SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Bulvar Caddesi ve 15 Temmuz Meydanı Yenileniyor

KÜLTÜR 16.05.2017 - 15:49, Güncelleme: 16.05.2017 - 15:49
 

Bulvar Caddesi ve 15 Temmuz Meydanı Yenileniyor

Zeytinburnu’nun merkezi konumları arasında yer alan 58. Bulvar Caddesi ve 15 Temmuz Meydanı yenileniyor.

Zeytinburnu Belediyesi, ilçenin yoğun noktalarından 58. Bulvar Caddesi ve 15 Temmuz Meydanı’nı yeni bir görünüme kavuşturuyor. Proje kapsamında kapalı cadde, otopark alanları, yol ve kaldırımlar yeniden düzenlenerek cadde ve meydan ferah bir hale getirilecek. 58. Bulvar’daki trafiği rahatlatmayı amaçlayan projede cadde 2 şeritli ve tek yönlü halde trafiğe açılacak. Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi’nden başlayıp  14. sokağa kadar devam eden 1010 metre uzunluğundaki 2 şeritli yolda, sağlı sollu 4 metre genişliğinde yayaların rahat yürüyebileceği modern kaldırımlar yapılacak.  Caddeye aynı zamanda 112 araçlık cep otopark ve ıhlamur ağaçlarından oluşan peyzaj çalışması yapılacak. 15 Temmuz Meydanı ise, mimari açıdan yeniden düzenlenerek oturma alanlarına gölgelilikler ilave edilecek. Ayrıca Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi ve Zeytinburnu İlçe Kaymakamlığı’nı ayıran yol birleştirilerek mekan bütünlüğü sağlanacak. Tüm bunların yanı sıra meydanda 15 Temmuz şehitleri anısına bir rölyef yapılacak. Yeni düzenlemeyle 58. Bulvar ve 15 Temmuz Meydanı ferah, düzenli ve modern bir görünüme kavuşacak. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Zeytinburnu’nun merkezi konumları arasında yer alan 58. Bulvar Caddesi ve 15 Temmuz Meydanı yenileniyor.

Zeytinburnu Belediyesi, ilçenin yoğun noktalarından 58. Bulvar Caddesi ve 15 Temmuz Meydanı’nı yeni bir görünüme kavuşturuyor. Proje kapsamında kapalı cadde, otopark alanları, yol ve kaldırımlar yeniden düzenlenerek cadde ve meydan ferah bir hale getirilecek.

58. Bulvar’daki trafiği rahatlatmayı amaçlayan projede cadde 2 şeritli ve tek yönlü halde trafiğe açılacak. Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi’nden başlayıp  14. sokağa kadar devam eden 1010 metre uzunluğundaki 2 şeritli yolda, sağlı sollu 4 metre genişliğinde yayaların rahat yürüyebileceği modern kaldırımlar yapılacak.  Caddeye aynı zamanda 112 araçlık cep otopark ve ıhlamur ağaçlarından oluşan peyzaj çalışması yapılacak.

15 Temmuz Meydanı ise, mimari açıdan yeniden düzenlenerek oturma alanlarına gölgelilikler ilave edilecek. Ayrıca Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi ve Zeytinburnu İlçe Kaymakamlığı’nı ayıran yol birleştirilerek mekan bütünlüğü sağlanacak. Tüm bunların yanı sıra meydanda 15 Temmuz şehitleri anısına bir rölyef yapılacak. Yeni düzenlemeyle 58. Bulvar ve 15 Temmuz Meydanı ferah, düzenli ve modern bir görünüme kavuşacak.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.