SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Ertaş'ın Türküleri Zeytinburnu'nda Yankılandı

KÜLTÜR 24.04.2017 - 11:48, Güncelleme: 24.04.2017 - 11:48
 

Ertaş'ın Türküleri Zeytinburnu'nda Yankılandı

Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’ın dillerden düşmeyen türküleri Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçıları Gülay, Necdet Kaya ve Aysun Gültekin’in hazırladığı özel bir repertuarla Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde seslendirildi.

İlk olarak Aysun Gültekin'in sahne aldığı konserde Neşet Ertaş’ın Kırşehir’de yaşayan kuzenleri İrfan Ertaş ve Feyzullah Ertaş da bağlama ve keman ile yöresel tavırda Neşet Ertaş’ın bilinmeyen türkülerini de seslendirdiler. Konserde Neşet Ertaş’ın kendi sesi ve görüntüsünden kayıtlar da ekrana yansıdı. Ertaş'ın sevilen türkülerinden birine ait olan şu sözleri söylediği bölüm ise büyük alkış aldı: "Bir yaratmış Allah tüm insanları/Ayrılık, fesadın sözünden olur./Ayrı görme gel, şu insanoğlunu/Her niyet kişinin özünden olur. Güneşi bir kuvvet karaltır mı hiç?/Allah sevmediğini, yaratır mı hiç?/İnsan olan, insan darıltır mı hiç? /Haksızlık, haksızın yüzünden olur./İnsana aşığım, hak özümdedir/Garib’im; özümde, hem sözümdedir/Ruhunun aynısı bak, yüzündedir/Hakikat, insanın gözünden olur." Ertaş'ın 'Cahildim Dünyanın Rengine Kandım', 'Kendim Ettim Kendim Buldum' gibi en sevilen türkülerini seslendiren Gülay'ın ardından da Necdet Kaya, büyük ustanın türkülerini okudu. Konserin ardından sanatçılara ve geceye coşkuyla katılan müzikseverlere teşekkür eden Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu, "Sizlerin alkışları ve yoğun ilginiz bu güzel hizmetleri devam ettirmemiz için bize büyük güç veriyor." dedi.
Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’ın dillerden düşmeyen türküleri Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçıları Gülay, Necdet Kaya ve Aysun Gültekin’in hazırladığı özel bir repertuarla Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde seslendirildi.

İlk olarak Aysun Gültekin'in sahne aldığı konserde Neşet Ertaş’ın Kırşehir’de yaşayan kuzenleri İrfan Ertaş ve Feyzullah Ertaş da bağlama ve keman ile yöresel tavırda Neşet Ertaş’ın bilinmeyen türkülerini de seslendirdiler. Konserde Neşet Ertaş’ın kendi sesi ve görüntüsünden kayıtlar da ekrana yansıdı. Ertaş'ın sevilen türkülerinden birine ait olan şu sözleri söylediği bölüm ise büyük alkış aldı:

"Bir yaratmış Allah tüm insanları/Ayrılık, fesadın sözünden olur./Ayrı görme gel, şu insanoğlunu/Her niyet kişinin özünden olur. Güneşi bir kuvvet karaltır mı hiç?/Allah sevmediğini, yaratır mı hiç?/İnsan olan, insan darıltır mı hiç? /Haksızlık, haksızın yüzünden olur./İnsana aşığım, hak özümdedir/Garib’im; özümde, hem sözümdedir/Ruhunun aynısı bak, yüzündedir/Hakikat, insanın gözünden olur."

Ertaş'ın 'Cahildim Dünyanın Rengine Kandım', 'Kendim Ettim Kendim Buldum' gibi en sevilen türkülerini seslendiren Gülay'ın ardından da Necdet Kaya, büyük ustanın türkülerini okudu. Konserin ardından sanatçılara ve geceye coşkuyla katılan müzikseverlere teşekkür eden Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu, "Sizlerin alkışları ve yoğun ilginiz bu güzel hizmetleri devam ettirmemiz için bize büyük güç veriyor." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.