SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Sübhan" Tespih Sergisi

KÜLTÜR 15.03.2017 - 22:23, Güncelleme: 15.03.2017 - 22:23
 

Sübhan" Tespih Sergisi

Hüseyin Çelik Atölyesi'nin otuz yıllık birikimi "Sübhan" adlı tespih sergisi sanatseverlerle buluştu.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan sergide konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Kültürümüzün önemli ürünlerinden biri olan tespih sergisini açıyoruz. Tespih denilince rahmetli dedemi ve amcamı hatırlıyorum. Rahmetli dedemin kullandığı kuka tespih amcamdaydı. Tespih geleneksel kültürümüzün önemli bir parçası." dedi. Aydın, başka dinlerde yeri olmasına rağmen şark kültüründe tespihin konumunun daha derinlikli olduğunu ifade etti. Küratör Mehmet Lütfi Şen de "Bizim tespih geleneğimiz Osmanlı tecrübesiyle çok üst bir dil yaratmış. Nasıl hattatlarımızın muhteşem eserleri 'Kur'an İstanbul'da yazıldı' dedirtmişse, tespih ustalarının muhteşem tasarım ve olağanüstü işçiliklerle ortaya koyduğu eserler de 'Tespih İstanbul'da çekilir' karinesini doğurmuştur. Bu sergide birbirinden güzel ve farklı tespihleri sergiledik." diye konuştu. Şen, "Tespih son 25 yıldır sanata dönüşmüş durumda. Sergiler koleksiyonlar üzerinden gerçekleşiyor. Ancak bu kez bir ustanın kişisel sergisini açıyoruz. Günümüz ustalarının, özellikle tasarımı ön planda tutan ve tasarıma layık işçilikle tamamladıkları tespihler artık sanata dönüşmüştür. Gelenek yenilenebilirse yaşar. Bir usta gelenekten aldığı birikimin üzerine yenilik eklediğinde 'art' haline gelir. Bu sergi de böyle." ifadelerini kullandı. "Sübhan" adlı tespih sergisi 16 Nisan'a kadar devam edecek.
Hüseyin Çelik Atölyesi'nin otuz yıllık birikimi "Sübhan" adlı tespih sergisi sanatseverlerle buluştu.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan sergide konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Kültürümüzün önemli ürünlerinden biri olan tespih sergisini açıyoruz. Tespih denilince rahmetli dedemi ve amcamı hatırlıyorum. Rahmetli dedemin kullandığı kuka tespih amcamdaydı. Tespih geleneksel kültürümüzün önemli bir parçası." dedi.

Aydın, başka dinlerde yeri olmasına rağmen şark kültüründe tespihin konumunun daha derinlikli olduğunu ifade etti.

Küratör Mehmet Lütfi Şen de "Bizim tespih geleneğimiz Osmanlı tecrübesiyle çok üst bir dil yaratmış. Nasıl hattatlarımızın muhteşem eserleri 'Kur'an İstanbul'da yazıldı' dedirtmişse, tespih ustalarının muhteşem tasarım ve olağanüstü işçiliklerle ortaya koyduğu eserler de 'Tespih İstanbul'da çekilir' karinesini doğurmuştur. Bu sergide birbirinden güzel ve farklı tespihleri sergiledik." diye konuştu.

Şen, "Tespih son 25 yıldır sanata dönüşmüş durumda. Sergiler koleksiyonlar üzerinden gerçekleşiyor. Ancak bu kez bir ustanın kişisel sergisini açıyoruz. Günümüz ustalarının, özellikle tasarımı ön planda tutan ve tasarıma layık işçilikle tamamladıkları tespihler artık sanata dönüşmüştür. Gelenek yenilenebilirse yaşar. Bir usta gelenekten aldığı birikimin üzerine yenilik eklediğinde 'art' haline gelir. Bu sergi de böyle." ifadelerini kullandı.

"Sübhan" adlı tespih sergisi 16 Nisan'a kadar devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.