SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Meclis Üyesi FETÖ şüphesiyle tutuklandı

GÜNDEM 08.05.2017 - 17:51, Güncelleme: 08.05.2017 - 17:51
 

Zeytinburnu Meclis Üyesi FETÖ şüphesiyle tutuklandı

FETÖ’nün tepe yönetim kadrosuyla, üst düzey yönetici konumundaki ‘molla ve mahrem hizmetler’ yapılanmasındaki kişilerin ‘gaybubet’ adı verilen gizli adres ve örgüt evlerinde saklandıkları belirlendi. Terör örgütünün ‘yok olma, göz önünde bulunmama’ anlamına gelen ‘gaybubet’ kelimesinden hareketle 15 Temmuz sonrası aranan firarileri bu adreslere yerleştirdiği öğrenildi, 61 şüpheliden 40’ı tutuklandı. Tutuklananlar arasında Zeytinburnu CHP Meclis üyesi işadamı Sadettin Ulubay'da var.

Firari FETÖ/PDY üyelerini örgüt tarafından adlandırılan ‘gaybubet’ adlı gizli adres ve örgüt evlerinde saklayan FETÖ üyelerine yönelik olarak önceki hafta başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan 61 örgüt şüphelisinden 40’ı tutuklandı. Tutuklanan şüpheliler arasında Emex otelleri’nin sahibi Sadettin Ulubay isimli otel işletmecisi de bulunuyor.  FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün tepe yönetim kadrosuyla, üst düzey yönetici konumundaki ‘molla ve mahrem hizmetler’ yapılanmasındaki kişilerin ‘gaybubet’ adı verilen gizli adres ve örgüt evlerinde saklandıkları belirlendi. Bu adreslerde izlerini kaybettiren firari yöneticilerin, yurt dışına kaçmalarına zemin hazırlayan yapılanmaya yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyonlar düzenlendi.     Yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ’nün mahrem hizmetler sınıfında görev yapan 78 şüpheli hakkında verilen gözaltı kararı sonrası 22 Nisan’da başlatılan operasyonların ilk ayağında aranan 78 şüpheliden 62’sinin İstanbul’da olduğu tespit edildi. Kentteki 21 ilçede 53 adrese yapılan baskınlarla aranan şahıslardan 42’si yakalanıp gözaltına alındı. Devam eden çalışmalarda 19 aranan şüpheliyi daha gözaltına alan İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, gözaltı sayısını 61’e çıkarıp 17 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını devam ettirirken, mahkemeye sevk edilen 61 şüpheliden 40’ı tutuklandı. Bir şüphelinin savcılıktan serbest kalıp 20 şüpheliye adli kontrol kararının uygulandığı soruşturmada tutuklananlar arasında bulunan bir isim ise dikkat çekti. FETÖ’nün, ‘göz önünde bulunmama, yok olma’ anlamına gelen gaybubet kelimesinden hareketle, 15 Temmuz’un ardından aranan firarileri bu ‘güvenli adreslere’ yerleştirerek sakladığı ve bu nedenle de buralara “gaybubet evleri” dendiği öğrenildi. Baskın yapılan adreslerin, FETÖ’cü firarilerin saklanmasının yanı sıra örgütün üst düzey kadrosu ile irtibatları kuran ‘Molla’ yapılanmasının ve polis-asker ile MİT’ten örgüte istihbarat sağlayan örgüt üyelerinin saklandıkları adresler olduğu belirlendi.  Emex Otellerinin sahibi olan turizmci Sadettin Ulubay’ın örgütün ‘gaybubet’ yapısı içerisinde yer aldığı iddiasıyla kapsamında İstanbul Kartal sahilindeki Emex Kartal adlı otelde polis ekiplerince arama yapıldı. Baskın esnasında otelde FETÖ’cü bulamayan ekiplerin, Ulubay’ın sahibi olduğu oteller üzerindeki ‘gaybubet’ incelemesini devam ettirdiği belirlendi. Örgütün üst düzey yapısı içerisinde bulunan ve 17/25 Aralık sonrasında örgüte yönelik olarak başlatılan operasyonlardan kısa bir süre önce ABD’ye kaçtığı belirlenen ‘yüceler meclisi’ üyesi Şerif Ali Tekalan’la irtibatlı olduğu öne sürülen Ulubay’ın aynı zamanda Zeytinburnu Belediyesi Meclisi üyesi olduğu anlaşıldı. MİLLİYET
FETÖ’nün tepe yönetim kadrosuyla, üst düzey yönetici konumundaki ‘molla ve mahrem hizmetler’ yapılanmasındaki kişilerin ‘gaybubet’ adı verilen gizli adres ve örgüt evlerinde saklandıkları belirlendi. Terör örgütünün ‘yok olma, göz önünde bulunmama’ anlamına gelen ‘gaybubet’ kelimesinden hareketle 15 Temmuz sonrası aranan firarileri bu adreslere yerleştirdiği öğrenildi, 61 şüpheliden 40’ı tutuklandı. Tutuklananlar arasında Zeytinburnu CHP Meclis üyesi işadamı Sadettin Ulubay'da var.

Firari FETÖ/PDY üyelerini örgüt tarafından adlandırılan ‘gaybubet’ adlı gizli adres ve örgüt evlerinde saklayan FETÖ üyelerine yönelik olarak önceki hafta başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan 61 örgüt şüphelisinden 40’ı tutuklandı. Tutuklanan şüpheliler arasında Emex otelleri’nin sahibi Sadettin Ulubay isimli otel işletmecisi de bulunuyor. 

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün tepe yönetim kadrosuyla, üst düzey yönetici konumundaki ‘molla ve mahrem hizmetler’ yapılanmasındaki kişilerin ‘gaybubet’ adı verilen gizli adres ve örgüt evlerinde saklandıkları belirlendi. Bu adreslerde izlerini kaybettiren firari yöneticilerin, yurt dışına kaçmalarına zemin hazırlayan yapılanmaya yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyonlar düzenlendi.    

Yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ’nün mahrem hizmetler sınıfında görev yapan 78 şüpheli hakkında verilen gözaltı kararı sonrası 22 Nisan’da başlatılan operasyonların ilk ayağında aranan 78 şüpheliden 62’sinin İstanbul’da olduğu tespit edildi. Kentteki 21 ilçede 53 adrese yapılan baskınlarla aranan şahıslardan 42’si yakalanıp gözaltına alındı. Devam eden çalışmalarda 19 aranan şüpheliyi daha gözaltına alan İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, gözaltı sayısını 61’e çıkarıp 17 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını devam ettirirken, mahkemeye sevk edilen 61 şüpheliden 40’ı tutuklandı.

Bir şüphelinin savcılıktan serbest kalıp 20 şüpheliye adli kontrol kararının uygulandığı soruşturmada tutuklananlar arasında bulunan bir isim ise dikkat çekti. FETÖ’nün, ‘göz önünde bulunmama, yok olma’ anlamına gelen gaybubet kelimesinden hareketle, 15 Temmuz’un ardından aranan firarileri bu ‘güvenli adreslere’ yerleştirerek sakladığı ve bu nedenle de buralara “gaybubet evleri” dendiği öğrenildi.

Baskın yapılan adreslerin, FETÖ’cü firarilerin saklanmasının yanı sıra örgütün üst düzey kadrosu ile irtibatları kuran ‘Molla’ yapılanmasının ve polis-asker ile MİT’ten örgüte istihbarat sağlayan örgüt üyelerinin saklandıkları adresler olduğu belirlendi. 

Emex Otellerinin sahibi olan turizmci Sadettin Ulubay’ın örgütün ‘gaybubet’ yapısı içerisinde yer aldığı iddiasıyla kapsamında İstanbul Kartal sahilindeki Emex Kartal adlı otelde polis ekiplerince arama yapıldı. Baskın esnasında otelde FETÖ’cü bulamayan ekiplerin, Ulubay’ın sahibi olduğu oteller üzerindeki ‘gaybubet’ incelemesini devam ettirdiği belirlendi.

Örgütün üst düzey yapısı içerisinde bulunan ve 17/25 Aralık sonrasında örgüte yönelik olarak başlatılan operasyonlardan kısa bir süre önce ABD’ye kaçtığı belirlenen ‘yüceler meclisi’ üyesi Şerif Ali Tekalan’la irtibatlı olduğu öne sürülen Ulubay’ın aynı zamanda Zeytinburnu Belediyesi Meclisi üyesi olduğu anlaşıldı.

MİLLİYET

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.