SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

ZEYDEF'ten Teröre Karşı Birlik ve Beraberlik Çağrısı

KÜLTÜR 29.02.2016 - 10:12, Güncelleme: 29.02.2016 - 10:12
 

ZEYDEF'ten Teröre Karşı Birlik ve Beraberlik Çağrısı

Doğu ve Güneydoğu derneklerinin de aralarında yer aldığı Zeytinburnu Dernekler Federasyonu (ZEYDEF), düzenlediği basın toplantısıyla teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Suriye'deki iç karışıklıklara ve ülkemizdeki terör olaylarına tepki göstermek için biraraya gelen ZEYDEF üyeleri, Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yaptı. Doğu ve Güneydoğu derneklerinin de aralarında yer aldığı ZEYDEF'in teröre tepki olarak düzenlediği basın toplantısına dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi. ZEYDEF adına açıklama yapan Federasyon Başkanı Yaşar Güner, "Zeytinburnu Dernekler Federasyonu ve üye dernekler olarak ortak paydamız; demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygıdır. Bugün maalesef ülkemiz, yurt içi ve yurt dışı kaynaklı bir terör komplosu ile karşı karşıyadır. Menfur terör eylemleri nedeniyle çok sayıda vatandaşımız, asker ve polisimiz şehit oldu. Bu ülkenin vatandaşları olarak, bu gelişmelerden büyük elem, üzüntü ve geleceğe yönelik kaygı duyuyoruz. Siyaset, halkın sorunlarını çözme aracı olup, bunun yolu seçim, yeri Meclis'tir. Terör örgütleri referans gösterilerek, onlardan destek alınarak halkın sorunlarının çözülmesi mümkün değildir. Hiçbir neden, terörü meşrulaştıramaz. Siyasilerin, akademisyenlerin, eğitimcilerin, doktorların ve benzeri sivil toplum kuruşlularının teröre destek veren açıklamaları asla kabul edilemez" dedi. "Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk" diyen Güner, "Bir yandan ülkemizde bu terör olayları cereyan ederken hemen yanı başımızda, Suriye'de Esad güçlerinin Rusya'yı da yanına alarak Türkmen kardeşlerimize ve Suriye halkına karşı giriştiği katliama dur demek için sesimizi yükseltiyoruz. Zalim Rusya'yı, katil Esad'ı, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelik saldırıları ve katliamlarından dolayı kınıyor, lanetliyoruz. Bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, esnaf odalarını, iş adamı derneklerini, üniversiteleri, medya kuruluşlarını ve 78 milyon milletimizi, ağır bombardıman altında olan Türkmenlerin sesi olmaya, mazlumlara sahip çıkmaya, zulme ve zalime ortak tepki göstermeye davet ediyoruz. Bölgede oynanan oyunları, kurulan tuzakları ve planlanan senaryoları boşa çıkarmak için herkesi sorumluluk almaya çağırıyoruz" diye konuştu. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Doğu ve Güneydoğu derneklerinin de aralarında yer aldığı Zeytinburnu Dernekler Federasyonu (ZEYDEF), düzenlediği basın toplantısıyla teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Suriye'deki iç karışıklıklara ve ülkemizdeki terör olaylarına tepki göstermek için biraraya gelen ZEYDEF üyeleri, Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yaptı. Doğu ve Güneydoğu derneklerinin de aralarında yer aldığı ZEYDEF'in teröre tepki olarak düzenlediği basın toplantısına dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi. ZEYDEF adına açıklama yapan Federasyon Başkanı Yaşar Güner, "Zeytinburnu Dernekler Federasyonu ve üye dernekler olarak ortak paydamız; demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygıdır. Bugün maalesef ülkemiz, yurt içi ve yurt dışı kaynaklı bir terör komplosu ile karşı karşıyadır. Menfur terör eylemleri nedeniyle çok sayıda vatandaşımız, asker ve polisimiz şehit oldu. Bu ülkenin vatandaşları olarak, bu gelişmelerden büyük elem, üzüntü ve geleceğe yönelik kaygı duyuyoruz. Siyaset, halkın sorunlarını çözme aracı olup, bunun yolu seçim, yeri Meclis'tir. Terör örgütleri referans gösterilerek, onlardan destek alınarak halkın sorunlarının çözülmesi mümkün değildir. Hiçbir neden, terörü meşrulaştıramaz. Siyasilerin, akademisyenlerin, eğitimcilerin, doktorların ve benzeri sivil toplum kuruşlularının teröre destek veren açıklamaları asla kabul edilemez" dedi.

"Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk" diyen Güner, "Bir yandan ülkemizde bu terör olayları cereyan ederken hemen yanı başımızda, Suriye'de Esad güçlerinin Rusya'yı da yanına alarak Türkmen kardeşlerimize ve Suriye halkına karşı giriştiği katliama dur demek için sesimizi yükseltiyoruz. Zalim Rusya'yı, katil Esad'ı, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelik saldırıları ve katliamlarından dolayı kınıyor, lanetliyoruz. Bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, esnaf odalarını, iş adamı derneklerini, üniversiteleri, medya kuruluşlarını ve 78 milyon milletimizi, ağır bombardıman altında olan Türkmenlerin sesi olmaya, mazlumlara sahip çıkmaya, zulme ve zalime ortak tepki göstermeye davet ediyoruz. Bölgede oynanan oyunları, kurulan tuzakları ve planlanan senaryoları boşa çıkarmak için herkesi sorumluluk almaya çağırıyoruz" diye konuştu.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.