SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

İDMİB'den geleneksel yıl sonu defilesi

EĞİTİM 16.05.2017 - 09:50, Güncelleme: 16.05.2017 - 09:50
 

İDMİB'den geleneksel yıl sonu defilesi

İDMİD, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her yıl sonu düzenlemiş olduğu deri ağırlıklı giysilerden oluşan yıl sonu defilesini yineledi." Orta Asya Türk Kıyafetlerinde Derinin İzleri " konumlu defile ve yağlıboya resim sergisi hayli mükemmeldi.

Okul Müdürü Nermin AKCAY, yardımcıları ve öğretmenlerinin heyecanla bekledikleri ve hazırlıklarını yapmış oldukları yıl sonu defilesi ve resim sergisi ile maketler kreasyonları gözler önüne serme günü gelmişti. Programından önce resim öğretmeni Nurten OSMANUSTA öncülüğünde hazırlanmış olan 64 tabloluk öğrenci yağlıboya resim sergisi gözleri ve gönülleri okşayan nitelikteydi. Deri kaplamalı el eserleri hayli ilgi çekiciydi. Defile ve sergi programına İstanbul Deri Mamülleri İthalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım YOLDAŞ, ilçe okullarımız müdürleri ve temsilcileri, İDMİB okul müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katılım yaptılar. Tüm şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. İDMİB Müdürü Nermin AKÇAY, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım YOLDAŞ ve İDMİB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali DİNÇ, günün önemi ve okul ile ilgili olarak yapılan çalışmalardan bilgi anlatımları yaptılar. Okul tanıtımı ile ilgili slayt gösterisi ilgiyle izlendi. Defile için bir eğitim yılı içerisinde emekleri geçen öğretmenler Fatma SELAM, Gülay Yılmaz ÇELİK, Özge TANRIVERDİ, Meryem TURAN, Semra TAŞ, Hüseyin YÜKSEL, Dilan MİRZA, Resim Öğretmeni Nurten OSMANMUSTA, yıl sonu sergisi ve defilesi için hayli yorulmuşlardı. Sergi ve defileye gösterilen ilgi onların yorgunluklarını unutturmuştu. " Orta Asya Türk Kıyafetlerinde Derinin İzleri " adlı defile için öğrenciler vakurlu bir şekilde sahne sıralarının gelmesini bekliyorlardı. Orta Asya ezgili müzikler eşliğinde 9 kız ve 9 erkekten oluşan öğrenciler profesyonel mankenleri hiç aratmadılar. Etkin yürüyüşleri, vakurlu ve kendinden emin liderlik ve üstünlük arzeden dik durmalarındaki ve yürüyüşlerinde müzik aküstiğine mükemmel uyumluydular. Podyuma uyumlulukları yanısıra kreasyonlarına yatkın olarak bakış ve anlamlarını izleyicilere yansıtmaları her açıdan mükemmeldi. Bir bayan öğrencinin ( Kemankeş ) olarak sahneleme yapması ( ABLA ) anlatımını sergilemesi ( ABLA, ok ve yayı " Kemankeşliği " kılıcı cengaver gibi kullanması, at koşup yiğitlerle güreş tutması ve erkeklerle birlikte savaş tutması, akıncı olması, evlenecek kızların onlardan mecburi izin almaları gereken kişi ) kiriş germesi, yayı vücuda göre 90 derecelik tam açıyla tutması gerçekten mükemmeldi. Defile sona erdikten sonra İstanbul Deri Mamülleri İthalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali DİNÇ, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım YOŞDAŞ tarafından, başta okul müdürü Nermin AKÇAY olmak üzere defile ve sergi için emeği geçen öğretmenlerden Fatma SELAM, Gülay Yılmaz ÇELİK, Özge TANRIVERDİ, Meryem TURAN, Semra TAŞ, Hüseyin YÜKSEL, Dilan MİRZA, Resim Öğretmeni Nurten OSMANMUSTA'yı günün anısı için birer buket çiçek ile ödüllendirildiler. Günün anısı için gurup fotoğrafları çekildikten sonra program sona erdi. MEHMET ALPAY
İDMİD, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her yıl sonu düzenlemiş olduğu deri ağırlıklı giysilerden oluşan yıl sonu defilesini yineledi." Orta Asya Türk Kıyafetlerinde Derinin İzleri " konumlu defile ve yağlıboya resim sergisi hayli mükemmeldi.

Okul Müdürü Nermin AKCAY, yardımcıları ve öğretmenlerinin heyecanla bekledikleri ve hazırlıklarını yapmış oldukları yıl sonu defilesi ve resim sergisi ile maketler kreasyonları gözler önüne serme günü gelmişti. Programından önce resim öğretmeni Nurten OSMANUSTA öncülüğünde hazırlanmış olan 64 tabloluk öğrenci yağlıboya resim sergisi gözleri ve gönülleri okşayan nitelikteydi. Deri kaplamalı el eserleri hayli ilgi çekiciydi.

Defile ve sergi programına İstanbul Deri Mamülleri İthalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım YOLDAŞ, ilçe okullarımız müdürleri ve temsilcileri, İDMİB okul müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katılım yaptılar. Tüm şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. İDMİB Müdürü Nermin AKÇAY, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım YOLDAŞ ve İDMİB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali DİNÇ, günün önemi ve okul ile ilgili olarak yapılan çalışmalardan bilgi anlatımları yaptılar. Okul tanıtımı ile ilgili slayt gösterisi ilgiyle izlendi.

Defile için bir eğitim yılı içerisinde emekleri geçen öğretmenler Fatma SELAM, Gülay Yılmaz ÇELİK, Özge TANRIVERDİ, Meryem TURAN, Semra TAŞ, Hüseyin YÜKSEL, Dilan MİRZA, Resim Öğretmeni Nurten OSMANMUSTA, yıl sonu sergisi ve defilesi için hayli yorulmuşlardı. Sergi ve defileye gösterilen ilgi onların yorgunluklarını unutturmuştu.
" Orta Asya Türk Kıyafetlerinde Derinin İzleri " adlı defile için öğrenciler vakurlu bir şekilde sahne sıralarının gelmesini bekliyorlardı. Orta Asya ezgili müzikler eşliğinde 9 kız ve 9 erkekten oluşan öğrenciler profesyonel mankenleri hiç aratmadılar. Etkin yürüyüşleri, vakurlu ve kendinden emin liderlik ve üstünlük arzeden dik durmalarındaki ve yürüyüşlerinde müzik aküstiğine mükemmel uyumluydular. Podyuma uyumlulukları yanısıra kreasyonlarına yatkın olarak bakış ve anlamlarını izleyicilere yansıtmaları her açıdan mükemmeldi. Bir bayan öğrencinin ( Kemankeş ) olarak sahneleme yapması ( ABLA ) anlatımını sergilemesi ( ABLA, ok ve yayı " Kemankeşliği " kılıcı cengaver gibi kullanması, at koşup yiğitlerle güreş tutması ve erkeklerle birlikte savaş tutması, akıncı olması, evlenecek kızların onlardan mecburi izin almaları gereken kişi ) kiriş germesi, yayı vücuda göre 90 derecelik tam açıyla tutması gerçekten mükemmeldi.

Defile sona erdikten sonra İstanbul Deri Mamülleri İthalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali DİNÇ, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım YOŞDAŞ tarafından, başta okul müdürü Nermin AKÇAY olmak üzere defile ve sergi için emeği geçen öğretmenlerden Fatma SELAM, Gülay Yılmaz ÇELİK, Özge TANRIVERDİ, Meryem TURAN, Semra TAŞ, Hüseyin YÜKSEL, Dilan MİRZA, Resim Öğretmeni Nurten OSMANMUSTA'yı günün anısı için birer buket çiçek ile ödüllendirildiler. Günün anısı için gurup fotoğrafları çekildikten sonra program sona erdi.

MEHMET ALPAY

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.