1000 kişiye kumanya kolisi yardımı yapacağız. Sizlerde Müceddid Vakfı Hizmetlerine katkıda bulunmak ve Ramazan Ayında ihtiyaç sahiplerine bir nebzede olsa aş olmak için aşağıdaki Banka Bilgilerine bağışta bulunabilirseniz dedi. 

VAKFIMIZ VE DERNEĞİMİZE YARDIM İÇİN HESAP NUMARASI : KUVEYT TÜRK ZEYTİNBURNU ŞB.478758-1
KUVEYT TÜRK ZEYTİNBURNU SEYİTNİZAM ŞUBESİ I BAN: TR 6800 2050 0009 1159 3420 0001

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.