SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Beştelsiz Mahallesi Sokak İftarı

KÜLTÜR 30.06.2015 - 11:59, Güncelleme: 30.06.2015 - 11:59
 

Beştelsiz Mahallesi Sokak İftarı

Ramazan ayı boyunca sokak iftarlarına ara vermeyen Zeytinburnu Belediyesi, Sokak İtfalarının 5’incisini Beştelsiz Mahallesi 5. Yol Sokak Özlem Sitesi Önünde düzenledi.

On bir günde 19 bin vatandaşı iftar sofrasında ağırlayan, 9 bin vatandaşa çorba ikram eden ve her gün teravih namazı sonrası Seyitnizam ve Merkezefendi Camii’nde üç yüzer litre limonata dağıtan belediye, bu akşam düzenleyeceği 2 bin kişilik iftar programıyla semt sakinleriyle bir araya gelecek. Hayırsever iş adamlarının bağışlarını vatandaşlarla buluşturan Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın, televizyonlara yaptığı konuşmada: “Sokak iftarları programında Zeytinburnulu hemşehrilerimizle beraber oluyoruz. Sokak ve meydan İftarlarımız sağ olsun, hayırsever iş adamlarımızın katkısıyla oluşuyor. Biz sadece organizasyonu gerçekleştiriyoruz. İşin ikram tarafını hayırsever iş adamlarımız yapıyor. Ramazan ayı, paylaşma ayıdır. Ramazan, paylaştıkça bereketlenir, paylaştıkça çoğalır. Sokak ve meydan iftarları sayesinde paylaşmayı da yaşamış oluyoruz.”dedi. “YILLARDIR EVİMDE İFTAR YAPMIYORUM.” Yıllardır evinde iftar yapmadığını dile getiren Aydın, “Ben, yıllardır evimde kolay kolay iftar yapmıyorum. Örneğin geçen sene Ramazan’da evimde hiç iftar yapmadım. Çünkü Ramazan’da sokak iftarları benim için anlamlı oluyor. Gençlerle, çocuklarla, yaşlılarla, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelmiş insanlarla, Balkanlar’dan, Afganistan’dan, Suriye’den gelen insanlarla soframızı paylaşıyoruz. Bundan güzel bir duygu ne olabilir ki? Bu iftar sofralarında bizi buluşturan herkese ve özellikle davetimizi kırmayıp soframızı şereflendiren Zeytinburnulu hemşehrilerimize özellikle teşekkür ediyorum.”dedi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL-TAYLAN DEMİRELLİ
Ramazan ayı boyunca sokak iftarlarına ara vermeyen Zeytinburnu Belediyesi, Sokak İtfalarının 5’incisini Beştelsiz Mahallesi 5. Yol Sokak Özlem Sitesi Önünde düzenledi.

On bir günde 19 bin vatandaşı iftar sofrasında ağırlayan, 9 bin vatandaşa çorba ikram eden ve her gün teravih namazı sonrası Seyitnizam ve Merkezefendi Camii’nde üç yüzer litre limonata dağıtan belediye, bu akşam düzenleyeceği 2 bin kişilik iftar programıyla semt sakinleriyle bir araya gelecek.

Hayırsever iş adamlarının bağışlarını vatandaşlarla buluşturan Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın, televizyonlara yaptığı konuşmada: “Sokak iftarları programında Zeytinburnulu hemşehrilerimizle beraber oluyoruz. Sokak ve meydan İftarlarımız sağ olsun, hayırsever iş adamlarımızın katkısıyla oluşuyor. Biz sadece organizasyonu gerçekleştiriyoruz. İşin ikram tarafını hayırsever iş adamlarımız yapıyor. Ramazan ayı, paylaşma ayıdır. Ramazan, paylaştıkça bereketlenir, paylaştıkça çoğalır. Sokak ve meydan iftarları sayesinde paylaşmayı da yaşamış oluyoruz.”dedi.

“YILLARDIR EVİMDE İFTAR YAPMIYORUM.”

Yıllardır evinde iftar yapmadığını dile getiren Aydın, “Ben, yıllardır evimde kolay kolay iftar yapmıyorum. Örneğin geçen sene Ramazan’da evimde hiç iftar yapmadım. Çünkü Ramazan’da sokak iftarları benim için anlamlı oluyor. Gençlerle, çocuklarla, yaşlılarla, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelmiş insanlarla, Balkanlar’dan, Afganistan’dan, Suriye’den gelen insanlarla soframızı paylaşıyoruz. Bundan güzel bir duygu ne olabilir ki? Bu iftar sofralarında bizi buluşturan herkese ve özellikle davetimizi kırmayıp soframızı şereflendiren Zeytinburnulu hemşehrilerimize özellikle teşekkür ediyorum.”dedi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL-TAYLAN DEMİRELLİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.