SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu'nda Vatandaş Çiğ Köfteye Doydu

KÜLTÜR 08.04.2017 - 16:41, Güncelleme: 08.04.2017 - 16:41
 

Zeytinburnu'nda Vatandaş Çiğ Köfteye Doydu

Yöresel lezzetlerin yaşatılması ve halkla buluşmasını sağlayan Zeytinburnu Geleneksel 4'üncü Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni, Çiğ Köfte Şöleni ile başladı.

Çok sayıda vatandaşın uzun kuyruklar oluşturduğu festivalde Başkan Murat Aydın da vatandaşlara çiğ köfte ve ayran ikramında bulundu. Yöresel lezzetlerin halkla buluştuğu Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Zeytinburnu Geleneksel 4'üncü Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni başladı. 15 Temmuz Meydanı'nda başlayan şölene AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Müdürü Muhammed Güneş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çiğ Köfte Şöleni ile başlayan festivalde yaklaşık 15 bin kişi için özenle hazırlanan çiğ köfteler ayranlarla birlikte vatandaşlara ikram edildi. Orhan Miroğlu ve Başkan Aydın da çiğ köfte alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara çiğ köfte ve ayran ikram etti. Çiğ köfte şöleninde yöresel kıyafetlerle ve müzikler eşliğinde ustalar özel olarak hazırlanan alanlarda çiğ köfte yoğurarak hünerlerini sergiledi. Yöresel müziklerin ezgisine dayanamayarak halay çeken vatandaşlara katılan Başkan Aydın'ın halay çekmesi ise oldukça renkli görüntüler oluşturdu. Festivalin ilk gününde vatandaşların yoğun ilgisinden çok memnun olduklarını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Şükürler olsun Zeytinburnu gibi zengin bir ilçede belediye başkanlığı yapıyoruz. Burası Türkiye'nin özeti gibi bir yer. Türkiye Zeytinburnu'nda, demografik, kültür olarak ve bizim Güneydoğu Mutfağımızın en önemli ürünlerinden bir tanesi meşhur çiğ köftemiz. Bugün Radyo Festivalleri kapsamında yöresel tatlardan çiğ köftemizi Zeytinburnulu hemşerilerimize ikram ediyoruz. Güzel bir kardeşlik ortamı, güzel bir iklim bu iklimi Zeytinburnu'nda hemşerilerimizle beraber teneffüs ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu. Festivale katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Efsane Oğuz, "Festival var dediler, bizde bakalım dedik. Çiğ köfteyi çok severim, burada da güzel yapıyorlar herhalde. Van'dan geliyorum zaten teyzemlerle ve yengemlerle geldim" dedi. Geleneksel yiyeceklerin unutulmaması adına festivali çok anlamlı bulduğunu belirten Vezir Çaycı, "Çok güzel, ailecek bir değişiklik olsun diye geldik. Ben 5 senedir burada oturuyorum. Her sene Allah razı olsun Belediye Başkanından her şeyimize yardımcı oluyor, çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 15 Nisan'a kadar sürecek olan festival, 9 Nisan Pazar günü saat 13.00'da 15 bin kişilik Rumeli Böreği Şöleni, 14 Nisan Cuma günü 15 bin kişilik Türkistan Pilavı Şöleni ve 15 Nisan Cumartesi günü ise 15 bin kişilik Hamsi Şöleni ikramı ile sona erecek. 8-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde birçok radyoda yaptıklarıyla çok sayıda insanın tanıdığı Afrikalı Ali, Hopdedik Ayhan, Ercan Işık, Barbaros Özdemir, Mehmet Ayan gibi radyocular da festival alanından canlı yayın yapacak. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Yöresel lezzetlerin yaşatılması ve halkla buluşmasını sağlayan Zeytinburnu Geleneksel 4'üncü Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni, Çiğ Köfte Şöleni ile başladı.

Çok sayıda vatandaşın uzun kuyruklar oluşturduğu festivalde Başkan Murat Aydın da vatandaşlara çiğ köfte ve ayran ikramında bulundu. Yöresel lezzetlerin halkla buluştuğu Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Zeytinburnu Geleneksel 4'üncü Radyo Festivali ve Yöresel Tatlar Şöleni başladı. 15 Temmuz Meydanı'nda başlayan şölene AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Müdürü Muhammed Güneş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çiğ Köfte Şöleni ile başlayan festivalde yaklaşık 15 bin kişi için özenle hazırlanan çiğ köfteler ayranlarla birlikte vatandaşlara ikram edildi. Orhan Miroğlu ve Başkan Aydın da çiğ köfte alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara çiğ köfte ve ayran ikram etti. Çiğ köfte şöleninde yöresel kıyafetlerle ve müzikler eşliğinde ustalar özel olarak hazırlanan alanlarda çiğ köfte yoğurarak hünerlerini sergiledi. Yöresel müziklerin ezgisine dayanamayarak halay çeken vatandaşlara katılan Başkan Aydın'ın halay çekmesi ise oldukça renkli görüntüler oluşturdu.

Festivalin ilk gününde vatandaşların yoğun ilgisinden çok memnun olduklarını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Şükürler olsun Zeytinburnu gibi zengin bir ilçede belediye başkanlığı yapıyoruz. Burası Türkiye'nin özeti gibi bir yer. Türkiye Zeytinburnu'nda, demografik, kültür olarak ve bizim Güneydoğu Mutfağımızın en önemli ürünlerinden bir tanesi meşhur çiğ köftemiz. Bugün Radyo Festivalleri kapsamında yöresel tatlardan çiğ köftemizi Zeytinburnulu hemşerilerimize ikram ediyoruz. Güzel bir kardeşlik ortamı, güzel bir iklim bu iklimi Zeytinburnu'nda hemşerilerimizle beraber teneffüs ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Festivale katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Efsane Oğuz, "Festival var dediler, bizde bakalım dedik. Çiğ köfteyi çok severim, burada da güzel yapıyorlar herhalde. Van'dan geliyorum zaten teyzemlerle ve yengemlerle geldim" dedi.

Geleneksel yiyeceklerin unutulmaması adına festivali çok anlamlı bulduğunu belirten Vezir Çaycı, "Çok güzel, ailecek bir değişiklik olsun diye geldik. Ben 5 senedir burada oturuyorum. Her sene Allah razı olsun Belediye Başkanından her şeyimize yardımcı oluyor, çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

15 Nisan'a kadar sürecek olan festival, 9 Nisan Pazar günü saat 13.00'da 15 bin kişilik Rumeli Böreği Şöleni, 14 Nisan Cuma günü 15 bin kişilik Türkistan Pilavı Şöleni ve 15 Nisan Cumartesi günü ise 15 bin kişilik Hamsi Şöleni ikramı ile sona erecek. 8-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde birçok radyoda yaptıklarıyla çok sayıda insanın tanıdığı Afrikalı Ali, Hopdedik Ayhan, Ercan Işık, Barbaros Özdemir, Mehmet Ayan gibi radyocular da festival alanından canlı yayın yapacak.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.